Καρναβάλι 2011: Πού μπορείς να διασκεδάσεις το τριήμερο σε όλη την Ελλάδα!

Τελευταία εβδομάδα των αποκριών και σίγουρα θέλεις να βγεις και να το γιορτάσεις με τους φίλους σου. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις και λίγο πριν κάψουν το Βασιλιά “Καρνάβαλο”, οι Δήμοι θα γιορτάσουν με παρελάσεις αρμάτων. Ενώ, την Καθαρά Δευτέρα, παρόλο που ο καιρός μπορεί να σου τα χαλάσει λίγο, δες πού μπορείς να πετάξεις το χαρταετό.

Σερπατίνες, χαρτοπόλεμος, σοκολάτες και πολλές μεταμφιέσεις θα παρασύρουν εσένα και την παρέα σου στο κλίμα τον αποκριών, για να γιορτάσεις και να συμμετέχεις και εσύ στο τρελό γλέντι των “μασκαράδων”. Διάλεξε τα πιο πρωτότυπα κουστούμια, φόρεσε τη μάσκα σου και μπες κι εσύ στην ξέφρενη γιορτή. Το TLIFE σου προτείνει μερικά από τα πιο γνωστά μέρη που μπορείς να πάς τόσο στην Αθήνα, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας!
Καρναβάλι στην Αθήνα
Πολλές εκδηλώσεις για τους λιλιπούτειους καρναβαλιστές έχει προγραμματίσσει για το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς ο Δήμος Αθηναίων. Οι γονείς με τους μικρούς τους “μασκαράδες” θα έχουν προορισμό το Ζάππειο, όπου έχει στηθεί ένα μεγάλο σκηνικό που θα φιλοξενεί πολλά και ενδιαφέροντα δρώμενα. Όλος ο χώρος είναι κατάλληλα διακοσμημένος, ενώ θα περιμένουν τα παιδιά εμψυχωτές, μασκότ, εργαστήρια, face painting και πολύ μουσική και χωρός.
Από σήμερα Παρασκευή, μέχρι την Κυριακή της Αποκριάς, τον λόγο έχουν τα αγήματα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας που θα πραγματοποιήσουν μουσικό περίπατο από την πλατεία Κοτζιά μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο, (μεσημέρι Σαββάτου), ενώ στην Πλάκα, το θέατρο σκιών θα “μπλεχτεί” με τη ζωντανή μουσική και η λαϊκή μουσική θα συναντήσει το αποκριάτικο πνεύμα (Κυριακή στις 17.00, πεζόδρομος Κυδαθηναίων).
Η Αποκριά θα κλείσει τον κύκλο της την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου σε δύο σημεία της πόλης: στο Λόφο του Φιλοπάππου (11.00) με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής των Μουσικών Συνόλων και με άφθονη λαγάνα και χαλβά στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ στους Αμπελόκηπους (11.30) , όπου το πέταγμα του αετού θα συνοδευτεί από λαϊκό – παραδοσιακό γλέντι σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Α. Αμπελοκήπων.

Καρναβάλι στο Ρέντη
Στο Ρέντη οι απόκριες ξεκίνησαν από την κεντρική πλατεία πριν από τρεις βδομάδες και θα ολοκληρωθούν με μια μεγάλη αποκριατική παρέλαση την Κυριακή 06 Μαρτίου 2011. Εκεί θα συμμετέχουν άρματα με πρωτότυπα θέματα και θα κάνουν παρέλαση μικροί και μεγάλοι.
Εξαιτίας του δυσάρεστου περιστατικού με τους δυο αστυνομικούς που σκοτώθηκαν στο Ρέντη, ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης ανακοίνωσε ότι, ως ελάχιστος φόρος τιμής,, ακυρώνεται η νυχτερινή αποκριάτικη παρέλαση του Σαββάτου.

Παράλληλα, μέρος των χορηγιών από το καρναβάλι στου Ρέντη θα διατεθεί είτε στις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος, είτε στην ομάδα “ΔΙΑΣ”, για την αγορά αλεξίσφαιρων γιλέκων.

Ωστόσο, η μεγάλη παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων, το μεσημέρι της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Γύρω στις 12 το μεσημέρι, μικροί και μεγάλοι θα συντεντρωθούν στην οδό Φλέμινγκ για να δουν τα άρματα.

Ο Δήμος για την άρτια διοργάνωσή του καρναβαλιού, προετοιμάζεται 8 μήνες, ενώ έχει μοιράσει 7.500 στολές, κυρίως σε παιδιά.

Καρναβάλι στο Μοσχάτο
Το Σάββατο θα γίνει αποκριάτικο πάρτυ στον Ταύρο, Αίθουσα 7 δημοτικών σφαγείων, με ποπ-ροκ ελληνικό και ξένο από το συγκρότημα Acustic. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να ντυθούν με τις αποκριάτικες στολές τους και να βρεθούν στη γιορτή.
Την Καθαρά Δευτέρα, η παραλία Μοσχάτου και το Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων Ταύρου θα οργανωθούν για να περιμένουν όσους θέλουν να πετάξουν το χαρταετό τους. Ο Δήμος Μοσχάτου καλεί τον κόσμο να γιορτάσει τα Κούλουμα με παραδοσιακά εδέσματα, να πετάξει χαρταετούς, να χορέψει και να διασκεδάσει.

Καρναβάλι στη Θεσσαλονίκη
Μερικά από τα παραδοσιακά έθιμα του Καρναβαλιού θα αναβιώσουν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Το ξύρισμα του γαμπρού, τα πέταλα της καμήλας, παρελάσεις με φλόγα, είναι λίγα μόνο από τα συστατικά των εκδηλώσεων, που θα ζήσουν, όσοι βρεθούν εκεί. Την Κυριακή η παρέλαση των αρμάτων στα Βασιλικά θα ακολουθήσει την τήρηση του εθίμου αναβίωσης ενός παραδοσιακού γάμου, ενώ το γλέντι θα κορυφωθεί με την καύση του βασιλιά “Καρνάβαλου”. Ενώ, στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, οι εκδηλώσεις ξεκινούν με τις περίφημες γιαουρτομαχίες.

Η Καθαρά Δευτέρα θα βρει τους Θεσσαλονικείς στο φράγμα της Θέρμης να πετούν τον χαρταετό και στην πλατεία Σουρωτής να απολαμβάνουν την πατροπαράδοτη φασολάδα.
Πατρινό Καρναβάλι
Το Πατρινό Καρναβάλι οδεύει στη νέα εποχή, χωρίς προκαταλήψεις στις σύγχρονες απαιτήσεις αλλά με ανοιχτούς ορίζοντες, εξωστρέφεια και διάθεση ανανέωσης. Θα συναντήσει τις συναρπαστικές διαδρομές της ξεγνοιασιάς και καλεί τους αναρίθμητους φίλους του κεφιού να αποδράσουν από τα ασφυκτικά όρια της οικονομικής κρίσης και τη συμβατική καθημερινότητα και να νιώσουν τη χαρά της ζωής.

Το Σάββατο στις 12.30, αναβιώνει η πιο “γλυκιά” συνήθεια του καρναβαλιού, καθώς στους δρόμους θα βρεθούν οι “σοκολατορίχτες”, που θα γεμίσουν τα παιδιά με σοκολάτες και γλυκά. Στις 18.30 ξεκινά η λεγόμενη “βραδινή ποδαράτη”, με τους μεταμφιεσμένους να γίνονται μία χαρούμενη πορεία.

Τέλος, η Κυριακή φέρνει την λήξη του Καρναβαλιού, με την grande παρέλαση που καταλήγει στον μόλο του Αγ. Νικολάου.
Το καρναβάλι της Ξάνθης
Ένα από τα πιο μεγάλα και ζωντανά καρναβάλια με αέρα Βενετίας, είναι αυτό της Ξάνθης, που σκορπίζει τις σερπαντίνες και το κέφι του στους δρόμους της παλιάς πόλης. Είτε επισκεφθείς την πανέμορφη πόλη της Θράκης για ένα απολαυστικό τριήμερο, είτε σχεδιάσεις μια μικρή βόλτα λίγων ωρών, μην χάσεις τον κυριακάτικο “τζάρο” στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου, τη μεγάλη δηλαδή φωτιά που ανάβει την Κυριακή, “για να μην έχουν ψύλλους το καλοκαίρι όσοι την πηδούν”, σύμφωνα με το ξανθιώτικο έθιμο.

Στο καρναβάλι της Ξάνθης πραγματοποιούνται και εκδηλώσεις για την παρουσίαση της μεγαλύτερης μάσκας του κόσμου, σε μια προσπάθεια του ξανθιώτικου καρναβαλιού να μπει στις λίστες των ρεκόρ Guinness.

Παλαμιώτικο καρναβάλι στην Καρδίτσα!
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το “Παλαμιώτικο Καρναβάλι 2011”, που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς στις 16:30 με παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων στο κέντρο της πόλης του Παλαμά, που ήδη έχει ντυθεί στα γιορτινά περιμένοντας τον Καρνάβαλο!
Το Σάββατο, στις 21:00, στον πεζόδρομο, ο Δήμος Παλαμά διοργανώνει πάρτι για μικρούς και μεγάλους, στο club Diverso. Ενώ, την Κυριακή, το ραντεβού για την μεγάλη παρέλαση του “Παλαμιώτικου Καρναβαλιού” δόθηκε στις 16:30, ώρα που θα ξεκινήσει το πρώτο άρμα από την πλατεία Λαϊκής Αγοράς.
Αρχή της Σαρακοστής και η παραδοσιακή φασολάδα έχει την τιμητική της στις καθιερωμένες εκδηλώσεις του Δήμου Παλαμά, που φέτος περιλαμβάνει και κοινότητες από τους πρώην Δήμους Φύλλου και Σελλάνων.
Καρναβάλι στο Ρέθυμνο της Κρήτης
Το βράδυ του Σαββάτου θα ξεκινήσει η νυχτερινή παρέλαση από το ξενοδοχείο “Ελίνα”, Λ. Κουντουριώτη & Παπανδρέου και θα γίνει η εκφώνηση και αντιφώνηση του βασιλιά “Καρνάβαλου”. Ενώ, την Κυριακή θα γίνει η μεγάλη παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 14:00 με παρουσιαστή τον Γιώργο Σατσίδη. Παίζουν οι: Dj Πέτρος, Black Jockey, Dj Ηρώ, Dj Νίκος Ριτζάς, Dj Γιώργος και Dj Νίκος. Τελετή Λήξης – Κάψιμο Βασιλιά Καρνάβαλου.

Την Καθαρά Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στην Παραλία Ελ. Βενιζέλου (τέως Λαβύρινθος), οι κάτοικοι του Ρεθύμνου θα γιορτάσουν τα Κούλουμα με κατασκευές και διαγωνισμός χαρταετών με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Ρεθύμνης.
Κοζανίτικο καρναβάλι 2011

Το καρναβάλι στην Κοζάνη επιστρέφει και φέτος με το έθιμο των φανών στις γύρω περιοχές. Οι κάτοικοι συγκεντρώνονται και ανάβουν μεγάλες φωτιές και γλεντούν με τον παραδοσιακό τρόπο. Το Σάββατο το βράδυ, όλοι θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία, ενώ την Κυριακή θα γίνει η παρέλαση των “μασκαράδων”!

Read More

And More