Το τέλειο καλοκαιρινό πάρτι! Δες πώς να το οργανώσεις μόνη σου

Κάποτε, το καλοκαίρι ήταν η ιδανική εποχή για ξεφάντωμα. Summer time = party time! Τα ουσιαστικά προβλήματά μας ήταν λιγότερα και η διάθεσή μας έπιανε… ουρανό! Αυτό το καλοκαίρι, με όσα συμβαίνουν, είναι λιγότερο ευχάριστο για αρκετούς από εμάς. Πρέπει πάντα όμως να βρίσκουμε τρόπους να ξεσκάμε και να περνάμε καλά με τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Χωρίς δεκάρα; Θα βιαστείς να μου πεις. Δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε μια περιουσία, θα σου απαντήσω! Καλή οργάνωση, καλή διάθεση και το καλύτερο… καλοκαιρινό πάρτι είναι έτοιμο!

Πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε… True story!

Το περασμένο Σάββατο πήγα σε ένα καλοκαιρινό πάρτι «μύθο» στη Λούτσα! Είναι κάτι σαν παράδοση τα τελευταία χρόνια και διοργανώνεται στην ταράτσα ενός εξοχικού. Το συγκεκριμένο εξοχικό έχει φιλοξενήσει πολλά καλοκαίρια τέτοια event και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Το σημαντικότερο βήμα είναι οι «επενδυτές». Αυτοί δηλαδή που αναλαμβάνουν να το οργανώσουν και συγκεντρώνουν ένα σεβαστό ποσό για να το διαθέσουν στις απαραίτητες προμήθειες. Με αυτό εννοούμε κυρίως τα ποτά. Όσοι πιο πολλοί είναι οι διοργανωτές τόσο πιο οικονομικά θα σου βγει και θα έχεις και περισσότερους καλεσμένους. Κι εμείς είχαμε τους καλύτερους!

Φυσικά, το μυστικό είναι να ζητήσεις από τους καλεσμένους σου να φέρουν κι εκείνοι από κάτι οπότε το κομμάτι της κάβας να ολοκληρωθεί όσο καλύτερα γίνεται. Βέβαια, στο δικό μας πάρτι από τον κανόνα “φέρε το ποτό σου γιατί θα διψάσεις” εξαιρέθηκαν οι κοπέλες για ευνόητους λόγους…

Ο ένας αναλαμβάνει ρόλο μπάρμαν, ο άλλος τη μουσική και οι καλεσμένοι που ειδοποιήθηκαν με τον πιο άμεσο τρόπο που υπάρχει πια, με ένα event στο facebook, δίνουν σάρκα και οστά στο πάρτι.

Με το συγκεκριμένο τρόπο πρόσκλησης έχεις την δυνατότητα να γνωρίζεις από πριν πόσοι θα έρθουν αλλά και να τους δώσεις οδηγίες για το πως θα έρθουν στο εξοχικό ανεβάζοντας έναν χάρτη με την διεύθυνση ή αν δεν έχεις αμάξι, να βρεις μεταφορικό μέσα από κάποιον άλλο που θα πάει.

Το «Λούτσα πάρτι» έγινε στην παραπάνω ταράτσα. Η διακόσμηση ήταν λιτή. Έφυγαν τα περιττά αντικείμενα που υπήρχαν στην ταράτσα, ο χώρος έγινε λαμπίκο και τοποθετήθηκαν αναμμένα κεριά σε αρκετά σημεία έτσι ώστε να έχει την τέλεια ατμόσφαιρα, την οποία ενίσχυσε η θέα στην θάλασσα…

Στη μία γωνιά στήθηκε το τραπέζι με το μπαρ με την χαρακτιριστική disco μπάλα που είναι σήμα κατατεθέν. Το μπαρ περιείχε τα απολύτως απαραίτητα τόσο σε κάβα όσο και σε εξοπλισμό. Πολλά πλαστικά ποτήρια για να εξυπηρετηθούν όλοι οι καλεσμένοι και αρκετός πάγος για να είναι τα ποτά δροσερά!

Στην άλλη γωνία μπήκε η κοσνόλα του dj όπου μετά από τόσα χρόνια ο εξοπλισμός υπάρχει ήδη. Αν δεν υπάρχει επαγγελματίας dj όπως στη δική μας περίπτωση, χρίζεις έναν φίλο!

Οι αναμνηστικές φωτογραφίες είναι επίσης απαραίτητες αφού θα σου θυμίζουν τις ωραίες στιγμές για όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι. Βέβαια, για τους φίλους που το διοργάνωσαν το δύσκολο κομμάτι ήταν το καθάρισμα μετά το πάρτι αλλά η επιτυχία του άξιζε τον κόπο…

Η παρέα μου κι εγώ πάντως τα περάσαμε όμορφα και σου προτείνουμε να δοκιμάσεις να οργανώσεις κι εσύ το δικό σου, στην παραλία, στην ταράτσα, στη βεράντα, όπου θες…

Το TLIFE σου δίνει οδηγίες για το πώς να οργανώσεις κι εσύ το πάρτι της χρονιάς…

Πάρτι στην ταράτσα ή τη βεράντα

Απέφυγε όσο μπορείς τους κλειστούς χώρους αφού η ζέστη που έχει φέτος το καλοκαίρι δεν είναι σύμμαχός σου. Άσε που το ανοιχτό κλιματιστικό τόσες ώρες είναι πολυέξοδο και κάνει και κακό στο περιβάλλον! Αν η βεράντα σου λοιπόν είναι η μικρή, τότε μία πολύ καλή εναλλακτική είναι να οργανώσεις ένα πάρτι στη ταράτσα σου.

Προσοχή… πάρτι!
Αν μένεις σε πολυκατοικία καλό θα είναι να ενημερώσεις τους υπόλοιπους ενοίκους για τη βραδιά που θα ακολουθήσει. Δεν θέλεις να έχεις ανεπιθύμητες επισκέψεις (π.χ. αστυνομία) και επίσης καλό είναι να σέβεσαι την ησυχία του άλλου για να σεβαστεί κι αυτό τη δική σου.

Βάλε φαντασία και σκηνοθεσία
Σε αυτή τη περίπτωση η διακόσμηση είναι το Α και το Ω. Ζήτησε ευγενικά από τους υπόλοιπους ενοίκους να μαζέψουν το βράδυ τα απλωμένα τους ρούχα. Βάλε γλάστρες, μπαλόνια, χρωματιστές κορδέλες, disco μπάλες και γενικά την φαντασία σου να δουλέψει. Πάρε μερικές ιδέες και από την ειδική στήλη deco του TLIFE!

Τραπέζια και καθίσματα
Μπορείς να βάλεις σκαμπό, poof μεγάλες μαξιλάρες κτλ. Τα σπαστά τραπεζάκια, ή τα πλαστικά του μπαλκονιού είναι η καλύτερη λύση για την συγκεκριμένη φάση. Ακόμα και κάποιο παλιό έπιπλο με μεγάλη και λεία επιφάνεια που μπορείς να το καλύψεις με ένα πολύχρωμο παρεό. Αν όμως δεν μπορείς να βρεις και πολλά μην σκάς, ίσως το να είναι όρθιοι οι καλεσμένοι να τους κάνει να χορεύουν περισσότερο.

Ρίξε λίγο φως
Ούτως ή άλλως από τον δρόμο θα υπάρχει φως. Εσύ με τη σειρά σου μπορείς να βάλεις πολλά κεριά, φαναράκια αλλά και λάμπες που λειτουργούν με μπαταρία σε διάφορα χρώματα.

Βάλε μουσική
Αν δεν έχεις φίλους που έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, φόρτισε το lap top σου ή προμηθεύσου μια μπαλαντέζα με πολύ μακρύ καλώδιο και ζήτα από τον ιδιοκτήτη του τελευταίου ορόφου να σου δανείσει λίγο… ρεύμα. Συνέδεσε μεγάλα ηχεία και έτοιμο!

Ότι φάμε και ότι πιούμε
Αν μπεις στη διαδικασία να έχεις φαγητά φρόντισε να είναι μικρά μεζεδάκια, πατατάκια και ξυροί καρποί ενώ ενημέρωσε τους καλεσμένους σου πως πρόκειται για self service. Στήσε στη μια μέρια τον μπουφέ και στην άλλη το bar και είσαι έτοιμη!

Πάρτι στην Παραλία

Απόψε λέω να κάνουμε ένα πάρτι, στην άμμο… Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα beach party! Αυτή την εποχή έχουν τη τιμητική τους αφού συνδυάζονται εύκολα με βραδινό μπανάκι. Όνειρο θερινής νυκτός…

Βρες την ιδανική παραλία
Φρόντισε να είναι σε μια τοποθεσία που να βολεύει όλους τους καλεσμένους σου και προτίμησε αμμώδεις παραλίες για να μπορείτε να χορεύετε πιο άνετα. Επειδή το μέρος παίζει σημαντικό ρόλο για την επιτυχία του πάρτι, ρίξε μια ματιά σε κάποιες από τις ελεύθερες παραλίες που συγκέντρωσε το TLIFE .

Ντύσου πρόχειρα και βάλε το μαγιό σου
Ενημέρωσε τους φίλους σου από την αρχή ότι πρόκειται για παραλία. Μην σκάσουν μύτη τα κορίτσια με ψηλοτάκουνα και μαλλί κομμωτηρίου. Υπάρχει dress code μαγιό και σαγιονάρες. Από εκεί και πέρα, η καθεμιά ας διαλέξει τι στυλ θα υιοθετήσει.

Ψυγειάκια
Προμηθεύσου με ψυγειάκια παραλίες για να τα γεμίσεις με πάγο και να διατηρούν τις μπύρες και τα ποτά παγωμένα. Απέφυγε τα πολύ βαριά όπως ουίσκυ και βότκα και προτίμησε μπύρες, soft drinks, χυμούς, αναψυκτικά και οπωσδήποτε κοκτέιλς.

Άκου τον γλάρο…
Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές… Προμηθεύσου λοιπόν με σακούλες ώστε να μην αφήσεις τίποτα στην παραλία.

Βάλε μουσική
Αν δεν έχεις τον απαραίτητο εξοπλισμό εσύ ή κάποιος φίλους σου, με ένα καλό φορητό ραδιόφωνο είσαι μέσα. Ζήτα από τους καλεσμένους σου να φέρουν κι εκείνοι δικά τους CD. Εννοείται ότι θα έχεις μαζί σου πολλές εφεδρικές μπαταρίες. Ακόμα καλύτερα να φέρεις εσύ ή οι φίλοι σου κιθάρα και να τραγουδήσετε μόνοι σας τις μουσικές που σας αρέσουν!

Φώτα κι άλλα φώτα…
Μπορείς να πάρεις πολλά κεριά ή να ανάψεις δάδες που θα της ”καρφώσεις” στην άμμο. Αν δεν υπάρχουν κοντά φυτά, μπορείς να ανάψεις και φωτιά. Ναι, σαν τις σκηνές από τις αγαπημένες σου ταινίες!

Με θέα τα αστέρια
Εδώ θα χρειαστείς πολύ φαντασία! Μην ταλαιπωρήσεις τους καλεσμένους σου βάζοντάς τους να κάτσουν στην άμμο. Μία λύση είναι να τους ζητήσει σαν φέρουν δικές τους πετσέτες ή ψάθες. Από την άλλη, επειδή εσύ το διοργανώσεις μπορείς να φροντίσεις να προμηθευτείς πολύχρωμα poof, ψάθες, μαξιλάρια κι ό,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς.

Πάρτι στον κήπο

Αν έχεις κήπο, κλείσαμε! Δεν υπάρχει ιδανικότερο μέρος για να γίνει το πάρτι αφού συνδυάζει την χαρά του εξωτερικού χώρου με τις ανέσεις του σπιτιού.

Ο επίμονος… κηπουρός
Δεν χρειάζεται να προβληματιστείς για την διακόσμηση αφού τα λουλούδια σου είναι το ιδανικό σκηνικό. Παρόλα αυτά πρέπει να έχεις κλαδέψει τα δέντρα και να έχεις κουρέψει το γκαζόν. Αυτό που δεν πρέπει να κάνεις είναι να ποτίσεις λίγο πριν το πάρτι για να μην έχεις ατυχήματα!

Φως… στον κήπο
Αν δεν υπάρχει ήδη φως, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Κεριά, φαναράκια και δάδες θα δημιουργήσουν ή θα ολοκληρώσουν το ρομαντικό σκηνικό. Μπορείς να βάλεις και κάποια πολύχρωμα πορτατίφ που λειτουργούν με μπαταρίες. Και το αγαπημένο μου, χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που θα δώσουν άλλη ατμόσφαιρα!

Παρακαλώ, καθίστε!
Παλιοί καναπέδες, αναπαυτικά poof, σκαμπό που έχεις ντύσει με μαντήλια και παρεό, καρέκλες, είναι πράγματα που μάλλον έχεις ήδη στο σπίτι σου και δεν χρειάζεται να ξοδευτείς για να τα αγοράσεις.

Μενού και αλκοόλ
Στήσε το μπαρ σου με κάθε λόγης ποτά και αναψυκτικά και φτιάξε κοκτέιλ που μπορείς να τα βάλεις σε εντυπωσιακές κανάτες. Δες μερικές ιδέες για τέλεια κοκτέιλ και χωρίς πολλές θερμίδες! Όσο, για το μπουφέ, αξιοποίησε την κουζίνα σου και φτιάξε το μενού με την φαντασία σου. Η βοήθεια της μαμάς, της αδερφής, της γιαγιάς ή της θείας είναι ευπρόσδεκτη!

Πιάσε το ρυθμό…
Το στερεοφωνικό στη διαπασόν και το γλέντι ξεκινά! Για κάτι πιο ανατρεπτικό μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν προτζέκτορα που θα δείχνει σε slides φωτογραφίες με την τρελοπαρέα η να προμηθευτείς με φωτορυθμικά!

Με τη βοήθεια του ειδικού

Αν δυσκολεύεσαι να οργανώσεις μόνη σου το πάρτι ή να σε βοηθήσει κάποιος δικός σου, υπάρχει λύση. Αν βέβαια το αντέχει και η τσέπη σου! Μπορείς να απευθυνθείς σε διάφορα catering για τον μπουφέ και τα ποτά ή μπορείς να πληρώσεις κάποιον επαγγελματία Dj να παίξει μουσική ή τέλος να απευθυνθείς σε κάποιο γραφείο διοργάνωσης εκδηλώσεων που θα τα αναλάβει όλα.

Αν είσαι από τις προνομιούχες λοιπόν που μπορείς να διαθέσεις παραπάνω λεφτά το TLIFE σου συγκέντρωσε ενδεικτικά κάποια που μπορείς να απευθυνθείς:

-Εν Όψει, Δωδεκανήσου 26, Αιγάλεω Τηλ. 210 59 81 012, 6977 253878

-ΝOVA BALLOONS, Παρθενίου 89, Περιστέρι Τηλ. 210 58 10 044

-Sovereign Event Systems, Καρνεάδου 52, Ηλιούπολη Τηλ. 210 99 44 017

-KP EVENTS, Αγίου Νικολάου 78, Γλυφάδα, Τηλ: 210 89 83 447

…καλή διασκέδαση!

Read More

And More