Έρευνα TLIFE: Ανανέωσε το σπίτι σου με λίγα χρήματα !

Στις μέρες μας η αγορά σπιτιού είναι δύσκολη υπόθεση. Ακόμη και η απόφαση για να μετακομίσεις, προϋποθέτει αρκετά χρήματα. Αν νιώθεις έντονη την ανάγκη να αλλάξεις τον χώρο και ταυτόχρονα τη διάθεση σου προτίμησε απλά, να κάνεις αλλαγές στο σπίτι σου. Ίσως σκεφτείς πως ακόμη και η ανακαίνιση χώρου, προϋποθέτει να έχεις αρκετές οικονομίες, ώστε να ανταπεξέλθεις σε αυτό το έξοδο. To TL!fe σου προτείνει λύσεις για να αλλάξεις σπίτι, παραμένοντας στο παλιό, με πολύ μικρό κόστος.

Βάλε χρώμα στην καθημερινότητά σου!

Από τις βασικές αλλαγές που μπορείς να κάνεις σε ένα σπίτι, είναι να αλλάξεις το χρώμα των τοίχων! Το σπίτι σου, χωρίς αμφιβολία θα αποκτήσει άλλη πνοή και θα νιώσεις σαν να έχεις αλλάξει σπίτι.

Το πρώτο βήμα είναι να βρείς το χρώμα που σε εμπνέει. Είσαι λάτρης των γήινων χρωμάτων ή προτιμάς τα πιο έντονα και ζωντανά χρώματα; Πριν να αποφασίσεις ποια απόχρωση θα βάλεις στο καθιστικό, το υπνοδωμάτιο και τη ζωή σου, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι μερικά χρώματα “κουράζουν” το μάτι, ενώ άλλα σε χαλαρώνουν. Μάλιστα, έχουν γίνει πολλές έρευνες για το συγκεκριμένο θέμα. Για παράδειγμα, το κόκκινο δεν ενδείκνυται για το καθιστικό, αφού αυξάνει την αρτηριακή πίεση, συνεπώς την ενέργειά μας.

Αντίθετα, το ροδακινί δημιουργεί μια αίσθηση χαλάρωσης και θεωρείται κατάλληλο χρώμα για να βάψεις το υπνοδωμάτιό σου. Φυσικά, μην κάνεις το λάθος να βάψεις με έντονο χρώμα όλους τους τοίχους. Το καλύτερο αποτέλεσμα θα το έχεις όταν επιλέξεις να βάψεις με έντονο χρώμα ένα τοίχο, ενώ τους υπόλοιπους σε πιο απαλή απόχρωση.


Το κόστος της ανακαίνισης μειώνεται αρκετά, αν βάψεις μόνη σου τους χώρους σου. Βέβαια, για να το πραγματοποιήσεις πρέπει να έχεις αρκετό χρόνο στην διάθεσή σου. Σε αντίθετη περίπτωση, θυσίασε ένα σαββατοκύριακο. Ενδεικτικά, το κόστος για να βάψεις τις επιφάνειες ενός σπιτιού 100 τετραγωνικών, αν απευθυνθείς στους επαγγελαματίες κυμαίνεται από 1000 – 2000 ευρώ! Στην τιμή περιλαμβάνονται τα χρώματα που θα επιλέξεις, η εργασία, και όλα τα υλικά που θα χρειαστούν. Επίσης, στο κόστος περιλαμβάνονται και όλες οι επιπλέον εργασίες όπως αστάρωμα και στοκάρισμα.

Τα χρήματα που θα χρειαστείς αν αποφασίσεις να βάψεις μόνη σου στο σπίτι σου είναι πολύ λιγότερα. Για ένα σπίτι 100 τ.μ θα χρειαστείς περίπου 30 κιλά μπογιάς για να περάσεις δυο χέρια μπογιάς και θα σου κοστίσει από 70 εως 90 ευρώ! Βέβαια, στα έξοδα πρέπει να υπολογίσεις τον στόκο, τα πινέλα, τα ρολά και τις χαρτοταινίες για να μασκάρεις τα κουφώματα και τους διακόπτες. Τα παραπάνω δεν θα σου κοστίσουν περισσότερα από 50 ευρώ! Η τιμή θα αυξηθεί λίγο ανάλογα με την απόχρωση του χρώματος που θα διαλέξεις. Προσοχή! Τα εισαγόμενα χρώματα κοστίζουν την διπλάσια τιμή από αυτά που παρασκευάζονται από ελληνικές εταιρίες.

Ντύσε τους τοίχους σου με ταπετσαρία!

Ξεχωριστό αποτέλεσμα θα έχεις στο χώρο σου, αν συνδυάσεις το βάψιμο του σπιτιού με την τοποθέτηση μιας ταπετσαρίας. Φυσικά, η ταπετσαρία ανεβάζει λίγο τον προϋπολογισμό σου, όμως αλλάζει ριζικά τον χώρο! Οι τιμές για τις ταπετσαρίες ποικίλουν ανάλογα την ποιότητα και το σχέδιο.Το TL!fe βρήκε ταπετσαρίες από 15 εως 160 ευρώ το ρόλο! Το κάθε ρολό, καλύπτει επιφάνεια 5,30 τ.μ. Επειδή η τοποθέτηση της ταπετσαρίας δεν είναι πολύ εύκολη υπόθεση, καλό θα ήταν να αναθέσεις την τοποθέτησή της σε τεχνικούς. Υπολόγισε ότι η αμοιβή του τεχνικού είναι 35 – 40 ευρώ/ρολό. (Κονιάρης, http://www.koniariscarpetcenter.gr, 210 8021035).

Ζωγράφισε στους τοίχους!

Έχεις εσύ ή κάποιος φίλος σου ταλέντο ση ζωγραφική; Εκμεταλλεύσου το χάρισμά σου για να δημιουργήσεις το αγαπημένο σου σχέδιο σε οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού!

Μια μοντέρνα, πρακτική και ιδιαίτερα οικονομική λύση είναι να τοποθετήσεις ειδικά διακοσμητικά αυτοκόλλητα στους τοίχους του σπιτιού σου! Στην ιστοσελίδα www.domestic.fr, μπορείς να πάρεις ιδέες ή ακόμα και να παραγγείλεις το σχέδιο που σου αρέσει και ταιριάζει με τα έπιπλά σου! Όσο για το κόστος; Συμφέρει! Αντίστοιχα σχέδια μπορείς να τα βρείς και σε ηλεκτρονικά καταστήματα της Αθήνας. Στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις http://walltattoo.skroutzstore.gr/, http://www.sticky.gr/ και http://showroom.girgiris.gr/ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από σχέδια και τιμές.

Η τεχνοτροπία στους τοίχους, τον τελευταίο καιρό τη βλέπουμε σε ολοένα και περισσότερα σπίτια. Συνήθως, αν αναθέσετε σε επαγγελματία να καλύψει με κάποια τεχνοτροπία, έναν ή περισσότερους τοίχους του σπιτιού σας, αυτό θα σας κοστίσει 2 ή 3 φορές περισσότερο από το να βάψετε με ένα χρώμα ένα τοίχο. Υπάρχουν πολλές τεχνοτροπίες, άλλες εύκολες να γίνουν από ερασιτέχνες, και άλλες που είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστούν από έναν αρχάριο.

Η πιο διαδεδομένη είναι η τεχνοτροπία με το σφουγγάρι. Σε περίπτωση που θελήσετε να την κάνετε μόνοι σας, θα σας κοστίσει όσο ένα άπλό σφουγγάρι! Για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα θα χρειαστείτε δυο διαφορετικούς τόνους από το χρώμα που θέλετε να βάψετε τον τοίχο. Μια έντονη και μια πιο απαλή απόχρωση. Στην επιλογή των χρωμάτων αλλά και του τρόπου, θα σας βοηθήσει, ο ειδικός απ’ το χρωματοπωλείο απ’ όπου θα αγοράσετε τις μπογιές.

Άλλαξε την διακόσμηση του σπιτιού σου!

Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσεις καινούρια έπιπλα για να αλλάξεις ριζικά το σπίτι σου! Πρώτα απ’όλα μπορείς να πετύχεις θεαματικά αποτελέσματα αν επενδύσεις, και φυσικά δεν εννοούμε σε χρήμα αλλά σε χρόνο, ψάχνοντας για τα κατάλληλα φωτιστικά! Μπορείς να τονίσεις διάφορα σημεία του σπιτιού σου με τον σωστό φωτισμό. Πολύ καλό αποτέλεσμα στο σαλόνι ή το καθιστικό σου δίνουν τα φωτιστικά δαπέδου και τα προβολάκια στα οποια μπορείς να αλλάζεις και θέση ανα διαστήματα.

Επίσης, αντί να πετάξεις έπιπλα που έχεις να χρησιμοποιήσεις καιρό, αξιοποίησέ τα. Τώρα που άλλαξες χρώμα στους τοίχους του σπιτιού, μήπως να τοποθετούσες σε κάποιο σημείο του σπιτιού το παλιό σου τραπεζάκι; Άλλη μια λύση που θα γεμίσει το χώρο και θα τον ζεστάνει είναι να βάλεις σε κάποιο σημείο του σπιτιού σου, ένα φυτό εσωτερικού χώρου. Επίσης, ένας καθρέφτης, εκτός από χρήσιμος, δίνει την αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος.

Αντί να αλλάξεις ταπετσαρία στον καναπέ ή τις πολυθρόνες σου, απλά βάλε ριχτάρια στο χρώμα ή το σχέδιο που προτιμάς! Φυσικά, μετά την ανανέωση των χρωμάτων, μη τοποθετήσεις τα έπιπλα στο ίδιο σημείο! Αν το σπίτι σου είναι παραφορτωμένο από μπιμπελό, προτίμησε να κρατήσεις μόνο όσα σου αρέσουν ή έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για σένα. Τα υπόλοιπα, φύλαξέ τα και… που ξέρεις, ίσως χρειαστούν την επόμενη φορά που θα θελήσεις να κάνεις αλλαγές στο σπίτι σου!

Κεριά παντού! Αγόρασε αρωματικά κεριά ή φαναράκια και τοποθετησέ τα σε διαφορετικά σημεία του χώρου! Σίγουρα, θα δώσουν άλλο… αέρα στο σπίτι σου!

Θέλεις να αλλάξεις κρεβάτι αλλά σκέφτεσαι το κόστος; Σε καταστήματα όπως το IKEA και το Practiker θα βρεις μεγάλη ποικιλία από κρεβάτια σε προσιτές τιμές. Βέβαια, υπάρχει και εναλλακτικός τρόπος. Να κατασκευάσεις μόνη σου το κρεβάτι σου με απλό τρόπο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι παλέτες τις οποιες θα τις βάψεις στο χρώμα που προτιμάς! Με μηδαμινό κόστος να φτιάξεις ένα ντιζαινάτο κρεβάτι. Με τον ίδιο τρόπο, μπορείς να κατασκευάσεις ακόμα και έναν καναπέ!

Δες εδώ και τα καλύτερα sites διακόσμησης!

Read More

And More