1.200.000 εμφάνισε ο Κουρής στην προσπάθειά του να λειτουργήσει ξανά το Alter !

Μέσα σε μία πραγματικά εκρηκτική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε νωρίτερα η έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζόμενων του Alter ! Μία συνέλευση κατά την διάρκεια της οποίας μύρισε έντονα… μπαρούτι !

Το κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν η πρόταση που μετέφερε στους εργαζόμενους του καναλιού ο Κώστας Χαρδαβέλλας εκ μέρους του Γιώργου Κουρή, πως ο Γιώργος Κουρής είναι έτοιμος να διαθέσει 1.200.000 ευρώ, προκειμένου το κανάλι από την ερχόμενη εβδομάδα να βρίσκεται και πάλι στον αέρα.

Και πως θα γινόταν αυτό; Σύμφωνα πάντα με την αρχική πρόταση της πλευράς Κουρή, το 1.000.000 θα δινόταν για να εξοφληθούν οι τεχνικοί και οι 200.000 ευρώ, κάτι σαν… έναντι στους δημοσιογράφους. Μία πρόταση η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, αφού οι περισσότεροι την έκριναν ως μία… “διασπαστική κίνηση” από την πλευρά της διοίκησης, η οποία είχε σαν στόχο να βάλει τεχνικούς και δημοσιογράφους να έρθουν – που λέει ο λόγος – στα… χέρια !

Μία πρόταση η οποία απορρίφθηκε από τους εργαζόμενους, αφού οι δημοσιογράφοι δεν προτίθενται να επιστρέψουν στην εργασία τους, αν δεν έχουν πάρει πρώτα τα δεδουλευμένα τους. Βλέπετε, πιστεύουν πως αν τώρα μετά από τόσο αγώνα κάνουν πίσω και συμβιβαστούν, πως κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα όλη αυτή την επίπονη προσπάθεια των τελευταίων μηνών και πως στο τέλος θα βγουν οριστικά χαμένοι.

Επίσης, αξίζει να σας πω, πως σύμφωνα και με έναν πρόχειρο υπολογισμό που έκαναν αυτό το 1.000.000 ευρώ λέει, δεν φτάνει καν για να εξοφληθούν ολοκληρωτικά ακόμα και οι τεχνικοί, όπως υποστηρίζει ο Γιώργος Κουρής, ενώ την ίδια ώρα, για τα δεδουλευμένα των διοικητικών, δεν γίνεται καν λόγος.

Με την πρόταση Κουρή πάντως συνέπλευσε ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος φρόντισε να στείλει κι αυτός το μήνυμά του στους εργαζόμενους του Alter και τους κάλεσε να το σκεφτούν σοβαρά μήπως θα πρέπει σε αυτή την κίνηση που γίνεται από την πλευρά Κουρή να πουν το “ναι”, γιατί σύμφωνα με την δική του εκτίμηση, αυτή η κίνηση μπορεί να είναι μία χαραμάδα φωτός, έτσι ώστε το κανάλι να τα καταφέρει και να βγει από το σκοτάδι.

Στην συνέχεια έπεσε στο τραπέζι και η πρόταση από την πλευρά Κουρή, την Τετάρτη όλοι οι δημοσιογράφοι να δουν στον λογαριασμό τους να μπαίνει ο ένας μισθός, σαν μία κίνηση… καλής θελήσεως για να ξεκινήσει να μεταδίδεται και πάλι το ζωντανό, πρόγραμμα του καναλιού, με την συμφωνία βέβαια πως όλοι από την Δευτέρα θα βρίσκονται στο πόστο τους.

Τι απόφαση τελικά πάρθηκε; Τόσο οι τεχνικοί, όσο και οι δημοσιογράφοι εμένουν στην θέση τους πως αν δεν τους δοθούν τα δεδουλευμένα τους, πίσω δεν κάνουν και ορίστηκε νέα γενική συνέλευση για την Πέμπτη.

Επίσης αποφασίστηκε από τις 9.00 το πρωί, να ξεκινήσει να υπάρχει… περιφρούρηση στο κανάλι, έτσι ώστε να μην υπάρξουν… φαινόμενα δημοσιογράφων, που θα παρουσιαστούν και θα προσπαθήσουν να δουλέψουν στο κανάλι, ενώ δεν ανήκουν στο προσωπικό του Αlter.

Τέλος, εκτός από τον Κώστα Χαρδαβέλλα, από τα… πρωτοκλασάτα ονόματα του καναλιού, ο μοναδικός που ανταποκρίθηκε σε αυτό το έκτακτο κάλεσμα, ήταν ο Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος παρόλα αυτά, καθόλη την διάρκεια της συνέλευσης, προτίμησε να μείνει σιωπηλός.

Read More

And More