“360 Μοίρες”: Αυτό είναι το θέμα με το οποίο αποφάσισε η Σοφία Παπαιωάννου να κάνει πρεμιέρα…

Είναι λίγα εώς ελάχιστα τα προγράμματα εκείνα στην ελληνική τηλεόραση, που πρέπει κανείς να πει ότι “θα το δω οποωσδήποτε”! Είναι λίγα εώς ελάχιστα τα προγράμματα εκείνα στην ελληνική τηλεόραση που όταν τα παρακολουθήσεις κάτι θα σου έχει μείνει, κάτι θα σε έχει κάνει να προβληματιστείς και γιατί όχι; Ακόμα και να εντυπωσιαστείς με την πληροφορία που θα έχει φτάσει στα χέρια σου. Με την αληθινή, την ουσιαστική και όχι με την… ιμιτασιόν πληροφορία.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι οι “360 Μοίρες” της Σοφίας Παπαιωάννου, οι οποίες ευτυχώς επιστρέφουν από αυτή την Τετάρτη στους δέκτες μας μέσα από τον Alpha, με την γνωστή δημοσιογράφο να υπόσχεται να μας προσφέρει ακόμα μία σεζόν πλημμυρισμένη από ενδιαφέρουσες έρευνες κι από ρεπορτάζ που θα μας καθηλώσουν.

Το νέο τηλεοπτικό ταξίδι της Σοφίας Παπαιωάννου ξεκινά στο κανάλι της Κάντζας μεθαύριο βράδυ (12.01 π.μ.) , με την δημοσιογράφο φυσικά να έχει αποφασίσει να ακολουθήσει το παλμό της επικαιρότητας.

Η πρώτη εκπομπή της σεζόν είναι αφιερωμένη στην “Ανεξάρτητη” Καταλονία και στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία, αλλά κι όχι μόνο…

“Καλώς ήρθατε στην Ανεξάρτητη Δημοκρατία Καταλονίας” γράφει το πανό σε κεντρική συνοικία της Βαρκελώνης. Ένας λαός διεκδικεί να δημιουργήσει ένα νέο κράτος στην καρδιά της Ευρώπης. Οι «360⁰» κάνουν πρεμιέρα με αποστολή στη φλεγόμενη γωνιά της ευρωπαϊκής ηπείρου: Στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, τη Βαρκελώνη.

Λίγες ημέρες μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της από την υπόλοιπη Ισπανία, η Σοφία Παπαϊωάννου καταγράφει την καθημερινή «μάχη» που διεξάγεται στους δρόμους της πόλης καιμέσα στα σπίτια των Καταλανών. Πώς φτάσαμε σε αυτή την κρίση, πώς εξηγείται η βία και ο εθνικισμός; Ένα ακόμα «ευρωπαϊκό σοκ», μετά το Brexit…

Read More

And More