ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Μιχάλης Καλαβρυνός : Πριν γνωρίσω την Ευγενία, την θεωρούσα… ξινή !

Στην τελική ευθεία έχει μπει πια το “Master Chef”, αφού μόλις δέκα μέρες και κάτι μας χωρίζουν απο την μετάδοση του μεγάλου φινάλε του κουζινο-ριάλιτι του Mega… Μία ανάσα πριν δούμε ,λοιπόν, το ποιος θα φορέσει τελικά τον πολυπόθητο σκούφο του “Master Chef” και μαζί με αυτόν φύγει από το παιχνίδι και κατά 50.000 ευρώ πλουσιότερος, εμείς καταφέραμε και πετύχαμε τον έναν απο τα φαβορί του παιχνιδιού, τον Μιχάλη Καλαβρυνό και κάναμε μαζί του μία συζήτηση όχι άχρωμη και άοσμη, αλλά μία συζήτηση πασπαλισμένη με μπόλικο αλατο-πίπερο και πολλά μυρωδικά ! Μία συζήτηση με άλλα λόγια, μπουκιά και συχώριο !

– “Master Chef”…Πως πήρες την απόφαση να χτυπήσεις την… πόρτα του;
– Βασικά την απόφαση δεν την πήρα εγώ, αλλά η γυναίκα μου η Χριστίνα (γέλια). Εκείνη βρήκε την φόρμα στο Internet και την συμπλήρωσε. Αλλωστε, που να φανταζόμασταν πως θα με επιλέξουν…

Τελικά όχι μόνο σε επέλεξαν, αλλά βρίσκεσαι και μία μόλις ανάσα πριν τον μεγάλο τελικό…

Απίστευτο ; Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω… Μάλιστα, για να συνεχίσω και αυτό που σου έλεγα πιο πριν, μόλις πέρασα τις αρχικές οντισιόν, μόλις πέρασα στην 20άδα και όταν τέθηκε θέμα πως θα πρέπει να κατέβω στην Αθήνα, της… κακοφάνηκε της Χριστίνας (γέλια)… Ξέρεις, σου λέει και τώρα τι γίνεται ;
Οπότε, απ΄ότι καταλαβαίνω, όλο αυτό ξεκίνησε για σένα πραγματικά σαν παιχνίδι, όταν ,όμως, άρχισαν να περνούν οι εβδομάδες, δεν σταμάτησε αυτό το… παιχνίδι για σένα; Δεν άρχισες να αγχώνεσαι; Ο ανταγωνισμός στην εκπομπή χτύπησε κόκκινα !
Αλήθεια σου λέω, ούτε στιγμή δεν έπαψα να αντιμετωπίζω την συμμετοχή μου στο “Master Chef” σαν παιχνίδι. Αυτός ήταν και ο λόγος που απο την αρχή ήμουν και εξακολουθώ και είμαι χαλαρός. Σκέφτομαι, ότι «ότι είναι να γίνει, θα γίνει». Γιατί να τρελαθώ; Το μοναδικό άγχος που έχω κάθε φορά, είναι σε σχέση μόνο με τα πιάτα που ετοιμάζω, γιατί πραγματικά προσπαθώ να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό.
Πολύ ψύχραιμο σε ακούω σε σχέση με ότι σου συμβαίνει…
Ναι, είμαι ψύχραιμος και νομίζω πως αυτό ίσως να ήταν μέχρι τώρα και το μεγαλύτερο όπλο μου στο παιχνίδι. Η μη ψυχραιμία, είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Ισως αν ήμουν πανικόβλητος, να βρισκόμουν ,ήδη, εκτός! Αν δεν είσαι ψύχραιμος, πως μπορείς να μαγειρέψεις ;
Τι ήταν αυτό που σε… κόλλησε με την μαγειρική;
Η δημιουργικότητά της ! Το καλύτερό μου είναι να βρίσκομαι σπίτι και να μπαίνω στην κουζίνα και να μαγειρεύω για την οικογένειά μου και για τους φίλους μου.
Αρα, εσύ μαειρεύεις κάθε μέρα στο σπίτι;
Όχι, η Χριστίνα, γιατί πρέπει να σου ομολογήσω πως δεν μαγειρεύω φακές, μακαρόνια και τέτοια, βαριέμαι (γέλια).
Αν δεν υπάρχει …γκρουμέ πρόταση για σένα, δεν την φορά την ποδιά;
Όχι …(γέλια)
Και ; Αυστηρός κριτής είσαι με τις μαγειρικές επιδόσεις της Χριστίνας ;
Εννοείται πως αν κάτι δεν έχει γίνει καλό της το λέω… Άσε που όταν κάτι δεν αρέσει σε μένα, μετά δεν το τρώει και κανείς (γέλια)
Άρα να υποθέσω πως της κάνεις την ζωή δύσκολη…
Όχι, της μητέρας μου κάνω που και που την ζωή δύσκολη, η οποία μου λέει όταν νευριάζει : «Να με αφήσεις στην ησυχία μου, εγώ μ΄αυτά τα φαγητά σε μεγάλωσα 27 χρόνια» (γέλια).
Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό ;
Α, είναι πάρα πολλά, απλώς αγαπώ ιδιαιτέρως τις συνταγές με το ψάρι. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τα φρέσκα ψάρια.
Και ποιο φαγητό δεν αντέχεις ;
Πιστεύω πως όρια και δεσμεύσεις στην γεύση δεν πρέπει να υπάρχουν , η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να φάω με τίποτα τα κουκιά (γέλια).
Στο παιχνίδι βρέθηκαν αντιμέτωποι την ίδια ώρα παίκτες που έχουν τελειώσει την σχολή μαγειρικής, με παίκτες που ήταν… εντελώς ερασιτέχνες. Δεν το βρίσκεις αυτό κομματάκι άδικο;
Όχι, γιατί μέσα από αυτή την εκπομπή και οι δύο πλευρές βγήκαν κερδισμένες. Και οι δύο μαθαίνουν πράγματα που δεν ήξεραν και αυτός είναι ο σκοπός μας εδώ…
Έχεις φτάσει σχεδόν στο τέλος… Όλους αυτούς τους μήνες ,κρίθηκες και πολλές φορές κρίθηκες και αυστηρά. Πιστεύεις πως υπήρξαν στιγμές που να αδικήθηκες στο παιχνίδι;
Ούτε μία… Σε ότι κι αν μου είπαν, ότι κι αν άκουσα, είχαν χίλια δίκια. Στο “Master Chef” έμαθα τρεις μήνες τώρα, ότι δεν έμαθα δύο χρόνια στην σχολή που φοίτησα.
Ο πιο αυστηρός κριτής ποιος είναι ;
Εννοείται ο κύριος Λουκάκος… Ότι έχει να στο πει, θα στο πει χωρίς περιστροφές… Αυτό είναι νόμος.
Πολλοί είπαν πως η επιτυχία της συγκεκριμένης εκπομπής οφείλεται στην κριτική επιτροπή, συμφωνείς ;
Συμφωνώ… Οι άνθρωποι είναι φοβεροί… Ο καθένας είναι ειδικός στο είδος του και η χημεία τους ; Απίστευτη… Βέβαια, θαρρώ πως η συγκεκριμένη εκπομπή έκανε επιτυχία και λόγω της κυρίας Μανωλίδου, για την οποία άλλη γνώμη είχα πριν μπω στο παιχνίδι και άλλη γνώμη τώρα που την γνώρισα από κοντά.
Έτσι , όπως μου τα λες, να υποθέσω πως πριν το παιχνίδι, δεν την συμπαθούσες…
Αλήθεια, δεν την συμπαθούσα… Την θεωρούσα ξινή και κάπως ψεύτικη, όμως, καμία σχέση. Είναι μία απίστευτα γλυκιά και ευγενική παρουσία. Νομίζω πως το όνομα που έχει, είναι και το βασικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς της.
Τι ήταν τελικά το “Master Chef” για σένα;
Εμπειρία ζωής και μεγάλο σχολείο…
Σου άλλαξε την ζωή σου στην Πτολεμαΐδα όπου και ζεις μόνιμα ;
Μου άλλαξε την ζωή μου με την έννοια πως πια με ξέρει όλος κόσμος και βγαίνοντας στο δρόμο μιλάω με όλους…
Και τι σου λένε ;
Τι να μου λένε; Μου ζητάνε συμβουλές μαγειρικής (γέλια)
Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν πέσει η αυλαία του “Master Chef”… Αγχώνεσαι για το αν θα τα καταφέρεις μέχρι τέλους ;
Όχι, δεν αγχώνομαι, γιατί και μέχρι εδώ που έφτασα, πιστεύω πως κερδισμένος είμαι.
Αν πας στον τελικό και δεν κερδίσεις, θα σου κακοφανεί;
Καθόλου και θέλω να με πιστέψεις… Κα αυτό στο λέω, γιατί όσοι έχουμε φτάσει πια μέχρι εδώ το αξίζαμε πραγματικά, οπότε όποιος κι αν κερδίσει τον τίτλο, θα είναι δίκαιο το αποτέλεσμα.

Read More

And More