Αλλαξο-καναλιές ! Τι αλλάζει από Σεπτέμβρη στα κανάλια !

Αν αναρωτιέστε ποια είναι η μόδα της εποχής ,εγώ θα σας πω ευθύς αμέσως …Αλλωστε, γι΄ αυτό είμαστε εμείς εδώ, γι ΄αυτό είναι το “T-Life”, για να σας ενημερώνει για όλες τις τάσεις και μάλιστα; Να σας ενημερώνει για όλες τις τάσεις και σε όλους τους τομείς ! Και επειδή ως γνωστόν έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες ,προσωπικά θα σας ενημερώσω για τις τηλεοπτικές …τάσεις ! Τάσεις μάλιστα όχι ότι κι ότι ,τάσεις τέτοιες που ώρες – ώρες μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και …τηλε-βραχκύκλωμα !

Ποια είναι ,λοιπόν, η μόδα του καλοκαιριού ; Η μόδα του καλοκαιριού δεν είναι άλλη απο την μόδα της …αλλαξο-καναλιάς ! Ναι, και μάλιστα η συγκεκριμένη μόδα φοριέται τόσο πολύ – κλασικά βέβαια όπως κάθε καλοκαίρι – που ώρες – ώρες εμείς όλοι οι φτωχοί πλην τίμιοι συντάκτες αδυνατούμε να την παρακολουθήσυμε κατά πόδας και μπορεί να χάσουμε και κανένα …μοντελάκι !

Ετσι, λοιπόν, κι αυτό το καλοκαίρι απο …αλλαξο-καναλιές άλλο τίποτα ! Ααα, δεν έχω παράπονο, μία χαρά βγήκε το μεροκάματο. Και επειδή σας θέλω να είστε καλά διαβασμένοι απο Σεπτέμβρη ,αποφάσισα να σας καταγράψω τις αλλαξο-καναλιές που έχουμε μέχρι τώρα…

Εχουμε και λέμε … Ας ξεκινήσουμε απο τα του …οίκου μας ! Η Τατιάνα Στεφανίδου όπως γνωρίζουν οι πάντες ,εξοστρακίστηκε εν μία νυχτί από το πρόγραμμα του ΑΝΤ1, αφού υπεύθυνοι …θυμήθηκαν πως το “Αξίζει να το δεις” δεν …χωρούσε λέει στον πετσοκομμένο προυπολογισμό που είχαν στα χέρια τους λόγω κρίσης για τον επόμενο χειμώνα ,με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να μην επενδύσουν άλλο, στην απογευματινή τους ζώνη και να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στο prime-time.

Αποτέλεσμα ; Η Τάτι πήρε τα τηλε-κουβαδάκια της και την έκανε για άλλη παραλία ! Οχι θα καθόταν να σκάσει. Το κενό δε που δημιουργείται στο πρόγραμμα του καναλιού του Αμαρουσίου, θα καλυφθεί απο ελληνικές σειρές σε επανάληψη.

Η Τατιάνα τώρα μετά το διαζύγιό της με τον ΑΝΤ1, αποφάσισε να πει το μεγάλο “ναι” στο Star. Ετσι, η νέα σεζόν θα βρει το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς να έχει ακόμα πιο ενισχυμένη μεσημεριανο-απογευματινή ζώνη. Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, η νέα απογευματινή εκπομπή της Τατιάνας θα τοποθετηθεί αμέσως μετά το “Super Star” της Χριστίνας Λαμπίρη και πριν απο το “Φώτης καΙ Μαρία :Live”. Οι δύο αυτές εκπομπές σύμφωνα με τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει θα μειωθούν σε διάρκεια, έτσι ώστε να χορέσει και η εκπομπή της Τατιάνας.

Βέβαια, προχθές κυκλοφόρησε κι ένα σενάριο που ήθελε τον γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του Star , Σταμάτη Μαλλέλη, να σκέφτεται μήπως θα ήταν καλύτερα ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Μαρία Μπακοδήμου να “μετακομίσουν” στο Σαββατοκύριακο. Κάτι το οποίο ,όμως, για την ώρα δεν είναι τίποτα παραπάνω απο σενάριο !

Την ίδια μέρα ,όμως, κυκλοφόρησε κι ένα δεύτερο σενάριο όσο αφορά στα του Star ,όπου ήθελε την Ελεονώρα Μελέτη να αρχίζει απο Σεπτέμβρη την “Μελέτη” της τα μεσημέρια και την Χριστίνα Λαμπίρη να γίνεται …πρωινός τύπος. Ενα σενάριο το οποίο διέψευσαν κατηγορηματικά στο T-Life” ,στενοί, στενότατοι συνεργάτες της Ελεονώρας .Μάλιστα, μας είπαν χαρακτηριστικά πως η πρόταση γι ΄αυτή την μετακόμιση της έχει γίνει δύο φορές μέχρι τώρα (μία στις αρχές του καλοκαιριού και μία μετά όταν πήγε η Τατιάνα στο Star) και τις δύο φορές η Ελεονώρα είπε “όχι”. Βέβαια το τι τελικά θα γίνει, μόνο ένας Θεός και ο …Μαλλέλης ξέρουν.

Και συνεχίζουμε … Αυτό το καλοκαίρι έμελλε να έρθουν τα πάνω-κάτω και στο Alter ! Εκεί μάλλον η τελευταία παρουσιάστρια θα έπρεπε να κλείσει την …πόρτα ! Ούτε …πουλμανάκι να τους είχαν βάλει για να τραπούν σε φυγή με την …άνεσή τους !

Πρώτη την πόρτα άνοιξε η Φαίη Σκορδά , η οποία μετά απο περίπου έξι χρόνια θητείας στο τηλε-κουτσομπολιό ,είπε να σοβαρευτεί λιγάκι – παντρεύτηκε κιόλας το κορίτσι ,νοικοκυρεύτηκε ,επιβαλλόταν η αλλαγή προφίλ – και να αρχίσει να κάνει πιο σωστές παρέες.

Κάπως έτσι, άφησε το Alter πίσω της ,αφού χάρη στο έτερον ήμισυ, χάρη στο Γιώργο Λιάγκα το Mega της χτύπησε την πόρτα και της ζήτησε μαζί με το …στεφάνι της ,να αναλάβει απο Σεπτέμβρη την πρωινή μας ψυχαγωγία. Ετσι, ο Γιώργος και η Φαίη εκτός απο ζευγάρι στην ζωή ,γίνονται ζευγάρι και στην TV και αναλαμβάνουν το πρωινάδικο του Μεγάλου Καναλιού ,μπαίνοντας στην μάχη της πρωινής τηλεθέασης με …χίλια !

Δεύτερη την πόρτα του Alter άνοιξε κι έφυγε (αν και κανονικά μεταξύ μας θα έπρεπε να την είχαν φύγει εκείνοι πρώτοι εδώ και καιρό…) και η Βάσια Λόη ! Ναι, θα έπρεπε να την είχαν φύγει πρώτοι και αυτό δεν το λέω γιατί είμαι κακός άνθρωπος (που δεν ξέρω δηλαδή μπορεί και να είμαι…) αλλά γιατί η Βάσια με το τηλεοπτικό χάρισμα και με τον …αέρα του αέρα ,δεν έχει συναντηθεί ποτέ ! Η κοπέλα κούκλα δεν λέω, όμως , μας απέδειξε πως εκεί μόνο μπορεί να ανήκει …Πού ; Στις βιτρίνες ! Καλά που φρόντιζε να έχει πάντα δίπλα της έμπειρους ανθρώπους να την πλασιώνουν και έτσι έβγαζαν καθημρινά εκείνοι τα κάστανα από την φωτιά ! Οσο για το που πάει τώρα η Βάσια ; Μάλλον σπίτι της !

Ετσι, ξαφνικά η καθημερινή μεσημεριανή ζώνη του Alter έμεινε στους …πέντε τηλε-δρόμους ! Με συνοπτικές διαδικασίες έχρισαν την Σταματίνα Τσιμτσιλή σε βασική παρουσιάστρια από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή , η οποία θα αναλάβει κανονικά, κανονικότατα την παρουσίαση του “Μπλα-Μπλα” και όσο για το τι θα ακολουθεί μετά ;

Ούτε και γι ΄αυτό άργησε να βρεθεί η λύση, γιατί έτσι κι αλλιώς η σκέψη υπήρχε από πριν. Μετά το”Μπλα-Μπλα” την σκυτάλη θα παίρνουν η Ρούλα Κουσκουρή και ο Στρατής Λημνιός ,παρουσιάζοντας εκπομπή κοινωνικού και ολίγον ειδησεογραφικού περιεχομένου , η οποία θα έχει τον τίτλο , “Οσο υπάρχουν άνθρωποι”.

Και αν νομίζετε πως δυσκολεύτηκαν να βρουν την αντικαταστάτρια της Σταματίνας Τσιμτσιλή τα Σαββατοκύριακα, απατάσθε ! Μία εσωτερική έρευνα ήταν αρκετή για να βρεθεί και η εσωκαναλική λύση . Η λύση αυτή ακούει στο όνομα της Αννας Λυβαθινού. Ναι η Αννα είναι η τυχερή που της …κλήρωσε να μυηθεί στην τέχνη του τηλε-κουτσομπολιού.

Της τρελής ,όμως, γίνεται αυτή την εποχή και στην ΕΡΤ που απ ΄ότι φαίνεται η εποχή των …παχιών τηλε-αγελάδων πέρασε και έχει πέσει μεγάλη χατζάρα στις αποδοχές που έπαιρναν σχετικοί (και καλά οι σχετικοί θα μου πείτε …) αλλά και άσχετοι ! Ετσι, η μία μετά την άλλη οι συμβάσεις εργασίας με την κρατική τηλεόραση λήγουν και δεν ξανά ανανεώνονται σε ένα γενικότερο συμμάζεμα που επιχειρείται.

Αποτέλεσμα ; Κύμα φυγής έχουμε εκεί στο Ραδιομέγαρο ! Και ανάμεσα σε αυτούς που φεύγουν …αναγκαστικά ,έχουμε και την οικειοθελή αποχώρηση της Μαρίας Χούκλη. Η Μαρία αποφάσισε να κλείσει τον κύκλο της συνεργασίας της με την ΕΡΤ ,κατέθεσε παραίτηση και πάει γι ΄άλλα . Και συγκεκριμένα έχει ανοίξει πλώρη για Μαρούσι.

Οι επαφές του καναλιού του ΑΝΤ1 με την γνωστή δημοσιογράφο ξεκίνησαν πριν το καλοκαίρι και έμελλε να καρποφορήσουν τώρα. Και μπορεί να γίνεται λόγος πως η Μαρία Χούκλη συζητά και με το Mega, αποκλειστικές πληροφορίες του “T-Life”, την θέλουν να έχει υπογράψει ,ήδη, με το κανάλι του Αμαρουσίου.

Τελεία στην συνεργασία της με την ΕΡΤ ,όμως, βάζει πιθανότατα και η Ρίκα Βαγιάννη ,ενώ το τέλος της …τηλε-κρατικής εποχής έρχεται και για την Μπήλιω Τσουκαλά, η οποία βρίσκεται σε μεγάλο δίλλημα για το αν πρέπει να εξακολουθήσει να είναι …μόνιμη κάτοικος Ραδιομεγάρου ή μήπως ήρθε η ώρα να αναζητήσει αλλού την τηλεοπτική της τύχη. Ιδωμεν …

Read More

And More