“Αποκαλυπτικά”: Χαμός με την εκπομπή του Epsilon! Ποιοί κλαίνε, ποιοί γελάνε…

Τα “Αποκαλυπτικά” τελικά είναι… πολύ σκληρά για να πεθάνουν! Μπορεί να έχουν χυθεί τόνοι μελάνης για το… πρόωρο τέλος αυτής της εκπομπής. Μπορεί πολλοί να έχουν σπεύσει να πουν σε όλους τους… τόνους και με όλους τους τρόπους πως αυτή η συγκεκριμένη εκπομπή υποτίθεται πως μετρά τις τελευταίες τηλεοπτικές της μέρες, όμως, όχι δεν είναι έτσι… Και δεν είναι έτσι, γιατί έτσι δεν θέλουν οι ίδιοι οι τηλεθεατές να είναι, οι οποίοι – αν δεν κάνω λάθος – είναι και οι τελικοί κριτές όλων όσων κάνουν τηλεόραση. Και οι τηλεθεατές κάθε Σαββατοκύριακο, μα κάθε Σαββατοκύριακο είναι εκεί πιστοί στο ραντεβού τους με τον Μένιο Φουρθιώτη και με την εκπομπή του.

Ναι, τώρα που το συζητάμε ίσως κι αυτός να είναι ο λόγος που ενοχλούν τα “Αποκαλυπτικά”. Ενοχλούν γιατί σε ένα μικρότερο κανάλι που τώρα έχει ανοίξει τα φτερά του κι έχει ξεκινήσει να πετά στο τηλεοπτικό αέρα, υπάρχουν τα “Αποκαλυπτικά” που δεν έχουν καταφέρει απλώς να σημειώνουν μία συμπαθητική πορεία στους πίνακες τηλεθέασης. Έχουν καταφέρει να κάνουν κανονικό τηλεοπτικό πρωταθλητισμό και να κοντράρονται με τα λεγόμενα μεγάλα κανάλια στα ίσια.

Και μάλιστα; Δεν κοντράρονται απλώς στα ίσια διεκδικώντας κι αυτά μία καλούτσικη θεσούλα στο πίνακα τηλεθέασης, αλλά κοντράρονται χτυπώντας κορυφή. Κοντράρονται σημειώνοντας επιδόσεις που ζαλίζουν, βγάζοντας νοκ-αουτ τον ανταγωνισμό, πετυχαίνοντας διαφορά μέχρι και δεκαπέντε μονάδων, από το επόμενο κανάλι που βρίσκεται κάθε Σαββατοκύριακο αμέσως μετά το Epsilon.

Γι ΄αυτό σου ξανά λέω, τελικά ίσως αυτός είναι και ο λόγος που στα “Αποκαλυπτικά” δεν χαρίζεται τίποτα… Που τα “Αποκαλυπτικά” βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο. Που σχεδόν κανείς δεν έχει αναγνωρίσει το… θαύμα που πετυχαίνουν στους πίνακες τηλεθέασης. Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετοί έχουν προσπαθήσει ακόμα και να χλευάσουν την επιτυχία τους.

Και τους καταλαβαίνω… Αν η εκπομπή σημείωνε 2,0%, 3,0%, ακόμα και 4,0% – όπως σημειώνουν πολλές εκπομπές του Epsilon -, αλήθεια θα είναι νόημα να ασχοληθεί κανείς μαζί τους; Θα υπήρχε λόγους να δωθεί τόσος χώρος για τόση δημοσιότητα; Γιατί και η αρνητική δημοσιότητα, είναι δημοσιότητα. Πρέπει να “πουλάς” για να ασχοληθεί ο άλλος μαζί σου, ακόμα κι αν είναι να εκφράσει μόνο το βιτριολικό του σχόλιο για σένα.

Και αλήθεια αν σε ένα κανάλι, λέω αν, ήταν να ξεκινήσει μία ριζική ανακαίνιση εκ ΄βάθρων και να ξεριζωθεί ότι δεν πάει ή δεν τους… πάει, θα ξεκινούσε ποτέ κανείς την όλη διαδικασία από τις εκπομπές που κάνουν πρωταθλτητισμό; Από τις εκπομπές που καταφέρνουν να τριπλασιάζουν τον ημερίσιο μέσο όρο τηλεθέασης του σταθμού; Από τις εκπομπές που έχουν αποδείξει ότι αντέχουν στα δύσκολα; Αναρωτιέμαι εγώ τώρα…

Από την άλλη μεριά θα με ρωτήσεις γιατί σου τα λέω όλα αυτά. Γιατί το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε τα “Αποκαλυπτικά” δεν σημείωσαν απλώς μία επιτυχία σε ότι έχει να κάνει με την τηλεθέαση. Δεν κατάφεραν απλώς να εξαφανίσουν από τον τηλεοπτικό χάρτη το “Εδώ” της Ντορέττας Παπαδημητρίου και του ΣΚΑΙ.

Κατάφεραν και να πετύχουν και μία μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία, φιλοξενώντας στην εκπομπή τον πατέρα της αδικοχαμένης 32χρονης Δώρας που έχασε με τόσο φρικτό τρόπο την ζωή της και ο οποίος προχώρησε σε απίστευτες αποκαλύψεις, οι οποίες κι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο πως ακριβώς άρχισε να ξεδιπλώνεται το κουβάρι της υπόθεσης στις ώρες που ακολούθησαν.

Και εδώ πραγματικά θέλω να πω ότι πόσο αστείοι και μικρόψυχοι φάνηκαν αρκετοί συνάδελφοι σε site, εκπομπές μέχρι και δελτία ειδήσεων που εννοείται πως χρησιμοποίησαν τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή, αλλά την ίδια ώρα φρόντισαν να μην αναφέρουν την εκπομπή και ούτε καν και το κανάλι!

Και για του λόγου το αληθές; Τα “Αποκαλυπτικά” σημείωσαν κατά μέσο όρο ποσοστό γενικής, συνολικής τηλεθέασης 17,7% το Σάββατο, και φυσικά έζησαν σε… όνειρο, μιας και στα γυναικεία κοινά η εκπομπή εκτοξεύθηκε στο 33,5%, την ώρα που η Ντορέττα Παπαδημητρίου έζησε τον δικό της τηλεοπτικό… εφιάλτη, με το “Εδώ” να κατρακυλά στο 8,5% και στα γυναικεία κοινά (μιας κι έχουν βάλει πρώτο τηλεστασίδι-πίστα και το ωραίο αγόρι από το “Survivor” που κυριολεκτικά είναι αυτό που λέμε “μία εικόνα, ίση με χίλιες λέξεις”, αφού προσπαθεί να κάνει καριέρα μόνο… ποζάροντας βαριεστημένα στο φακό) να φτάνει μόλις και μετά βίας στο 13,4%.

Την Κυριακή τα “Αποκαλυπτικά” πέταξαν ακόμα ψηλότερα! Έφτασαν σε γενικό μέσο όρο τηλεθέασηςν το 21,1%, ενώ υπήρξε και τέταρτο κατά την διάρκεια του οποίου η εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη σκαρφάλωσε στο 26,0%, εξαφανίζοντας τον υπόλοιπο ανταγωνισμό από τον τηλεοπτικό χάρτη.

Τελικά, μάλλον όλοι λατρεύουν να μισούν αυτή την εκπομπή και ταυτόχορνα; Να την παρακολουθούν μετά μανίας, χαρίζοντάς της τόσο μεγάλη αγάπη.

Read More

And More