Ελένη Μενεγάκη: Αυτή είναι η “ακτινογραφία” της εκπομπής της στους πίνακες τηλεθέασης. Τι φοβούνται στον Alpha;

Η νέα “Ελένη” ήρθε με δόξα και τιμή στους δέκτες μας πριν από δύο εβδομάδες και μπορούμε να πούμε πια, – δεκαπέντε μέρες μετά -, χωρίς καμία επιφύλαξη, πως δεν κατάφερε να κλέψει ούτε τις εντυπώσεις, ούτε και τα πολυπόθητα ποσοστά τηλεθέασης.

Το τι μπορεί να φταίει και τι όχι, το τι μπορεί να αρέσει και τι όχι, σου το έγραψα προ ημερών, οπότε και δεν θα σου ξανά πω τα ίδια. Άλλωστε, δεν είναι αυτός ο στόχος μου. Ο στόχος μου είναι να σου παρουσιάσω σήμερα αναλυτικά την πορεία της εκπομπής στους πίνακες τηλεθέασης, για να βγάλεις εσύ η ίδια τα συμπεράσματά σου, όπως επίσης και θα σου αποκαλύψω τον μεγάλο φόβο των ανθρώπων του Alpha. Τι… τρέμουν στο κανάλι της Κάντζας; Τι υπάρχει να… φοβούνται τώρα που η πολύφερνη “Ελένη” τους δεν τα κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα της τηλεθέασης;

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει φέτος η Ελένη Μενεγάκη στους πίνακες τηλεθέασης είναι σοβαρό και απ ΄ότι φαίνεται δεν πρόκειται να ξεπεραστεί εύκολα. Είναι πρόβλημα που έχει απλωθεί βαθιά στις… ρίζες της εκπομπής κι αν δεν υπάρξει κάποια δραστική κίνηση που θα έρθει και θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα, η Απόλυτη θα βρεθεί για πρώτη φορά στην τηλεοπτική της ιστορία αντιμέτωπη με τον κίνδυνο η εκπομπή της να εμφανίζει σοβαρά σημάδια… σήψης και αποσύνθεσης.

Μαύρη ήταν όλη η περασμένη εβδομάδα για την Ελένη, μιας και το πολύχρωμο φως των πρώτων ημερών φαίνεται πως… εξατμίστηκε, μόλις δύο-τρία 24ωρα μετά. Η “ακτινογραφία” της εκπομπής στους πίνακες τηλεθέασης έχει ως εξής…

Την περασμένη Δευτέρα η “Ελένη” σημείωσε στο σύνολο ποσοστό τηλεθέασης 12,9%, στο νεανικό, δυναμικό κοινό 12,4%, ενώ η υψηλότερη επίδοσή της ήταν στα γυναικεία κοινά από 25-44 ετών όπου και άγγιξε το 18,5%.

Την περασμένη Τρίτη σημείωσε στο σύνολο ποσοστό τηλεθέασης 12,6% και 11,8% στο νεανικό, δυναμικό κοινό, ενώ στο κοινό που τα πήγε αρκετά καλύτερα, ήταν στις γυναίκες 45-54 ετών, όπου κέρδισε το 16,1%.

Την περασμένη Τετάρτη σημείωσε στο σύνολο ποσοστό τηλεθέασης 12,6% και 13,6% στο νεανικό, δυναμικό κοινό, με τις γυναίκες από 25-44 ετών να της χαρίζουν ένα ωραιότατο 18,0%.

Την περασμένη Πέμπτη σημείωσε στο σύνολο ποσοστό τηλεθέασης 11,4% και 11,9% στο νεανικό, δυναμικό κοινό με την εκπομπή να βλέπει κάποιες ηλιαχτίδες ελπίδας και χαράς στις γυναίκες από 15-24 ετών με 21,9%.

Την περασμένη Παρασκευή σημείωσε ποσοστό τηλεθέασης 12,1% στο σύνολο και 16,5% στο νεανικό, δυναμικό κοινό, με την εκπομπή να δέχεται μία πιο μεγάλη, ζεστή αγκαλιά στα γυναικεία κοινά ηλικίας 44+, όπου και της έδωσαν 19,0%.

Όπως καταλαβαίνεις λατρεμένη το γεγονός ότι υπάρχει η τάση η “Ελένη” να… στρογγυλοκαθίσει στο 11,0% και 12,0% σε ότι έχει να κάνει με το σύνολο της τηλεθέασης της εκπομπής και στο δυναμικό κοινό να κινείται σταθερά τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας ακόμα και κάτω από το 15,0% και 14,0%, έχει σημάνει συναγερμό όχι μόνο στην ίδια την Απόλυτη και στην ομάδα της, αλλά σε ολόκληρο το κανάλι.

Όλο το κανάλι τρέμει στην ιδέα – και αυτό είναι κάτι που είμαι σε θέση να το γνωρίζω πολύ καλά -, του να “καρφωθεί” η Ελένη Μενεγάκη εκεί γύρω από την…. ψυχρή βάση της τηλεθέασης του 10,0%, 11,0% και 12,0%!

Ποιός είναι ο μεγάλος φόβος των ιθυνόντων του Alpha; Μα φυσικά να μην μετατραπεί η πολύ glam, στυλάτη, αστραφτιζέ και… υπερπαραγωγή “Ελένη” τους σε ένα νέο τηλεοπτικό “Τιτανικό”, ο οποίος όταν τρακάρει για τα καλά με το “παγόβουνο” της Nielsen, θα συμπαρασύρει μαζί του στα παγωμένα, σκοτεινά νερά της τηλεοπτικής αβύσσου, όλη την απογευματινή τους ζώνη.

Μία ζώνη την οποία πασχίζουν να “χτίσουν” λιθαράκι, λιθαράκι. Μία ζώνη στην οποία υπάρχουν πολλές εκπομπές και πολλά πρόσωπα. Από την Ελένη Τσολάκη και το “Slam”, μέχρι τον Χρήστο Φερεντίνο και το “Deal”, ενώ είναι ζήτημα ημερών και το πότε θα κάνει πρεμιέρα και η Σμαράγδα Καρύδη με το “Νότα Μία”.

Και όχι αυτός δεν είναι ο απόλυτος φόβος τους! Ο απόλυτος φόβος τους είναι να μην συμπαρασύρει η… δίνη που θα δημιουργηθεί ακόμη και το κεντρικό τους δελτίο ειδήσεων. Το δελτίο των 7.00 μ.μ. που ο Άντωνης Σρόιτερ κατάφερε να καθιερώσει τα τελευταία χρόνια.

Γι ΄αυτό και ξεκίνησαν εντατικές συσκέψεις στο επιτελείο της Ελένης, οι οποίες είναι μαραθώνιες, ενώ η απόφαση για τις πρώτες άμεσες αλλαγές έχει ήδη παρθεί!

Read More

And More