Ελένη Μενεγάκη: Η… μαύρη Δευτέρα και τα προβλήματα της νέας “Ελένης”!

Μία εβδομάδα πέρασε από την στιγμή που η… νέα “Ελένη” σήκωσε αυλαία κι άρχισε το ταξίδι της στον τηλεοπτικό αέρα του Alpha.

Μία εβδομάδα πέρασε από την πιο πολυσυζητημένη και πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της φετινής σεζόν και αναμφισβήτητα το αποτέλεσμα που είδαμε στους δέκτες μας δεν ήταν αυτό που περιμέναμε… Σε καμία περίπτωση, όμως!

Όλο το καλοκαίρι χύθηκαν τόνοι μελάνης για την νέα “Ελένη” που θα ερχόταν από Οκτώβρη στο κανάλι της Κάντζας και γι ΄αυτή την νέα “Ελένη” δεν δημιούργησαν προσμονή μόνο ο Τύπος και οι δημοσιογράφοι στα site και στις εκπομπές, αλλά και η ίδια η Ελένη. Η ίδια η Απόλυτη μέσα από τις αναρτήσεις της στα social-media, αλλά και σύμφωνα με τα όλα όσα άφησε να διαρρεύσουν προς τα έξω, δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες.

Δημιούργησε τεράστιες προσδοκίες σε σχέση με αυτό το ολοκαίνουργιο τηλεοπτικό restart που θέλησε να επιχειρήσει και τελικά το αποτέλεσμα που ήρθε στους δέκτες μας ήταν κατώτερο των προσδοκιών. Συνήθως έτσι συμβαίνει όταν δημιουργείται προκαταβολικά τέτοιος ντόρος! Τι να σου πω λατρεμένη; Μόνο… εξωγήινοι που δεν πιστέψαμε πως θα προσγειωθούν στο πλατό.

Η brand-new Ελένη, εμφανίστηκε με δόξα και τιμή στους δέκτες μας, αλλά δεν τα κατάφερε να συγκινήσει και να ενθουσιάσει κανέναν. Η πρεμιέρα της έγινε και οι τηλεθεατές “πάγωσαν” με την εικόνα που αντίκρισαν και φυσικά αυτό αποτυπώθηκε και στους πίνακες τηλεθέασης, όπου εκεί η Ελένη από την περασμένη εβδομάδα ζει την… “εποχή των παγετώνων”, με αποκορύφωση χθες που στο σύνολο έκανε κατά μέσο όρο ποσοστό τηλεθέασης 12,4% και μόλις 11,9% στο νεανικό, δυναμικό κοινό. Μαύρη Δευτέρα… Και τόσο μαύρη ήταν και η Παρασκευή που μας πέρασε…

Φυσικά και οι τηλεθεατές χρειάζονται χρόνο για να γνωρίσουν την νέα Ελένη. Φυσικά και η Ελένη χρειάζεται χρόνο για να μπορέσει να μπει σε αυτό το νέο τηλεοπτικό “κοστούμι” που αποφάσισε να φορέσει. Και γενικά όλες οι αλλαγές χρειάζονται χρόνο μέχρι να λειτουργήσουν!

Όμως, μήπως αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα; Ότι η Ελένη αποφάσισε να μπει σε ένα νέο… “κοστούμι” και αυτό το “κοστούμι” δεν της πάει; Μήπως η Ελένη στην προσπάθειά της να αλλάξει και να προχωρήσει παρακάτω, έπρεπε να προσπαθήσει να δοκιμαστεί σε κάτι νέο μέσα στο οποίο ,όμως, θα εξακολουθούσε να είναι η Ελένη, να είναι ο εαυτός της, να είναι αυτό το κορίτσι και στη συνέχεια η τηλεοπτική περσόνα που όλοι έχουμε λατρέψει και να μην αποπειραθεί να μεταμορφωθεί σε μία άλλη, ξένη τηλεοπτική προσωπικότητα;

Γιατί το μεγάλο πρόβλημα είναι, πως σε αυτή την αλλαγή που επιχείρησε η Ελένη, δεν αναγνωρίζει ο κόσμος την Ελένη του, την Ελένη που έχει αγαπήσει. Μοιάζει η γνωστή παρουσιάστρια να έχει χάσει την τηλεοπτική της ταυτότητα.

Και η αλήθεια είναι πως η νέα Ελένη δεν έχει τηλεοπτική ταυτότητα. Η καθημερινή εκπομπή του Alpha βγήκε στον αέρα και δεν έχει πλέον ακριβές τηλεοπτικό στίγμα, δεν έχει καθαρό τηλεοπτικό αποτύπωμα.

Επίσης τεράστιο πρόβλημα είναι και το γεγονός ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία ουσιαστική θεματολογία, ότι δεν υπάρχει ρυθμός, ότι δεν υπάρχει μία αλληλουχία στα θέματα και στις ενότητες της εκπομπής. Λίθοι, πλίνθοι, κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι…

Από την άλλη μεριά και η σκηνοθεσία παρουσιάζει προβλήματα, όπου μέσα σε μία εβδομάδα προλάβαμε να δούμε στον αέρα το εσώρουχο της Ελένης, τον floor-manager είδωλο Γιώργο Ασημινάκη, πεσμένο στα γόνατα να δίνει εντολές και πολλά, πάρα πολλά, ατελείωτα πλάνα της Ελένης, όπου δεν βλέπουμε την Ελένη, αλλά την κόμμη της Ελένης.

Εντάξει, τιμή και δόξα στον Βασίλη Μπουλούμπαση που επιμελείται τα μαλλιά της, αλλά όταν έχεις την Ελένη, όταν έχεις αυτή τη λάμψη, το θεικό πρόσωπο κι αυτά τα απέραντα, καταγάλανα μάτια, ε εννοείται πως θέλεις να βλέπεις την Ελένη και όχι διαρκώς και ασταμάτητα το… προφίλ της κι ακόμα χειρότερα την… φράντζα της.

Ενοχλητικό είναι ,όμως, και το γεγονός ότι η Ελένη έχει μείνει κατάμονη κι έρημη μέσα σε ένα τεράααααστιο πλατό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το χαρεί, όσο κι αν το θέλει… Ένα πλατό υπερπαραγωγή με σαφέστατες επιρροές από την Αμερική.

Στα πλην της εκπομπής είναι και τα παιχνίδια τα οποία είδαμε να ξεπροβάλλουν, γιατί έτσι όπως ακριβώς έχουν στηθεί κι αμήχανα φαντάζουν και σε γυρνούν και πίσω εκεί στη δεκαετία του ΄90! Και το θέμα μας είναι να πάμε μπροστά, σωστά;

Σαφώς και είναι θετική η απόφαση της Ελένης να έρθει και πάλι κοντά με το κοινό της, όμως, όχι έτσι ή τουλάχιστον τα παιχνίδια ας ήταν λιγότερα κάθε μέρα, ή ας ήταν ενότητες της εκπομπής κάποιες μέρες μέσα στην εβδομάδα. Χώρια που σε μία δίωρη εκπομπή, ποιός είναι ο λόγος να υπάρχουν σε τόσο μεγάλη έκταση τα παιχνίδια και σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα η παρουσιάστρια να τρέχει για να προλάβει να χωρέσει ότι έχει να μας δείξει μέσα σε δύο ώρες.

Αρνητική εντύπωση μου έχει κάνει και η νέα μαγειρική της εκπομπής, όπου πραγματικά ώρες – ώρες πιστεύω πως οι chef δεν ξέρουν σε ποιά χώρα ζουν! Στην Ελλάδα του 2017, της κρίσης και της ανέχειας, μου μαγειρεύεις… ταυλανδέζικες φτερούγες με σελινόριζα, ντιπ αγγινάρας με σπαλομπριζόλες και σεμιφρέντο σοκολάτας με καραμελωμένες φράουλες;

Όμως, ακόμα και τα χρόνια της κρίσης να μην ήταν εδώ, πες μου λατρεμένη πόσο χρήσιμες και… ρεαλιστικές φαντάζουν αυτές οι συνταγές για την απλή και ταπεινή νοικοκυρά που δεν την τραβά η κάμερα όταν μαγειρεύει;

Από την άλλη μεριά, λάτρεψα την Ελένη που βγήκε εκτός πλατό. Λάτρεψα όλα τα χάπενινγκ που μας παρουσίασε όπως ήταν αυτό της Ερμού με τον Μάρκο Σεφερλή. Λάτρεψα την προσπάθειά της να πάρει συνέντευξη από την Ντόρα Μπακογιάννη και φυσικά περιμένω πως και πως και την συνέντευξή της σαν… “Σου-Σου” με την Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Ομως, η Ελένη θα πρέπει να ξέρει πως καλό θα ήταν, κάθε φορά να είναι όσο πιο καλά διαβασμένη γίνεται κι επίσης καλό θα ήταν να είναι και πιο… έτοιμη να ξεδιπλωθεί κατά την διάρκεια της κουβέντας. Αν δεν ξεκλειδωθεί πρώτα εκείνη, δεν θα ξεδιπλωθεί και ο καλεσμένος της.

Αυτά για την ώρα και θέλω να πιστεύω πως η Απόλυτη θα καταφέρει να βρει την νέα τηλεοπτική συνταγή με την οποία θα μας κάνει να κολλήσουμε ακόμα περισσότερο μαζί της! Η Ελένη είναι λιακάδα και επιβάλλεται να υπάρχει και να δεσπόζει στον τηλεοπτικό ουρανό.

Read More

And More