Ελένη Μενεγάκη: Μία τηλεοπτική επιστροφή με πάρα πολύ τίποτα και μπόλικο καθόλου!

Μετά βαΐων και κλάδων έκανε πρεμιέρα την εβδομάδα που μας πέρασε η Ελένη Μενεγάκη και… Και όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν! Πώς να το πω διαφορετικά; Χαζεύοντας καθημερινά την εκπομπή ήταν σαν να ζεις την μέρα της μαρμότας. Για ακόμα μία χρονιά δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα

«Ελένη», μία εκπομπή την οποία δεν έχεις κανένα άλλο λόγο να δεις, αν δεν είσαι ερωτευμένος με την Ελένη… Μία εκπομπή η οποία μπορεί να σου κινήσει το ενδιαφέρον μόνο αν σε νοιάζει η Ελένη… Μία εκπομπή η οποία μπορεί να σε κρατήσει αν και εφόσον είσαι κολλημένος με την Ελένη. Και σε περίπτωση που… δεν το καταλάβατε, είναι μία εκπομπή μόνο Ελένη και τίποτα άλλο…
Θα μου πείτε βέβαια και γιατί να είναι και κάτι άλλο; Αφού η Ελένη έχει καταφέρει να κρατήσει τον κόσμο κοντά της τόσο… παθιασμένα, βάφοντας απλά και μόνο τη ρίζα της live στο πλατό! Πώς να αντισταθείς στο αιώνιο, ξανθό; Με αυτό έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές.

Η Ελένη έχει καταφέρει αυτή τη στιγμή που μιλάμε να είναι το μεγαλύτερο brand-name στην εγχώρια σόου-μπιζ. Έχει καταφέρει να είναι το μοναδικό πρόσωπο που «πουλάει» με τρέλα κι ας μην υπάρχει πια τίποτα ή σχεδόν τίποτα που να μην γνωρίζεις για ΄κείνη.
Εννοείται ,λοιπόν, πως είδα κι εγώ «Ελένη» αυτές τις ημέρες και η αλήθεια είναι πως κόλλησα μαζί της, γιατί είπαμε πως μπορεί να σε μαγνητίζει και να σε κάνει να μην μπορείς να ξεκολλήσεις μόνο με το γέλιο της, το πατροπαράδοτο… σπρώξιμό της και τα τηλεοπτικά της νάζια. Αναμφισβήτητα, η Ελένη μπορεί να σε βάζει καθημερινά στο κόσμο της… τσιχλόφουσκας και να κάνει τα πάντα γύρω σου να μοιάζουν ροζ! Μόνο που η γεύση της τσιχλόφουσκας περνά γρήγορα και δεν μένει στο τέλος απολύτως τίποτα.
Η εκπομπή σε ότι έχει να κάνει με την δομή της και την θεματολογία της πραγματικά με άφησε αδιάφορη. Τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια… Παντομίμα, έρευνες, χιλιοειπωμένα πράγματα, σχόλια, αστειάκια και χιλιοφορεμένες, τηλεοπτικές συνταγές.
Μοναδική ευχάριστη έκπληξη το ανατρεπτικό καθημερινό δελτίο ειδήσεων της Κατερίνας Ζαρίφη και του Γρηγόρη Γκουντάρα, ο συνδυασμός των οποίων τα σπάει, αρκεί να μην προσπαθήσουν να κάνουν την χημεία τους… τσίχλα για τις ανάγκες της εκπομπής.

Άσχετο, αλλά η new-entry παρουσία της Τζωρτζέλας Κόσσιαβα στην ομάδα της Ελένης, φαντάζει περιττή, μιας και δείχνει να μην μπορεί να βρει το χώρο της μέσα σε αυτή. Από την άλλη μεριά είναι ακόμα νωρίς και θέλω να πιστεύω πως θα εγκλιματιστεί γρήγορα μιας και η γυναίκα είναι δημοσιογράφος και διαθέτει αντανακλαστικά.
Σαφέστατα στα συν της «Ελένης» είναι τόσο η παρουσία του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου, όσο και του Βασίλη Καλλίδη, οι οποίοι έκαστος στο είδος του… Η παρουσία του Θοδωρή βέβαια παίζει καταλυτικό ρόλο στην εκπομπή και πέρα από το κομμάτι που αφορά αποκλειστικά και μόνο στο κινηματογράφο. Έχει χιούμορ, άνεση, αυτοσαρκάζεται και το λεκτικό πιγκ-πονγκ του με την Ελένη είναι απολαυστικό. Χώρια του ότι η παρουσία του είναι πολύτιμη και στο κομμάτι των συνεντεύξεων αν και εφόσον κριθεί απαραίτητο να… παρέμβει.
Ο Βασίλης Καλλίδης τώρα από την δική του μεριά είναι από τους καλύτερους chef. Από τους μάγους της κουζίνας που μπορεί να μιλήσει στην ίδια γλώσσα με τον τηλεθεατή και να του προτείνει συνταγές που πρώτον θυμίζουν… μαμά, δεύτερον κατανοούνται και τρίτον δεν πρέπει να ανέβεις στο Εβερεστ για να εντοπίσεις το υλικό που μπορεί να σου ζητά, προκειμένου να καταφέρεις κι εσύ από το σπίτι να κάνεις την συνταγή που σου προτείνει. Τις περισσότερες φορές το μεγαλείο της απλότητας είναι αξεπέραστο.
Κατά τα άλλα; Είναι το ίδιο ανυπόφορο και φέτος όλο αυτό το ασταμάτητο τηλε-μάρκετινγκ της εκπομπής. Όλο αυτό το… πάρε, πάρε, πάρε που κάνει την εκπομπή να μην διαφέρει σε τίποτα από το πάγκο της λαϊκής.

Read More

And More