Ελένη Μενεγάκη: Πήρε την γενναία απόφαση για… ολικό λίφτινγκ! Ποιοί μένουν, ποιοί φεύγουν;

Αχ, Ελένη! Είσαι αναμφισβήτητα ένα τηλεοπτικό φαινόμενο…Τι κι αν βρίσκεσαι σχεδόν 25 χρόνια στις επάλξεις; Τι κι αν έχεις γευθεί αυτό που λέμε απόλυτη επιτυχία; Τι κι αν στον ορισμό της έκφρασης «τηλεοπτική χρυσόσκονη» είναι δίπλα το όνομά σου; Τι κι αν πλέον διανύεις τα χρόνια της τηλεοπτικής σου – και όχι μόνο – ωριμότητας; Τελικά δεν το βάζεις κάτω και μπράβο σου!

Ναι, γιατί η φετινή τηλεοπτική χρονιά ήταν μία δύσκολη χρονιά. Ήταν μία χρονιά που η Ελένη Μενεγάκη ένιωσε να τρέμει η γη κάτω από τα πόδια της… Ίσως να ήταν και η πρώτη χρονιά που η… «Απόλυτη» ένιωσε τις μαγικές τηλεοπτικές δυνάμεις να την εγκαταλείπουν. Ίσως και να ήταν η πρώτη χρονιά που να ένιωσε πως έφτασε η στιγμή για να ξεκινήσει η… αντίστροφη τηλεοπτική μέτρηση για ΄κείνη. Βλέπετε φέτος και η ίδια, αλλά και η εκπομπή της,εμφάνισαν σοβαρά σημάδια κόπωσης και φθοράς, γεγονός το οποίο αποτυπώθηκε και με έντονα χρώματα στους πίνακες τηλεθέασης.

Και όχι η Ελένη δεν… σκιάχτηκε! Μπορεί να θορυβήθηκε, όμως, όχι δεν τρομοκρατήθηκε. Δεν έχασε στιγμή την ψυχραιμία της, γιατί όλοι θα ξέρετε την λαϊκή ρήση που λέει πως ο «καλός οκαπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται» (άσχετο, αλλά είναι καπετάνισσα και με δίπλωμα, όλο το καλοκαίρι στα Άχλα, έτσι άπραγη κάθεται;). Αποτέλεσμα; Αποφάσισε να περάσει στην τηλε-αντεπίθεση και εκτός από το να αλλάζει το στήσιμο της εκπομπής της και τους συνεργάτες της σαν τα… πουκάμισα, δεν δίστασε να αναλάβει και η ίδια δράση.

Αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, η Ελένη διαπίστωσε πως η εκπομπή της έπρεπε να σταματήσει να λειτουργεί με την… φιλοσοφία του«αυτόματου πιλότου» που είχε υιοθετηθεί τα τελευταία αρκετά χρόνια, όπως επίσης κατάλαβε πως το…εξαντλητικό «τηλεμάρκετινγκ» μπορεί νατης έφερε κουβάδες λεφτά, όμως, της στέρησε τελικά… «πελάτες». Και χωρίς «πελάτες» μαγαζί γωνία δεν μπορεί να υπάρξει.

Στο πλαίσιο ,λοιπόν, αυτής της τηλε-αντεπίθεσης είχαμε την χαρά να απολαύσουμε τηνΕλένη και σε νέους ρόλους. Είδαμε την Ελένη-κηπουρό, την Ελένη-αγρότισσα, την Ελένη σαν την αξέχαστη Αλίκη να κυλιέται στα… χορτάρια, την Ελένη σε μεγάλα κέφια στο Αττικό Ζωολογικόπάρκο! Με άλλα λόγια ,δηλαδή, έμελλε να ζήσουμε και αυτή την τηλεοπτική στιγμή, την στιγμή που ξύπνησε μέσα της η… ρεπόρτερ!

Και η αλήθεια είναι πως την προτιμάμε έτσι την Ελένη. Από την μία μεριά η εποχή της… μοναρχίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί και από την άλλη έχει περάσει και η εποχή της… ατσαλάκωτηςμπούκλας και του… εκτυφλωτικού οξυζενέ.

Δεν είναι κακό όλοι μας να το πηγαίνουμε που και που, πιο… σεμνά και ταπεινά. Πως θα ταυτιστεί και η τηλεθεάτρια, αν για παράδειγμα – λέω εγώ τώρα – σε βλέπει μόνο να της διαφημίζεις παπούτσια 1.000 ευρώ και να της διηγείσαι τις χίλιες και μία νύχτες που έζησες με τον καλό σου στο Μαρόκο;

Αν νομίζετε ,όμως, πως ο… τυφώνας Ελένη μ ΄αυτά και μ΄αυτά ετοιμάζεται να κοπάσει, απατάσθε. Οι μεγάλες αλλαγές έρχονται στην εκπομπή της από Σεπτέμβρη.

Αρχικά θα πέσει η αυλαία της «Ελένης» στα τέλη Ιουνίου και μέχρι η Απόλυτη να επιστρέψει στους δέκτες μας ανανεωμένη και μαυρισμένη το Φθινόπωρο, θα έχουν αλλάξει πολλά για να μην σας πω όλα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω η Ελένη έχει αποφασίσει η εκπομπή της να υποστεί ένα γενναίο λίφτινγκ και να μην μείνει μόνο σε μία μάσκα ομορφιάς και αναζωογόνησης ή σε ένα απλό μπότοξ!

Η Ελένη επιθυμεί να αλλάξει επί της ουσίας και η θεματολογία της εκπομπής, να γίνει πιο πλούσια, πιο σφικτή, πιο ενδιαφέρουσα, με μεγαλύτερη ποικιλία, ενώ σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές σε ότι έχει να κάνει και με τους συνεργάτες της.

Η Απόλυτη έχει σκοπό να δει πολλά νέα πρόσωπα, προκειμένου να ανανεώσει και όχι να… συμπληρώσει το πάνελ της. Τι εννοώ μ ΄αυτό; Πως δεν θα αρκεστεί στο να κάνει απλώς κάποιεςπροσθέσεις στους ήδη υπάρχοντες. Αλλά σχεδιάζει να υπάρχει δίπλα της ένα άλλο, εντελώς διαφορετικό πλαίσιο.

Βέβαια, το θέμα είναι να προχωρήσει σε καίριες και ουσιαστικές επιλογές προσώπων που να έχουν άποψη, θέση, εύστοχο σχόλιο και όχι σε πρόσωπα της λογικής… μία εικόνα ίσον με χίλιες λέξεις. Γιατί οι μέχρι τώρα νέες αφίξεις της εκπομπής ήταν μόνο… εμφάνιση. Βλέπε Δημήτρης Αλεξάνδρου, Αντωνία Καλλιμούκου κ.τ.λ, κ.τ.λ

Και επειδή σας μιλάω για… κοσμοιστορικές αλλαγές, σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει στο τραπέζι έχει πέσει ακόμα και η ιδέα ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος να μην βρίσκεται στο πλευρό της Ελένης σε καθημερινή βάση. Υπάρχει η σκέψη να εμφανίζεται μέσα από συγκεκριμένη ενότητα.

Προσωπικά βέβαια θαρρώ, πως ο τελευταίος άνθρωπος που θα έπρεπε να φύγει από το πλευρό της Απόλυτης σε καθημερινή βάση είναιο συγκεκριμένος. Πρώτον γιατί είναι απόλυτα συνυφασμένο το όνομά του μαζί της, μιας και παρέα ξεκίνησαν αυτό το τηλεοπτικό τους ταξίδι στις αρχές του ΄90 στο «Καφέ». Και δεύτερον γιατί είναι μία παρουσία που μπορεί να στηρίξει την Ελένη και στα δύσκολα, που άνετα μπορεί να είναι το… back-up, που έχει καλλιέργεια κι ένα επίπεδο και μπορεί να τοποθετηθεί σε σχέση με οτιδήποτε κι αν προκύψει.

Με άλλα λόγια ο Θοδωρής είναι μία ολοκληρωμένη, αξιοπρεπέστατη τηλεοπτική παρουσία από τις λίγες του χώρου, ο οποίος θα μπορούσε να έχει όλα αυτά τα χρίονια, αξιοποιηθεί και πολύ περισσότερο. Συν του ότι διαθέτει κι ένα Λονδρέζικο πιο μίνιμαλ χιούμορ που με τρελαίνει.

Από την άλλη μεριά επίσης υπάρχουν και οι σκέψεις η επόμενη τηλεοπτική μέρα να βρει τονΓρηγόρη Γκουντάρα πίσω από τις κάμερες. Έτσι κι αλλιώς ο Γρηγόρης είναι… εργάτης της εκπομπής, μιας και η προετοιμασία της σε μεγάλο βαθμό περνά από τις δικές του πλάτες, οπότε και κρίνεται απαραίτητο να… εστιάσει ακριβώς σε αυτό το σημείο.

Τέλος, την πόρτα της εξόδου είναι πολύ πιθανό να δει και η Κατερίνα Ζαρίφη και μάλιστα… οικειοθελώς, μιας και σύμφωνα με τα όσα έχουν κυκλοφορήσει, λέγεται πως η πρόσφατηκρίση που εκδηλώθηκε στη σχέση της με την Ελένη δεν ήταν τόσο… εφήμερη και πως πλήγωσε ανεπανόρθωτα αυτή την συνεργασία. Για να δούμε…

Read More

And More