Ενα “Σπιτάκι” καίγεται; Ξαφνικός θάνατος για την εκπομπή της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου;

Τελικά αυτή η συγκεκριμένη είδηση είναι κάτι σαν… τηλεοπτική παράδοση! Ακούγεται κάθε χρόνο, τουλάχιστον μία-δύο φορές, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε και φυσικά ντόρος να γίνεται…

Ο λόγος; Ο λόγος τόση ώρα για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και το… “Σπιτάκι” της που φέρεται να “καίγεται” από μέρα σε μέρα στον Alpha. Με άλλα λόγια; Τις τελευταίες εβδομάδες έχει ξεσπάσει μία απίστευτη σεναριολογία σε σχέση με το πρωινάδικο του καναλιού της Κάντζας και με το αν αυτό ετοιμάζεται να ρίξει τίτλους τέλους πρόωρα.

Σενάρια τα οποία ήρθαν και… φούντωσαν μετά και το απίστευτο, θερμό επεισόδιο που συνέβη στην προσωπική ζωή της παρουσιάστριας η οποία λέει ξεμάλλιασε τον πρώην αγαπημένο της… Πιο άσχετη σύνδεση για ρεπορτάζ δεν έχει ξανά υπάρξει. Για ρεπορτάζ που άπτεται της τηλεόρασης.

“Αυτά που ακούγονται και γράφονται είναι αστειότητες. Είναι δυνατόν το κανάλι να αποφάσιζε να στείλει σπίτι της την Κωνσταντίνα, γιατί εκείνη στη προσωπική της ζωή χειρίστηκε κάποια πράγματα πιο έντονα απ΄ότι ίσως έπρεπε; Δεν είμαστε σοβαροί”, αποκαλύπτουν στο TLIFE κύκλοι του καναλιού και σπεύδουν να συμπληρώσουν:

“Φυσικά και προβληματισμός υπάρχει όταν κάποιο πρόγραμμα δεν πάει καλά, αλλά από αυτό το σημείο μέχρι το σημείο να παρθεί η απόφαση να κοπεί μία εκπομπή, η απόσταση είναι πολύ μεγάλη”.

Ετσι, μπορεί αυτή την στιγμή η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου να μην κινδυνεύει να βρεθεί από το “Σπιτάκι της” στο… σπίτι της, όμως, αυτό δεν σημαίνει πως οι ιθύνοντες του καναλιού είναι ικανοποιημένοι με την πορεία της εκπομπής της.

Για ακόμα μία χρονιά η ψυχαγωγική – ο Θεός να την κάνει – εκπομπή του Σαββατοκύριακου του Alpha έχει βγει στον αέρα και δεν μπορεί να συγκινήσει τον κόσμο. Δεν μπορεί να πιάσει τον σφυγμό των τηλεθεατών, δεν μπορεί να δημιουργήσει μαζί τους μία αγαπησιάρικη σχέση.

Αποτέλεσμα; Το “Σπιτάκι” κάθε Σου-Κου παλεύει με τα κύματα των μονοψήφιων, βουλιάζοντας όλο και περισσότερο σαν άλλος Τιτανικός στους πίνακες τηλεθέασης. Οταν δε καταφέρνει να περάσει την… ψυχρή βάση του 10,0% γίνεται πάρτι!

Και παρά το γνωστό σε όλους…. ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε, σε αυτή την εκπομπή κανείς δεν δραστηριοποιείται και δεν είναι σε εκγρήγορση μπας και γίνει το θαύμα. Θα μου πεις και τι να κάνουν; Για να γίνει το θαύμα, πρέπει ν΄ αλλάξει παρουσιάστρια. Γιατί πιο… παρουσιάστρια με το ζόρι δεν έχει ξανά υπάρξει!

Μετά από περίπου πέντε χρόνια βρισκόμαστε ακριβώς στον ίδιο τηλεοπτικό παρανομαστή. Η ξανθομαλλούσα περσόνα του Alpha δεν έχει σημειώσει καμία, μα καμία πρόοδο. Εξακολουθεί να είναι αδιάβαστη τηλεοπτικά και να μην έχει αποβάλλει από πάνω της τον… πανικό του πλάνου.

Εξακολουθεί να μην έχει αμεσότητα και αυθορμητισμό, δεν έχει ίχνος χιούμορ και δεν αυτοσαρκάζεται, δεν μπορείς να καταλάβεις τι λέει όταν μιλάει, κάνει παρατηρήσεις on-air στους συνεργάτες της που ειναι το χειρότερό μου, δεν έχει κανένα ταμπεραμέντο, καμία ζεσταστιά και της είναι αδύνατον να σε πείσει πως θα μπορούσε να γίνει κολλητή σου, αδελφή σου, κόρη σου… Πράγμα απαραίτητο για όποιον κάνει τηλεόραση.

Οποιος θέλει να κάνει με επιτυχία τηλεόραση, πρέπει να μπορεί να πείσει τον κόσμο πως είναι το παρεάκι του. Πως μπορεί να γίνει κομμάτι από τη ζωή του, πως είναι εκεί για ΄κείνον (κι ας μην ισχύει…) και όχι μόνο για το πλάνο, τα φώτα, την προβολή. Αν δεν κερδίσεις τον άλλο, αν δεν μιλήσεις στην καρδιά του, πως θα σου ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του;

Ομως, όλα αυτά πως να συμβούν αν το μόνο πράγμα που μας νοιάζει είναι η μπούκλα, το ντεκαπάζ, το ντεκολτέ και το μανικιούρ χιλιόμετρο; Αν μένουμε μόνο στο ιλουστρασιόν τηλεοπτικό περιτύλιγμα; Η τηλεοπτική ματαιοδοξία είναι άτιμο πράγμα…

Η μοναδική ουσιασιστική πρόοδο της παρουσιάστριας με το ζόρι του Alpha, είναι πως επιτέλους κατάλαβε πως τουλάχιστον προς τα έξω οι τόνοι πρέπει να… χαμηλώσουν οι τόνοι και να το πάει πιο… σεμνά και ταπεινά, μετά τα πρώτα χρόνια που βγήκε και τα πήρε όλα αμπάριζα.

Πάντως, από την άλλη μεριά οφείλω να δώσω ένα μεγάλο “μπράβο” στους ανθρώπους του Alpha, που ενώ η εκπομπή σέρνεται στους πίνακες τηλεθέασης εδώ και χρόνια, εκείνοι επιμένουν να είναι… υπεράνω ποσοστών τηλεθέασης και να την διατηρούν κανονικά, κανονικότατα στο πρόγραμμά τους.

Γιατί και οι χορηγοί δεν σκίζουν τα… ρούχα τους για την παρουσιάστρια με το ζόρι. Ελένη Μενεγάκη είναι μόνο μία! Μονο η Ελένη έχει καταφέρει να είναι… χρυσορυχείο για τους χορηγούς, ανεξαρτήτως με τις επιδόσεις που σημειώνει στους πίνακες τηλεθέασης. Γιατί πάνω απ ΄ όλα πουλάει η εικόνα της Ελένης και όχι πια το προιόν της.

Και για να ολοκληρώσω κάπου εδώ τα της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου, έχω να σου πω, ότι παρά τις διαβεβαιώσεις, ο… “ξαφνικός θάνατος” για την εκπομπής μπορεί ανά πάσα στιμγή να έρθει, γιατί είναι κι εκείνες οι πληροφορίες που θέλουν κατά καιρούς τους ανθρώπους του καναλιού, να σκέφτονται να κάνουν τηλεοπτική στροφή και να εντάξουν στο πρωινό πρόγραμμα του Σου-Κου την ενημέρωση, σηκώνοντας τηλεοπτικό ανάστημα απέναντι από τον ΣΚΑΙ που είναι ο μοναδικός που τα Σαββατοκύριακα το πρωί ακολουθεί την ενημέρωση με αποτέλεσμα αν έχει κι επικαιρότητα; Να παίρνει όλο το… “χαρτί” !!!!

ΥΓ: Ασχετο, αλλά να το πούμε κι αυτό, το αν είσαι… κεντρικιά και το αξίζεις δεν καθορίζεται από τον… θρόνο στον οποίο κάθεσαι, ούτε η καταξίωση και η επιτυχία έρχεται ανάλογα με το εκτόπισμα του “θρόνου”!!!

Read More

And More