Πίσω στην κορυφή της σελίδας
03.11.2011 | 14:30
Νάνσυ Νικολαΐδου

"Fab 5"... Τι γεύση μας άφησε;

Fab 5... Τι γεύση μας άφησε;
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Γράφει η
Νάνσυ Νικολαΐδου

Εννοείται πως χθες κάθισα να χαζέψω την πρεμιέρα του πολυσυζητημένου "Fab 5" ! Αλλωστε, είναι κι αυτή η επαγγελματική περιέργεια που δεν με αφήνει να πατήσω το.. off στην τι-βίτσα μου και να αδιαφορήσω. Και πως να αδιαφορούσα η συντάκτρια για την πρεμιέρα μίας εκπομπής για την οποία έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί τόσα πολλά !

Ετσι, θα σας εξομολογηθώ τι αισθάνθηκα ειλικρινά, βλέποντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τα συναισθήματά μου ,λοιπόν, καθόλη την διάρκεια της εκπομπής ήταν ανάμεικτα. Η΄μάλλον για να ακριβολογώ ήταν γλυκόπικρα, γι ΄αυτό και μέχρι και σήμερα, δεν έχω καταλήξει με σιγουριά, αν το συγκεκριμένο φορμά με ενδιαφέρει για να κάτσω και να το ξανά δω...

Και για να μην παρεξηγηθώ γι ΄αυτό που θα σας πω, θέλω να σας διευκρινήσω ευθύς εξ ΄αρχής που ανήκω στα άτομα εκείνα που αγαπούν και Ηλία Ψινάκη και Λάκη Γαβαλά και Τρύφωνα Σαμαρά... Παρόλα αυτά, η εικόνα που είδα χθες με ενόχλησε και δεν είμαι και το πιο συντηρητικό πλάσμα του κόσμου.

Σαφέστατα και πιστεύω πως ο καθένας από ΄μας είναι ελεύθερος για να κάνει τις προσωπικές επιλογές του... Σαφέστατα και πιστεύω πως ο καθένας από ΄μας είναι ελεύθερος για να ζει όπως ακριβώς του αρέσει και τον εκφράζει, αρκεί φυσικά η στάση ζωή του, να μην θίγει τον διπλανό του.

Παρόλα αυτά, όχι δεν μου άρεσε αυτό που είδα χθες... Δεν μου άρεσε που ένα νέο παιδί, ένα παιδί σαν τα κρύα τα νερά, ένα παιδί μία χαρά - αν και το στυλ του δεν ταίριαζε με τα δικά μου γούστα ,όμως, αυτό έχει να κάνει με το θέμα "αισθητική" το οποίο και είναι εντελώς υποκειμενικό - πήγε και αφέθηκε στα χέρια του "Fab 5" για να μεταμορφωθεί σε κάτι που ουσιαστικά δεν είναι, αλλά που οι άλλοι θέλησαν να γίνει, σύμφωνα με τα δικά τους γούστα, σύμφωνα με τις δικές τους επιλογές, σύμφωνα με τις δικές τους εμπειρίες, σύμφωνα με την δική τους αισθητική, σύμφωνα με την δική τους στάση ζωής.

Αυτό που παρακολούθησα χθες, δεν ήταν μία ομάδα ανδρών που απλά προσπάθησε να αλλάξει λιγάκι το στυλ και την εμφάνιση ενός νέου για να τον κάνει ίσως πιο μοντέρνο και πιο in ! Αυτό που είδα χθες, ήταν μία ομάδα ανδρών που προσπάθησε να ισοπεδώσει εντελώς την εμφάνιση αυτού του παιδιού που ζήτησε την βοήθειά τους, βάζοντας ταφόπλακα στην προσωπικότητά του. 

Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αυτό που παρακολούθησα χθες, ήταν μαθήματα... θηλυκότητας και αυτό με ενόχλησε ! Και με ενόχλησε γιατί τηλεόραση εκείνη την ώρα, μάλλον δεν έβλεπα μόνο εγώ, αλλά και πολλοί άλλοι, μικροί και μεγάλοι. Νεαρά παιδιά τα οποία στην... τρέλα και στα τηλεοπτικά πρότυπα πολλές φορές είναι επιρρεπή. Γιατί είπαμε, ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του, αρκεί βέβαια αυτές οι επιλογές να είναι συνειδητοποιημένες, να είναι επιλογές κατασταλαγμένες, επιλογές ώριμες... 

Με ενόχλησε που είδα ένα νέο αγόρι στο πλαίσιο της τηλεοπτικής προβολής και της τηλεοπτικής φρενίτιδας που κυριαρχεί για τα δέκα λεπτά τηλεοπτικής προβολής που ανήκουν στο καθένα από εμάς, να δέχεται να κάνει μέχρι και... μπότοξ ! Με ενόχλησε που είδα έναν κλαθαρόαιμο ροκά, ένα αρσενικό παλιάς κοπής - όπως είπε και μία φίλη μου - να δέχεται να βγάλει μέχρι και τα φρύδια του, υιοθετώντας ένα στυλ και μία εικόνα η οποία είμαι σίγουρη πως ποτέ δεν θα είχε σκεφτεί  να υιοθετήσει στην ζωή του. 

Μία εικόνα η οποία είναι η "κατάλληλη" ή μάλλον η "ιδανική" εικόνα σύμφωνα με... ποιον; Μια εικόνα την οποία επιβάλλει ουσιαστικά μία ομάδα για να κάνει πάνω απ ΄όλα... σόου ! Τηλεοπτικό σόου... Οσο πιο εξτρίμ το αποτέλεσμα, τόσο καλύτερα ! 

Βέβαια και ο συγκεκριμένος παίκτης που θέλησε να μπει σε αυτή την διαδικασία, δεν είναι άμοιρος τηλεοπτικών ευθυνών ! Δεν τον... περέσυρε, ούτε τον... τηλε-αποπλάνησε κανείς ! Και ο ίδιος θέλησε από την δική του πλευρά να γίνει... θέαμα, να γίνει τηλεοπτικό θέαμα, γι ΄αυτό και έπαιξε το τηλεοπτικό παιχνίδι μέχρι τέλους ! Ενα παιχνίδι το οποίο σε πρώτη ανάγνωση μπορεί να ήταν σε κάποιες στιγμές ευχάριστο, όμως, κατά βάθος ήταν σαφέστατα θλιβερό.

Ενα τηλεοπτικό παιχνίδι το οποίο μάλλον δεν με αφορά για να ξανά ασχοληθώ μαζί του !  Ενα τηλεοπτικό παιχνίδι το οποίο έρχεται για να υπηρετήσει στο έπαρκο την φθήνια και την τηλεοπτική ανοησία... Ενα τηλεοπτικό παιχνίδι το οποίο έρχεται για να υπηρετήσει το απόλυτο τίποτα και το οποίο αν πέσει σε... ακατάλληλα χέρια; Μπορεί να γίνει κι επικίνδυνο !

 

 

 

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 14:05

Top 10