Γιώργος Λιάγκας: Πρώτος στο “φιτίλιασμα” κι ας φορά κοστούμι! Μάθε το γιατί…

«Lucky Room»! Ήρθε την προπερασμένη εβδομάδα με… φόρα στους δέκτες μας και αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος κι από τις τηλεθεάσεις που χτύπησε, κατάφερε να αναστατώσει για τα καλά τα λιμνάζοντα, τηλεοπτικά νερά της Κυριακής.

Ο Γιώργος Λιάγκας ντυμένος… κύριος, μιας και μετά από έξι και πλέον χρόνια μπόρεσε να πετάξει από πάνω του τα… φουτεράκια και τα τζιν του πρωινάδικου, έβαλε την κοστουμιά του και την γραβάτα του και ήρθε να μας το παίξει… κύριος και σε ότι έχει να κάνει και με την εμφάνισή του, αλλά και με την γενικότερη τηλεοπτική του παρουσία.

Σου λέει ήρθε η ώρα να αφήσω τις… «Λιαγκιές» για την πρωινή ζώνη. Τώρα που με βρήκε η νύχτα, ας το πάω πιο… χαλαρά. Όμως, θα έχετε ακουστά την παροιμία που λέει… «ο λύκος κι αν εγέρασε»! Μπορεί ,λοιπόν, ο τηλεοπτικός, βραδινός Λιάγκας, να μην θύμιζε σε τίποτα τον πρωινό ,όμως, κατ ΄ουσίαν ήταν ίδιοι. Γιατί; Γιατί εννοείται πως Γιώργος χωρίς ίντριγκα δεν γίνεται.

Και αυτό το παιχνίδι βασίζεται στην ίντριγκα. Αρα, ο Γιώργος ήταν αναμφισβήτητα ο ιδανικός παρουσιαστής. Με άλλα λόγια; Αν νομίζετε πως έχουμε να κάνουμε με ένα καθαρόαιμο τηλεπαιχνίδι απατάσθε. Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα καλοστημένο ριάλιτι που πλημμυρίζει από ίντριγκα.

Το “Lucky Room” μοιράζει μέχρι 150.000 ευρώ (είναι πολλά τα λεφτά Αρη…) και καλείται να τα διεκδικήσει μία οικογένεια. Οπότε,την ώρα της… κρίσεως οι κόκκινες γραμμές που εμφανίζονται και οι ισορροπίες που δημιουργούνται είναι πολύ λεπτές, ανάμεσα στην οικογένεια. Υπάρχει κορύφωση της αγωνίας, κριτική για την επιλογή, περίεργη ψυχολογία, συγκρούσεις…

Ετσι, ναι με βεβαιότητα μπορώ να πω πως ο Γιώργος Λιάγκας σε ότι έχει να κάνει με τον τηλεοπτικό χειρισμό ήταν εξαιρετικός, μιας και η τηλεοπτική ιστορία έχει δείξει πως έκαστος στο είδος του και ο Γιώργος Λιάγκας στο… φιτίλιασμα.
Κατά τα άλλα ήταν άνετος, ετοιμόλογος, έκανε χιούμορ, όπου έπρεπε πήγαινε… by the book και όπου επιβαλλόταν να πέσει… μπουρλότο, με χαρά εκτελούσε τα καθήκοντά του.

Από την άλλη μεριά η Μαντώ Γαστεράτου πέρασε και δεν (μας…) ακούμπησε τηλεοπτικά. Άχρωμη, άγευστη, αδιάφορη και το κυριότερο; Μη ικανή να ακολουθήσει τον παλμό του παιχνιδιού. Συμπέρασμα; Σε ότι έχει να κάνει με τα backstage; Τόσο καιρό ντόρος για το τίποτα…

Όσο για το Γιώργο Λιάγκα; Είτε συμφωνεί κανείς με την δική του τηλεοπτική αισθητική και κοσμοθεωρία είτε όχι, αποδεικνύεται πως έχει εξελιχθεί σε έναν παρουσιαστή παντός καιρού, ο οποίος αφήνει έντονο τηλεοπτικό στίγμα σε όποια τηλεοπτική ζώνη κι αν βρεθεί, σε ότι κι αν κάνει…


Read More

And More