Γρ. Αρναούτογλου : Γιατί αποφάσισε να εγκαταλείψει το σπίτι του για έναν ολόκληρο χρόνο; Τι λέει στο “T-LIfe” για την πρεμιέρα του “Ομορφου Κόσμου” ;

Μία πρεμιέρα στο… κόκκινο υπόσχεται να μας προσφέρει αύριο το βράδυ, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Βλέπετε, μετά από περίπου πέντε μήνες ασταμάτητων γυρισμάτων, έφτασε η στιγμή για να ανοίξει και πάλι η αυλαία του “Ομορφου Κόσμου” του (Σάββατο, 9.00 μ.μ.) !

Ο γνωστός παρουσιαστής είναι πανέτοιμος να ξεκινήσει την βόλτα του στον… κόσμο και σε αυτό το οδοιπορικό μας θέλει όλους για συνταξιδιώτες ! Ο Γρηγόρης μετά από δέκα χρόνια, επιστρέφει σε αυτό το τηλεοπτικό είδος που έχει αγαπήσει περισσότερο απ ΄όλα και δεν είναι άλλο από τις ταξιδιωτικές εκπομπές. Ετσι κι αλλιώς βλέπετε και ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του πάνω απ ΄όλα… ταξιδιώτη της ζωής !

– Ο “Ομορφος Κόσμος” ,λοιπόν, μπήκε και πάλι στην ζωή σου…
– Για την ακρίβεια ο “Ομορφος Κόσμος” δεν έφυγε ποτέ… Μπορεί την συγκεκριμένη εκπομπή να την παρουσίαζα πριν από περίπου δέκα χρόνια, όμως, σε όλο αυτό το διάστημα δεν σταμάτησα στιγμή να ταξιδεύω, δεν σταμάτησα στιγμή να κυκλοφορώ και να επικοινωνώ με τον κόσμο. Ετσι κι αλλιώς είναι γνωστό πως το να είμαι εκτός και να… περιπλανιέμαι, είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

– Οι τηλεθεατές όχι απλά είδαν, αλλά πραγματικά αγάπησαν τον “Ομορφο Κόσμο” σου, τώρα αυτή την δεύτερη φορά τι είναι αυτό πιστεύεις που θα τους κάνει να σε ξανά δουν; Με την έννοια ότι έχουν ξανά δει αυτή την εκπομπή…
– Δεν μπορεί να έχουν ξανά δει αυτή την εκπομπή, γιατί καμία εκπομπή του “Ομορφου Κόσμου” δεν είναι ίδια. Και ξέρεις γιατί δεν είναι ίδια; Γιατί πάνω απ ΄όλα και πρώτα απ ΄όλα, ο κόσμος δεν είναι ίδιος ! Το τι συμβαίνει γύρω μας δεν αλλάζει μέσα σε δέκα χρόνια που έχω να πάρω το μικρόφωνο και να βγω στους δρόμους, αλλά αλλάζει κάθε στιγμή. Επίσης, υπάρχει κάτι που να είναι πιο μαγικό απ ΄ότι είναι ένα ταξίδι; Ετσι προφανώς και ο κόσμος θα θελήσει να ζήσει αυτή την μαγεία, έστω κι αν την “γεύεται” μέσα από τον τηλεοπτικό του δέκτη.

– Τι διαφορετικό θα δούμε σε αυτή την δεύτερη έκδοση του “Ομορφου Κόσμου” σου;
– Η κάθε εκπομπή δεν θα ξεχωρίζει από τις άλλες λόγω του προορισμού της, αλλά λόγω της θεματολογίας της. Με άλλα λόγια; Η κάθε εκπομπή θα είναι ουσιαστικά κι ένα αφιέρωμα σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Γι ΄αυτό και η πρεμιέρα μας είναι αφιερωένη στο κόκκινο, ενώ μία από τις προσεχείς εκπομπές θα είναι για παράδειγμα αφιερωμένη στο ότο-στοπ !

– Αν υπάρξουν κάποιοι και βγουν και πουν ότι σε μία τόσο δύσκολη και ρευστή τηλεοπτική χρονιά, εσύ προτίμησες να βρεις μία εύκολη και σίγουρη τηλεοπτική λύση – με την έννοια ότι ακολουθείς ξανά μία δοκιμασμένη κι επιτυχημένη τηλεοπτική συνταγή – τι θα τους απαντήσεις ;
– Αυτή είναι η εύκολη λύση; Είναι εύκολη λύση του να λείπεις από το σπίτι σου 25 μέρες το μήνα; Το να αποφασίσεις ,λοιπόν, να εγκαταλείψεις το σπίτι σου και όλους τους δικούς σου ανθρώπους για έναν ολόκληρο χρόνο, είναι η δύσκολη λύση.

– Εχεις αγωνία ενόψει πρεμιέρας ;
– Θέλει και ρώτημα; Είναι δυνατόν να μην έχω αγωνία; Φυσικά και έχω και αγωνία και άγχος. Και το άγχος μου και η αγωνία μου έχουν να κάνουν με το γεγονός, ότι και εγώ και όλη η ομάδα μου, έχουμε δουλέψει τόσο πολύ γι ΄αυτή την εκπομπή και με τόσο όρεξη, που πραγματικά θέλουμε το αποτέλεσμα να ικανοποιήσει απόλυτα τον κόσμο και να τον διασκεδάσει πραγματικά.

Τι θα δούμε στην πρώτη εκπομπή :

Ο Γρηγόρης ,λοιπόν, πακετάρει τη βαλίτσα του για το πρώτο ταξίδι της σεζόν και ετοιμάζεται για μια μοναδική εμπειρία …με φόντο το κόκκινο ! Ο πρώτος προορισμός του, είναι η επαρχιακή πόλη Μπουνιόλ της Ισπανίας, γνωστή για την γιορτή της ντομάτας που διοργανώνει κάθε χρόνο. Ο Γρηγόρης φορά το λευκό του κουστούμι και ρίχνεται στον ντοματοπόλεμο!

Επισκέπτεται ένα ινδιάνικο χωριό μέσα σε ένα δάσος από καστανιές που δεν βρίσκεται στην Αμερική, αλλά στο Ελατοχώρι Πιερίας. Εκεί συναντά τον Έλληνα Ινδιάνο Τζον και συζητούν για το παιδικό όνειρο του Τζον να δημιουργήσει ένα χωριό Ινδιάνων.
Συζητά με μαθητές για το τι σημαίνει για αυτούς το κόκκινο, αλλά και το πως βλέπουν τον κόσμο σήμερα, ενώ από ένα επεισόδιο αφιερωμένο στο κόκκινο, δε θα μπορούσε να λείπει η Έλλη Κοκκίνου. Ο Γρηγόρης την συναντά και τραγουδούν μαζί.
Το επόμενο θέμα του δε, είναι αφιερωμένο στους λάτρεις της ταχύτητας. Ο Γρηγόρης δίνει την ευκαιρία σε ένα οδηγό καρότσας, να οδηγήσει το αμάξι των ονείρων του, μια εντυπωσιακή Ferrari με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα.
Τέλος, επισκέπτεται το γήπεδο Καραϊσκάκη και τις ακαδημίες του Ολυμπιακού στην Πιερία !

Read More

And More