Πίσω στην κορυφή της σελίδας
09.09.2011 | 12:00
Νάνσυ Νικολαΐδου

Η... χαρτογράφηση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star !

Η... χαρτογράφηση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star !
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Γράφει η
Νάνσυ Νικολαΐδου

Το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star (19:45 - 21:00) και φέτος θα ακολουθήσει την ίδια στρατηγική επιλογή... Στόχος του καναλιού είναι να ενημερώσει σωστά, αλλά και να ψυχαγωγήσει δημιουργώντας αισιόδοξη ατμόσφαιρα, απευθυνόμενο κυρίως στο νεανικό κοινό 15 - 44, αλλά και σε όσους αισθάνονται νέοι και δραστήριοι.
 
Στην ενότητα «Εξελίξεις» μέσα σε 15 λεπτά περνούν οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Ένα δελτίο «σφιχτό», πλήρες με όλες τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις, χωρίς παράθυρα, που «μπάζουν» υποκειμενικές θέσεις, χωρίς κραυγές που δεν ωφελούν.
 
Στην ενότητα «Ειδήσεις» αναλαμβάνει το κανάλι τη μεγάλη ευθύνη να κάνει τον κουρασμένο και πολλές φορές απογοητευμένο τηλεθεατή να χαμογελάσει και να ξεχαστεί …έστω για λίγο και να δώσει θάρρος στους νέους, που τώρα η ζωή μοιάζει δύσκολη.
 
Παρουσιαστής, ο έμπειρος δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος, που οι ποιοτικές έρευνες του δίνουν αξιοζήλευτη θέση στην προτίμηση του κοινού και ιδίως του νεανικού.
 
Το πλήρες Αθλητικό Δελτίο μεταδίδει όλα τα νέα των μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων, αλλά δίνει χρόνο και στις ομάδες της περιφέρειας. Ποδόσφαιρο αλλά και στίβος, μπάσκετ, πόλο και κάθε άθλημα και αθλητής που ξεχωρίζει, αναδεικνύεται από το Star.Το δελτίο παρουσιάζουν οι αθλητικογράφοι: Θόδωρος Ζαρμακούπης (υπεύθυνος), Μάκης Διόγος, Γιώργος Βαλαβάνης, Θοδωρής Σούκας.
 
Το Δελτίο Καιρού υπεύθυνο,με απευθείας πληροφόρησηαπό τους μετεωρολόγους της ΕΜΥ και με κατατοπιστικά ευχάριστα γραφικά. Μεταδίδεται όλες τις μέρες της εβδομάδας και το παρουσιάζουν, εναλλάξ, η ξανθιά Μαρία Κρούσου και η μελαχρινή Χριστίνα Παύλου.
 
Το Μεσημεριανό Δελτίο (13:00-13:45) από Δευτέρα έως Παρασκευή παρουσιάζει ο μακροβιότερος παρουσιαστής του Star, δημοσιογράφος Θοδωρής Δρακάκης.
 
Στο Κεντρικό Δελτίο του Σαββατοκύριακου θα είναι οι Χριστίνα Λαμπίρη, Ελεονώρα Μελέτη, Ελένη Τσαγκά, Παναγιώτης Στάθης.
 
Στο Νοηματικό Δελτίο (17:45 – 17:50) 7 μέρες την εβδομάδα ο Κώστας Χριστοδουλάκος.
 
Την ευθύνη συνολικά του ειδησεογραφικού και ενημερωτικού προγράμματος του STAR έχει ο ευρηματικός, με ριζοσπαστικές ιδέες και πάντα όρεξη και αγωνία πρωτάρη, γενικός διευθυντής Σταμάτης Μαλέλης. Αυτή είναι η παρουσίαση σε σχέση με το ύφος του δελτίου για φέτος, όπως έχει προγραμματιστεί να ισχύει, χωρίς να παίρνει και κανείς όρκο ότι κάποια στιγμή ο Σταμάτης δεν θα ανατρέψει τα δεδομένα.
 
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε, πως το «Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων» του Star σύμφωνα με την AGB για τις ημερομηνίες από 1.10.10 - 30.5.11 από Δευτέρα–Κυριακή και για το time band 20.00 - 20.45 ήρθε πρώτο στις ηλικίες 15 - 44 με 18,00% και ακολούθησε με βραχεία κεφαλή το Mega με 17,90%.Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10