Καλομοίρα: Αυτή είναι η ζωή σου! Από το… μαρίδια και τυρί, μέχρι την Eurovision.

Η Καλομοίρα μένει και πάλι εδώ ή για να μιλήσουμε λιγάκι και στη… γλώσσα της, Καλομοίρα is back! Η Καλομοίρα Σαράντη, η Καλομοίρα του “Fame Story”, της “Λάμψης” της “Eurovision”, αλλά και του… “μαρίδια και τυρί” επιστρέφει δριμύτερη στους δέκτες μας.

Η Καλομοίρα της καρδιάς μας, υπέκυψε στην πολιορκία των ανθρώπων του ΑΝΤ1 και έτσι από τον επόμενο μήνα θα μας λέει με τον δικό της χαρακτηριστικό τρόπο… “ααα, γκειά σας, τι κάνετε;”, αναλαμβάνοντας δράση στο πλευρό του Γιώργου Λιάγκα.

Ο Γιώργος Λιάγκας και η Καλομοίρα θα μοιραστούν το ίδιο πλατό, αφού η δεύτερη ανέλαβε την παρουσίαση των backstage στο νέο και ήδη πολυσυζητημένο σόου ,”Rising Star”, στο τιμόνι του οποίου βρίσκεται ο Γιώργος. Με αφορμή ,λοιπόν, αυτό το τηλεοπτικό… comeback της Καλομοίρας, εμείς είπαμε να κάνουμε ένα… flashback και να θυμηθούμε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές, κατά βάση τηλεοπτικές, στιγμές της!

Ο χρόνος ξεκινά να τρέχει στο παρελθόν και σταματά στο 2004! Τότε που ήρθε η Καλομοίρα και μας άλλαξε τη… μοίρα! Τότε που το “Fame Story 2” είναι γεγονός. Οι Αντεννικοί μετά την τεράστια επιτυχία του “Fame 1” αποφασίζουν να στήσουν την δεύτερη τηλεοπτική έκδοση του σόου και αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος; Πολύ καλά έκαναν! Γιατί το “Fame Story 2” δεν πρωταγωνίστησε απλά στους πίνακες τηλεθέασης. Το “Fame Story 2”, σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του!

Οι Αντεννικοί διοργανώνουν οντισιόν για το συγκεκριμένο φορμάτ μέχρι και στη Νέα Υόρκη. Οντισιόνς στις οποίες αποφάσισε η Καλομοίρα να συμμετάσχει, παρά το γεγονός ότι δεν γνώριζε καθόλου Ελληνικά. Μειονέκτημα το οποίο η Καλομοίρα με το κέφι, το σκέρτσο της και την παιδικότητά της κατάφερε στη πορεία να το μεταμορφώσει σε πλεονέκτημα, μιας και η προσπάθειά της να μάθει να μιλάει ελληνικά άφησε εποχή στην ελληνική τηλεόραση. Δεν ξέρω αν το θυμάστε, αλλά μας χάρισε πολλές απολαυστικές στιγμές, όπως ήταν η αξέχαστη ερμηνεία της στο “Η πιο καλή γκαρσόνα είμαι εγώ”, με την θρυλική ατάκα… “μαρίδια και τυρί”! Άλλωστε, ο αφοπλιστικός αυθορμητισμός της και η τηλεοπτική της αθωότητα την εκτόξευσαν στη πρώτη θέση και της χάρισαν και το έπαθλο, δηλαδή, ένα συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρία “Heaven”, αλλά και 200.000 ευρώ!

Η δημοφιλία της Καλομοίρας μετά τη νίκη της πήρε διαστάσεις φρενίτιδας! Τότε ήταν που στη ζωή του ρομαντικού κοριτσιού από την Αμερική, μπήκε ο Νίκος Φώσκολος. Βλέποντας το επικοινωνιακό της χάρισμα, ο αξέχαστος Νίκο Φώσκολος πιστεύει σε αυτή και της δίνει μία ακόμα πολύτιμη, τηλεοπτική ευκαιρία. Η Καλομοίρα εντάσσεται στη “Λάμψη”, όπου όχι για ένα, ούτε για δύο, αλλά για τριάντα ολόκληρα επεισόδια την βλέπουμε να υποδύεται την άγνωστη κόρη του “Γιάγκου Δράκου”, την “Τζένιφερ”, η οποία εισβάλλει στο “Δρακέικο” και φέρνει τα πάνω κάτω.

Και οι εκπλήξεις για την Καλομοίρα δεν σταματούν εδώ… Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, δηλαδή, το καλοκαίρι του 2004, η φήμη της Καλομοίρας φτάνει μέχρι το… Ηρώδειο. Εκεί ο μοναδικός, ακομπλεξάριστος και ανατρεπτικός Διονύσης Σαββόπουλος, της δίνει το χέρι! Υπάρχει κανείς που να μην θυμάται την Καλομοίρα να βγαίνει μέσα από μία τεράστια τούρτα για τα 40 χρόνια του “Νιόνιου”, τραγουδώντας του το “Happy Birthday”;

Παρά το γεγονός ότι το τραγούδι ήταν η μεγάλη αγάπη της, η τηλεόραση πάντα την μάγευε, γι ΄αυτό και με πείσμα προσπάθησε να παραμείνει σε αυτή για καιρό. Κάπως έτσι έρχεται στο δρόμο της το 2007 το Mega και της ανοίγει την πόρτα του Κυριακάτικου, σούπερ-σόου τους, “Πιο πολύ την Κυριακή”.

Αναμφισβήτητα ,όμως, η πιο σημαντική στιγμή της Καλομοίρας στην Ελλάδα, ήταν όταν της δώσαμε το… “χρίσμα” και την εμπιστευτήκαμε για να μας εκπροσωπήσει στη Eurovision. Η Καλομοίρα με το “My Secret Combination” φεύγει το 2008 για Βελιγράδι, όπου χωρίς να πιστεύει κανείς ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη συμμετοχή και αφήνοντάς την το εγχώριο star-system να παλεύει μόνη της με τα κύματα, εκείνη καταφέρνει να κάνει την έκπληξη.

Καταφέρνει να ανεβάσει την Ελλάδα στη τρίτη θέση και να επιστρέψει κουβαλώντας στα χέρια της μία μεγάλη νίκη. Βέβαια, η απογοήτευσή της με το εγχώριο star και τον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα, την κάνουν να αποφασίσει να μαζέψει μετά από τέσσερα χρόνια τα… μπογαλάκια της και να επιστρέψει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Από τότε μέχρι και σήμερα φυσικά, η Καλομοίρα άλλαξε, μεγάλωσε, ωρίμασε… Παντρεύτηκε τον πολυαγαπημένο της Γιώργο, με τον οποίο ήταν παιδικοί φίλοι, ενώ μαζί κατάφεραν να δημιουργήσουν μία υπέροχη οικογένεια, φέρνοντας στο κόσμο τρία παιδιά. Τον Νίκο, τον Δημήτρη και την Αναστασία-Καλομοίρα η οποία είναι μόλις τεσσάρων μηνών.

Read More

And More