Κατερίνα Καινούργιου: Γιατί δεν… φουσκώνει ο “Καφές” της;

Δύο εβδομάδες και κάτι έχουν περάσει από την στιγμή που το ολοκαίνουργιο πρωινό του Epsilon είναι στον αέρα. Δύο εβδομάδες και κάτι έχουν περάσει από την στιγμή που είδαμε για πρώτη φορά την Κατερίνα Καινούργιου να μας χαμογελά και να μας προτρέπει να… “φτιάξουμε καφέ για να μας τα πει”!

Και παρά το γεγονός ότι η Κατερίνα ήρθε στους δέκτες μας με απίστευτη φόρα και όρεξη, δυστυχώς για την ώρα αυτή η… φόρα και αυτή η… όρεξη δεν έχουν αποτυπωθεί στους πίνακες τηλεθέασης. Η καθημερινή εκπομπή του καναλιού των Μελισσίων αγκομαχάει στους πίνακες τηλεθέασης και μαζί της αγκομαχούν και η Κατερίνα, αλλά και ο Θέμης Μάλλης, που βρίσκεται στο κοντρόλ, υπογράφοντας την αρχισυνταξία της εκπομπής.

Και η αλήθεια είναι πως η εκπομπή παρουσιάζει διάφορα προβλήματα… Σημαντικά προβλήματα, τα οποία θέλω να πιστεύω πως δεν θα εξελιχθούν σε ανυπέρβλητα προβλήματα…

Ολες αυτές τις ημέρες παρακολούθησα με προσοχή τον “Καφέ” της Κατερίνας και στο πρώτο συμπέρασμα που κατέληξα ήταν πως δεν υπάρχει ρυθμός, δεν υπάρχει παλμός, δεν υπάρχει αυτή η τηλεοπτική ατμόσφαιρα που να σε κάνει να κολλήσεις με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και να σε κρατήσει από την αρχή μέχρι και το τέλος.

Η Κατερίνα έχει καταφέρει να βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με την τηλεοπτική εικόνα που βγάζει προς τα έξω και η οποία μέχρι και πριν από δύο χρόνια ήταν μία τηλεοπτική εικόνα παντελώς αδιάφορη. Μια εικόνα για την οποία κι εγώ την είχα κρίνει αυστηρά. Η ξανθιά παρουσιάστρια ,λοιπόν, έχει δουλέψει με τον εαυτό της και φαίνεται…

Εχει αποκτήσει τηλεοπτικά αντανακλαστικά, έχει άποψη, μιλά καλά ελληνικά, δεν ξεφεύγει από τα όρια και έχει καταφέρει να αφεθεί αρκετά μπροστά από το φακό, αν και σε αυτό το τελευταίο χρειάζεται ακόμα δουλειά.

Βλέπετε, η Κατερίνα ανήκει στη κατηγορία εκείνη των παρουσιαστριών που δεν τους χαρίστηκε τίποτα και που με φοβερό κόπο και προσπάθεια κατάφεραν να κατακτήσουν κάποια πράγματα και να κερδίσουν κάποιες πρώτες μάχες.

Επίσης η Κατερίνα δεν είχε και ποτέ… τηλεοπτικό μπάρμπα στην Κορώνη, έτσι ώστε ακόμα και όταν δεν τα καταφέρνει, να είναι εκείνος από δίπλα και να την χειροκροτεί λέγοντάς της “μη σε νοιάζει μανάρα μου, για μένα είσαι η καλύτερη”!

Γιατί η αλήθεια είναι πως τα έχουμε δει κι αυτά… Εχουμε δει κατά καιρούς διάφορους ισχυρούς “μπαρμπάδες” να υποκλίνονται στη γοητεία της μπούκλας και να βαράνε προσοχές στο ντεκαπάζ!!!

Ο “Καφές” της Κατερίνας ,όμως, δεν… φουσκώνει σε ότι έχει να κάνει και με το πάνελ. Ναι, μπορεί να ακουστεί κοινότυπο, όμως, ανάμεσα στα παιδιά δεν υπάρχει χημεία, δεν υπάρχει επικοινωνία, δεν υπάρχει ένας κοινός δρόμος πλεύσης, παρά το γεγονός (απ ΄ότι φαντάζομαι…) πως ο Θέμης ωρύεται στ ΄αυτιά τους.

Τα σχόλια που γίνονται από την παρέα τις περισσότερες φορές είναι άστοχα, μιας και το θέμα δεν είναι να μιλάς μόνο και μόνο για να κερδίζεις το πλάνο του σκηνοθέτη. Επίσης είναι ιδιαίτερα κουραστικό και το γεγονός πως δεν βάζει κανείς τελεία, μιλούν όλοι ταυτόχρονα, επιδιδόμενοι σε ένα απίστευτο γκραν-πρι καπελώματος.

Εννοείται πως άλλο αέρα, τον αέρα της εμπειρίας τον διαθέτει η Τζωρτζέλα Κόσσιαβα, η οποία είναιν πάντα ετοιμόλογη και ετοιμοπόλεμη, όμως, συχνά χάνει το μέτρο και πρέπει να το προσέξει. Δεν μπορεί να κάνει μία ερώτηση τρία λεπτά, για να πάρει μία απάντηση τριών δευτερολέπτων. Χώρια που η εκπομπή δεν είναι δική της… Μάλλον κάποιες φορές ξεχνιέται.

Αλλά τι να κάνει το κορίτσι; Μετά από έναν χειμώνα… “φίμωσης” δίπλα στην Ελένη Μενεγάκη, πλέον ανάσανε και δεν κρατιέται. Κατά τα άλλα; Θετικές εντυπώσεις για ακόμα μία φορά μου έχει αφήσει η Ανθή Βούλγαρη, η οποία έχει μέτρο, τοποθετείται χωρίς να κάνει σόου και φαμφάρες, ενώ για τους υπολοίπους για την ώρα “δεν ξέρω, δεν απαντώ”.

Βέβαια, δεν μπορώ να μην σταθώ και στο γεγονός ότι από την εκπομπή απουσιάζουν και τα δυνατά θέματα, τα ρεπορτάζ εκείνα που θα έχουν πραγματικό ενδιαφέρον. Δεν μπορείς για παράδειγμα να είσαι δύο εβδομάδες στον αέρα και να βγάζεις θέμα τον Δημήτρη Κοντολάζο που δεν μιλάει με την κουμπάρα του την Ελένη Μενεγάκη και να κάνεις λες και ανακάλυψες την Αμερική! Γιατί αυτό το θέμα έχει παίξει μέχρι τώρα σε όοοολες τις τηλεοπτικές εκπομπές διακαναλικά, τουλάχιστον εκατό φορές.

Κατά τα άλλα, ήταν λάθος το γεγονός ότι ο Θέμης ευθύς εξ ΄αρχής δεν βρέθηκε δίπλα στην Κατερίνα στο πλατό και έμεινε τις πρώτες μέρες στο κοντρόλ, γιατί ίσως η παρουσία του να γινόταν αιτία να λειτουργήσουν διαφορετικά τα πράγματα στο πλατό. Ομως, ποτέ δεν είναι αργά…

Πλέον τον βλέπουμε δίπλα στη Κατερίνα και αυτή η παρουσία του είναι ζωτικής σημασίας για ΄κείνη κάθε πρωί στο ξεκίνημα της εκπομπής. Μπορεί να την σώσει από πολλές κακοτοπιές. Αλλωστε, ο Θέμης το ΄χει με την τηλεόραση και μπροστά, αλλά και πίσω από τις κάμερες! Η τηλεοπτική εμπειρία του είναι μεγάλη και πολύτιμη.

Στα συν της εκπομπής είναι η ενότητα “Σούπερ Κατερίνα” την οποία την βρήκα έξυπνη, όπως επίσης και το κομμάτι με τα ρούχα, στο οποίο η Κατερίνα το ΄χει.

Ευχάριστη έκπληξη για μένα ήταν και το γεγονός ότι η Κατερίνα επιτέλους εμφανίζεται στους δέκτες μας πιο… λιτή, προσέχοντας πολύ και την εμφάνισή της, αλλά και το μακιγιάζ της. Εχει υιοθετήσει ένα πιο ανάλαφρο στυλ το οποίο της πάει πολύ, αρκεί να μην… ξεχνιέται και… παρασύρεται, όπως την Τετάρτη το πρωί!!!

Τέλος, θέλω να στείλω ένα μήνυμα στην Κατερίνα για να το ξέρει. Οταν δεν είναι καλά, φαίνεται στο γυαλί… Οταν έχει νεύρα, φαίνεται στο γυαλί… Και αλήθεια δεν είναι ευχάριστο.

Επιπλέον, δεν κάνουμε παρατηρήσεις στους συνεργάτες μας και στο σκηνοθέτη μας on-air είναι τουλάχιστον άκομψο, όπως επίσης είναι άσχημο το να εξακολουθούμε δείχνουμε το πόσο μας πόνεσε το ότι μας… έφυγαν από το προηγούμενο κανάλι μας. Υποτίθεται ότι πάμε παρακάτω και γυρίζουμε σελίδα.

Σε αυτό ακριβώς ,λοιπόν, το πλαίσιο, ας αποφεύγει κάθε τρεις και λίγο να τοποθετείται για τον Alpha, ας καταπίνει την πίκρα της και ας σταματήσει να αναφέρεται στο Νίκο Μουτσινά, στη Μαρία Ηλιάκη, όπως επίσης – τώρα που το θυμήθηκα – και στο πρώην αγαπημένο της Βασίλη (αν δεν κάνω λάθος…) Σταθοκωστόπουλο.

Κατερίνα, προχωράμε μπροστά και δεν κοιτάμε πίσω… Οχι, κάνουμε πως δεν κοιτάμε… Εχει διαφορά!

Read More

And More