Λάβετε θέσεις, έρχεται ο ολοκαίνουργιος κύκλος του “The Closer” !

Λατρεύετε τις αστυνομικές σειρές; Αγαπάτε το μυστήριο; Εχετε αδυναμία στο σασπένς; Εαν ναι, σας έχω ευχάριστα νέα ! Και αυτό γιατί; Γιατί οι συναρπαστικές νύχτες στο Star συνεχίζονται ! Βλέπετε, μπορεί το “The Mentalist” να έριξε αυλαία, όμως, από σήμερα το βράδυ στις 9.00, ανοίγει η αυλαία του ολοκαίνουργιου κύκλου επεισοδίων του “The Closer” !

Η σειρά που έχει καταφέρει να σπάσει όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και να αποκτήσει εκατομμύρια φανατικούς φίλους, εντάσσεται στο καθημερινό, βραδινό πρόγραμμα του καναλιού της κάτω Κηφισιάς !

Η πρωταγωνίστρια του “The Closer”, είναι η γνωστή σε όλους μας Κίρα Σέντγουικ, η οποία και υποδύεται την αστυνομικό Μπρέντα Λι Τζόνσον, που έρχεται από την Ατλάντα στο Λος Άντζελες για να αναλάβει τις πιο απαιτητικές υποθέσεις του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Εκκεντρική στις μεθόδους της, δουλεύει με το ένστικτό της, αποσπά τις πιο δύσκολες ομολογίες και χειρίζεται αποκλειστικά και μόνο υποθέσεις ανθρωποκτονιών που έχουν άκρως απόρρητο χαρακτήρα. Δουλεύοντας σε μια ειδική ομάδα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, που απαρτίζεται αποκλειστικά από άντρες, η ιδιοφυής αλλά και σαγηνευτική Μπρέντα Λι Τζόνσον δεν μπορεί παρά να σκανδαλίζει με την προσωπικότητά της αλλά και τα υπέροχα πόδια της τα αρσενικά της υπηρεσίας, που βλέπουν στο πρόσωπό τους έναν σφετεριστή της σταδιοδρομίας τους, αλλά και ένα αδάμαστο θηλυκό, που δεν υποκύπτει στις προκλήσεις τους.

Κανένας δεν μπορεί να την ξεπεράσει στη δουλειά και κανένας δεν μπορεί να την κάνει δικιά του. Όποιος θέλει μπορεί μόνο να τη θαυμάζει και να παρακολουθεί τις πιο σκληρές ανακρίσεις, που έγιναν ποτέ, αλλά «με το γάντι» και μάλιστα μιας ωραίας κυρίας.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε στις ΗΠΑ στις 13 Ιουνίου του 2005 και το παρακολούθησαν περίπου επτά εκατομμύρια τηλεθεατές. Οι υπεύθυνοι του καναλιού TNT εκτίμησαν αμέσως «τον θησαυρό», που είχαν στο πρόγραμμά τους και δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σειράς, έσπευσαν να παραγγείλουν τα 15 επεισόδια του 2ου κύκλου. Η επιτυχία και του δεύτερου κύκλου δικαίωσε την επιλογή τους καθώς το πρώτο επεισόδιο μόνο, που έκανε πρεμιέρα στις 12 Ιουνίου του 2006, το παρακολούθησαν 8.5 εκατομμύρια τηλεθεατές.
Η σειρά πλέον διανύει την 7η εξίσου επιτυχημένη σεζόν της. Παρόλαυτα οι παραγωγοί της σειράς ανακοίνωσαν ότι αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν, μια απόφαση, που πήρε η πρωταγωνίστρια, Κίρα Σέντγουικ.
* Το κασέ της Σέντγουικ ανέρχεται πλέον στα τριακόσιες χιλιάδες δολάρια ανά επεισόδιο ενώ από το 2007 είναι και παραγωγός της σειράς.
* Η σειρά προβάλλεται με τεράστια επιτυχία σε πολλές χώρες όπως : Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδά, Κροατία, Εσθονία, Φινλανδία, Νορβηγία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Σερβία, Σλοβενία, Νότια Κορέα, Τουρκία, Νότια Αφρική, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισραήλ, Ισλανδία, Ισπανία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία.
* Τα γυρίσματα γίνονται στην περιοχή Σάντα Κλαρίτα στην Καλιφόρνια.
* Οι δημιουργοί της σειράς επέλεξαν για συμβούλους παραγωγής έναν πρώην εισαγγελέα και έναν ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες.
Οι υψηλές μετρήσεις τηλεθέασης, όπως ίσως φαντάζεστε, συνοδεύτηκαν κι από πολλά βραβεία… Το “The Closer” προτάθηκε δύο φορές για το Βραβείο Saturn στην Κατηγορία της Καλύτερης Τηλεοπτικής Σειράς το 2006 και το 2007, ενώ η πρωταγωνίστρια βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού σε Τηλεοπτική Σειρά το 2007 και ήταν υποψήφια στην ίδια κατηγορία το 2006, 2008, 2009, 2010,2011.
Το 2010 δε, κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ στην κατηγορία «Καλύτερη Ηθοποιός σε Δραματική σειρά». Ήταν υποψήφια για 5η συνεχόμενη χρονιά. Το 2006 κέρδισε το βραβείο Gracie ως η Καλύτερη Ηθοποιός σε Δραματική Σειρά και το αντίστοιχο βραβείο Satellite.
Για την ερμηνεία της στο “The Closer”, η Σέντγουικ έχει στο ενεργητικό της δύο ακόμη υποψηφιότητες για Primetime EMMY το 2006 και το 2007 στην Κατηγορία της Καλύτερης Ηθοποιού σε Δραματική Σειρά, ενώ προτάθηκε επίσης για βραβείο Saturn το 2007 στην κατηγορία Καλύτερης Τηλεοπτικής Ηθοποιού και για Screen Actors Guild Awards τις χρονιές 2006, 2007, 2008.
Στη μακροχρόνια καριέρα της, έχει προταθεί άλλες δύο φορές για Χρυσή Σφαίρα: το 1992 για τη σειρά “Miss Rose White” και το 1996 για την ταινία «Η γοητεία της απιστίας». Οι σινεφίλ τη θυμούνται από τον ρόλο της στην ταινία «Γεννημένος την 4η Ιουλίου», το αριστούργημα, που εκτόξευσε τον Τομ Κρουζ στη Λεωφόρο της Διασημότητας.
Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου του 1965 στη Νέα Υόρκη. Το μικρόβιο της υποκριτικής μπήκε στην ψυχή της σε νεαρή ηλικία και στα 16 της έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη σαπουνόπερα “Another World”. Όπως έχει δηλώσει, έγινε ηθοποιός για να κατανοεί τους άλλους, να μπαίνει στον ψυχισμό τους και να συμπάσχει. Ως πολυτάλαντο άτομο, τα κατάφερε εξίσου καλά σε κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση.
Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της τηλεταινίας “Lemon Sky” το 1988, γνώρισε και ερωτεύτηκε τον μετέπειτα σύζυγό της, τον διάσημο ηθοποιό Κέβιν Μπέικον, με τον οποίο έχουν δύο παιδιά τον Τράβις και τη Σόσι. Η ευτυχισμένη οικογένεια από το 2005 μένει στο Κονέκτικατ. Παρά την επιτυχία, που της δόθηκε απλόχερα, η Κίρα δηλώνει ότι «δεν μπορεί κανείς να τα συνδυάζει όλα και να είναι εξίσου καλός σε όλα»!

Read More

And More