Πίσω στην κορυφή της σελίδας
31.10.2011 | 07:00
Νάνσυ Νικολαΐδου

Λουκέτο και σήμερα στην ΕΡΤ !

Λουκέτο και σήμερα στην ΕΡΤ !
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Γράφει η
Νάνσυ Νικολαΐδου

Ανακοίνωση

To Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, συντονίζοντας πανελλαδικά τον αγώνα, καλεί τις Ενώσεις Συντακτών να στηρίξουν αποφασιστικά την 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ, την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011.

Η ψήφιση του νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» και οι συνέπειες που συνεπάγεται για τους συναδέλφους μας που εργάζονται στην ΕΡΤ από την Τρίτη, 1η Νοεμβρίου, καταστρατηγεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και με αυτόν τον τρόπο οδηγεί σε χειραγώγηση της ενημέρωσης.

Επιβεβαιώνουμε την απαίτησή μας για:

• να σταματήσει κάθε ενέργεια δημοσιοϋπαλληλοποίησης των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην ΕΡΤ, με την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

• τη μη εφαρμογή του νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» .

• να σταματήσει κάθε απόπειρα συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της ΕΡΤ και

• να προστατευθεί το Δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.

Η ΠΟΕΣΥ έχει ήδη αποφασίσει και ετοιμάζει προσφυγή στο Συμβούλιο της Ευρώπης καταγγέλλοντας ότι με την ψήφιση του ως άνω νόμου αφαιρείται η δυνατότητα από τις δημοσιογραφικές οργανώσεις να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των συνθηκών και των όρων αμοιβής και εργασίας των δημοσιογράφων και της λειτουργίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Check this
Confessions of a beauty junkie! Ποια είναι τα καλλυντικά που ψωνίζει μια beauty editor όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό!
Κόκκινα ankle boots: Πως να φορέσεις τη Νο1 τάση της σεζόν σύμφωνα με τα street styles
Ιδανικές για δίαιτα: Συνταγές με ζυμαρικά που δεν ξεπερνούν τις 300 θερμίδες
James Franco: Το “άτακτο” αγόρι του Hollywood πουλάει το σπίτι του και μπορούμε επιτέλους να το δούμε
Top 10