“Ακραίως”: Αναμφισβήτητα μία ενδιαφέρουσα ενημερωτική πρόταση!

“Ακραίως”… Αναμφισβήτητα μία διαφορετική εκπομπή. Μία διαφορετική εκπομπή γιατί έκανε πρεμιέρα στους δέκτες μας δίνοντας προτεραιότητα στον άμεσο, ουσιαστικό πολιτικό και ενημερωτικό λόγο. Μία εκπομπή η οποία ήρθε για να βάλει στο τραπέζι ερωτήματα που καίνε, που κυριαρχούν, που πρωταγωνιστούν στην καθημερινότητά μας, προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις ουσίας και όχι για να χαιδέψει αυτιά ή για να φάει όλο τον τηλεοπτικό της χρόνο σε λόγια και αναλύσεις του… αέρα.

Ο Τάκης Χατζής για ακόμα μία φορά απέδειξε πως πάνω απ ΄όλα ξέρει να είναι δημοσιογράφος και να διαθέτει άριστα δημοσιογραφικά αντανακλαστικά και μία φοβερή μαχητικότητα. Ακόμη κι αν διαφωνείς μαζί του, ο Τάκης Χατζής έχει μια αμεσότητα που σου επιτρέπει να τον παρακολουθείς με ενδιαφέρον. Επίσης διαθέτει πολύ καλή γνώση του ρεπορτάζ, μια και έχει πρόσβαση σε όλους τους πολιτικούς χώρους και γνωρίζει από μέσα το αντικείμενο.

Εννοείται πως στα συν της σημερινής πρεμιέρας που παρακολούθησα ήταν και οι πρώτοι καλεσμένοι της εκπομπής. Σε ότι έχει να κάνει με τον Γιώργο Παπαδάκη και την Ολγα Τρέμη, είναι δύο δημοσιογράφοι που αποφεύγουν μετά μανίας τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις και εμφανίσεις και έτσι μοιραία όταν σπανίως λένε το “ναι” σε μία τηλεοπτική πρόσκληση, η παρουσία τους αυτή έχει μεγάλο τηλεοπτικό ενδιαφέρον, ενώ επιτυχία της εκπομπής ήταν φυσικά και η παρουσία του υπουργού υγείας Μάκη Βορίδη.

Ομως, η εκπομπή “Ακραίως” με κέρδισε και για έναν ακόμη λόγο. Πρόκειται για μία εκπομπή που φέρνει στους μικρούς μας δέκτες τον μαγικό κόσμο του διαδικτύου και των site, τα οποία στο μεγαλύτερο βαθμό της η ελληνική τηλεόραση εξακολουθεί να τα αγνοεί και να τους γυρνά την πλάτη, όταν οι πάντες γύρω μας πια σερφάρουν μετά μανίας και εννοείται πως πρώτα απ ΄όλα επιλέγουν το διαδίκτυο για να ενημερωθούν, όπως επίσης και πάρα πολλές είναι και εκείνες οι φορές που τα site είναι αυτά που τροφοδοτούν ειδήσεις την τηλεόραση από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Αξιοπρόσεκτο είναι δε και το γεγονός ότι αυτή την ολοκαίνουγρια πολιτική και ενημερωτική πρόταση, την στελεχώνουν και πολλά νέα παιδιά, ενώ εξαιτερικά ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με μία εκπομπή που δίνει βήμα στους πολίτες και τους νέους που εκφράζουν τις ανησυχίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με άλλα λόγια πρόκειται για μια εκπομπή διαδραστική, με άμεση συμμετοχή των τηλεθεατών, αλλά και με πρωτότυπα τεχνολογικά μέσα, την οποία πραγματικά αξίζει κανείς να κάνει τον κόπο να την παρακολουθήσει…


Read More

And More