Π. Αναστασοπούλου-Μ. Αθανασίου: “Οι φίλοι μας είναι η πυξίδα της ζωής μας”!

Είναι δύο καλλιτέχνες αντισυμβατικοί, λατρεύουν το να εκφράζουν την άποψή τους έτσι όπως ακριβώς είναι, χωρίς να πασχίζουν να την περάσουν από… ρετούς για να γίνονται αρεστοί σε όλους. Για την ακρίβεια, με τα Μέσα η σχέση τους είναι η ενδεδειγμένη καθώς, όπως λένε χαρακτηριστικά, δεν είναι και για χόρταση! Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και ο Μάριος Αθανασίου με αφορμή την επιστροφή τους στα… θρανία στη σειρά του ΑΝΤ1 «Συμμαθητές», μιλούν για όλα!
-Στα μαθητικά σας χρόνια ήσασταν οι πιο καλοί… «Συμμαθητές»;
-Μάριος-Πηνελόπη: Κοίταξε, οι πιο καλοί «Συμμαθητές» ήμασταν σίγουρα. Πρώτοι στον χαβαλέ, στην παρέα, στη γαλαρία, στη ξενοιασιά. Τώρα δεν μπορούμε να σου πούμε ότι ήμασταν και οι πιο καλοί… μαθητές (γέλια)!
-Τα σχολικά σας χρόνια τα αναπολείτε; Τα θυμάστε με νοσταλγία;
-Μάριος-Πηνελόπη: Εννοείται πως έρχονται εκείνες οι στιγμές που όλοι μας νοσταλγούμε τα σχολικά, τα εφηβικά μας χρόνια, τα χρόνια της ξενοιασιάς. Μάλιστα, αυτή η σειρά είναι ένα τέλειο… άλλοθι για να γυρίσουμε και πάλι τον χρόνο πίσω και για να θυμηθούμε παρέες, καταστάσεις, να κάνουμε ανάλογες κουβέντες, να γελάσουμε.
-Οταν πήρατε στα χέρια σας τον ρόλο του «Ανδρέα» και της «Κρίστης» αντίστοιχα, πώς αισθανθήκατε;
-Μάριος-Πηνελόπη: Και οι δύο αυτοί χαρακτήρες ήταν ιδιαίτερα γοητευτικοί, οπότε ήταν λιγάκι αδύνατο να τους αντισταθείς.
-Μάριος: Προσωπικά μου άρεσε αφάνταστα και ο ρόλος του Κρατερού Κατσούλη, ο ρόλος του «Παύλου», ο οποίος θεωρώ πως είναι ένας ρόλος πρόκληση. Ομως κι από την άλλη μεριά αν γυρνούσαμε τον χρόνο πίσω και με ξαναρωτούσες ποιον ρόλο θα επέλεγα για να κρατήσω, πάλι τον ρόλο του «Ανδρέα» θα επέλεγα.
-Γιατί;
-Μάριος: Γιατί ο «Ανδρέας» έχει μείνει για πάντα παιδί και αυτό έχει μεγάλη σημασία για μένα. Και έχει σημασία, γιατί μέσα σ’ αυτόν βλέπω κομμάτια του ίδιου μου του εαυτού, τα οποία ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα βγάλει προς τα έξω και ο «Ανδρέας» μου δίνει αυτήν τη δυνατότητα.
-Και η «Κρίστη» ακουμπά πολύ πάνω στην Πηνελόπη;
-Πηνελόπη: Οντως, η Πηνελόπη και η «Κρίστη» συναντιούνται σε πολλά σημεία. Βέβαια, εγώ δεν είμαι τόσο… τσαμπουκαλού όσο εκείνη, αν και πολύ θα το ‘θελα (γέλια). Ομως, οι δρόμοι μας τέμνονται εντελώς σε ό,τι έχει να κάνει με τις τρυφερές, τις γυναικείες στιγμές της.
-Ο«Ανδρέας» και η «Κρίστη» δεν είναι απλώς φιλαράκια. Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος. Τι θα γίνει με την περίπτωσή σας;
-Μάριος: Προσωπικά πιστεύω ότι έχουμε να κάνουμε με έναν λανθάνοντα ερωτισμό που υπάρχει μέσα σε μια παιδική φιλία. Ο «Ανδρέας» βάζει τα πράγματα στη ζυγαριά, ζυγίζει τη φιλία του με την «Κρίστη» και από τη στιγμή που είναι τόσο πολύτιμη για εκείνον, φοβάται να τα παίξει όλα για όλα για το χατίρι του έρωτα. Δεν θέλει να πέσει σε αυτή την παγίδα.
-Πηνελόπη: Δεν νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε απλώς με μια φιλική σχέση μέσα στην οποίαν υπάρχει ένας λανθάνων ερωτισμός. Η «Κρίστη» είναι αληθινά ερωτευμένη με τον «Ανδρέα», απλώς αυτός ο έρωτας είναι μονόπλευρος. Εκείνος ως γνωστόν είναι κολλημένος ακόμα με τη «Μαριλέννα» (Μαριάννα Τουμασάτου). Και όταν έχουμε να κάνουμε με έναν μονόπλευρο έρωτα είναι ό,τι χειρότερο. Κάτι τέτοιο αποτελεί απίστευτη τροχοπέδη για τη συναισθηματική ζωή.

-Θα επέμενες κι εσύ όπως και η «Κρίστη» σε έναν τέτοιο έρωτα;
-Πηνελόπη: Ποτέ! Ποτέ δεν θα έμενα κολλημένη με κάποιον του οποίου η καρδιά θα χτυπούσε για άλλην. Ο έρωτας είναι το ωραιότερο πράγμα του κόσμου, αρκεί να τον ζουν και οι δύο παρέα και όχι ο καθένας μόνος του. Αυτό όταν συμβαίνει δεν είναι έρωτας, αλλά μαζοχισμός και ψυχαναγκασμός.
-Μπορεί να υπάρξει μια καθαρή, αγνή φιλία ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα;
-Μάριος-Πηνελόπη: Αυτό είναι ένα… αιώνιο ερώτημα (γέλια). Εννοείται πως μπορεί να υπάρξει μια αγνή φιλία ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα, παίζουν, όμως, ρόλο και όλα τα υπόλοιπα δεδομένα που υπάρχουν γύρω από τη συγκεκριμένη σχέση. Δηλαδή, για παράδειγμα έχει μεγάλη σημασία το σε ποια φάση βρίσκεσαι κι εσύ και ο άλλος. Σε ποια ηλικία, αν έχεις βρει ήδη τον άνθρωπό σου. Αν έχουν όλα τα κομμάτια του παζλ μέσα σου συμπληρωθεί, αν είσαι πλήρης και κατασταλαγμένος συναισθηματικά, αν δεν ψάχνεσαι και αν δεν είσαι 25 ετών, τότε ναι, μπορεί να υπάρξει μια τέτοια φιλία χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις.
-Η φιλία μπορεί να… «αιχμαλωτίσει» τον έρωτα;
-Πηνελόπη: Μα από μια φιλία δεν ξεκινούν όλοι οι έρωτες; Σε ό,τι με αφορά με τον άντρα μου ήμασταν πρώτα φίλοι και στη συνέχεια η σχέση αυτή που υπήρχε μεταξύ μας προχώρησε παρακάτω.
-Μάριος: Δεν υπάρχουν κανόνες σε αυτά τα πράγματα. Μπορεί με τον άλλο να είσαι πρώτα φίλος και στη συνέχεια να έρθεις πιο κοντά, όπως επίσης μπορεί να ερωτευθείς τον άνθρωπό σου κι από την πρώτη ματιά. Αν είναι πάντως η κατάλληλη στιγμή για να σου συμβεί όλο αυτό το μαγικό του έρωτα, σίγουρα θα το καταλάβεις και τότε δεν μπορεί να σε σταματήσει τίποτα…
-Εχετε αντίστοιχα ο καθένας περισσότερες αντροπαρέες και γυναικοπαρέες;
-Μάριος-Πηνελόπη: Κάπως έτσι είναι τα πράγματα, αν και πλέον από τη στιγμή που έχουμε βρει τον άνθρωπό μας και οι δύο, οι παρέες που έχουμε είναι κοινές και… ανάμεικτες.
-Φίλους από το σχολείο έχετε;
-Μάριος-Πηνελόπη: Θέλει και ρώτημα; Μα οι κολλητοί μας φίλοι, είναι οι φίλοι που μας έχουν μείνει από τα σχολικά μας χρόνια.
-Στο πέρασμα των χρόνων τα πράγματα αλλάζουν, η ζωή καμιά φορά μας απομακρύνει. Πώς μπορείς να μείνεις για πάντα κολλητός με τον… «διπλανό» σου;
-Μάριος-Πηνελόπη: Δεν υπάρχει μυστικό βάσει του οποίου μπορεί κανείς να έχει στη ζωή του κάποιες δυνατές φιλίες. Σε ό,τι έχει να κάνει δε με το πώς προχωρά η ζωή μας και με το αν εμείς απομακρυνόμαστε από τους άλλους, είναι πράγματα για τα οποία δεν φταίνε οι άλλοι, παρά μόνον εμείς. Στο χέρι μας είναι το να φροντίσουμε να κρατήσουμε «αλώβητες» από το πέρασμα του χρόνου τις φιλίες μας.
-Η φιλία είναι…
-Μάριος-Πηνελόπη: Ο πλούτος όλου του κόσμου. Οι φίλοι μας είναι η… πυξίδα της ζωής μας.
-Με τι παθαίνετε… αλλεργία;
-Μάριος-Πηνελόπη: Με την… μιζεριά των συναισθημάτων και γενικότερα με τους μίζερους, όπως επίσης και με τη… «δηθενιά» που κυκλοφορεί παντού.
-Δίνετε την εντύπωση πως είστε αντισυμβατικές προσωπικότητες. Ισχύει;
Μάριος-Πηνελόπη: Το θέμα είναι τι εννοούμε λέγοντας πως ο άλλος είναι «αντισυμβατικός». Και οι δυο μας φροντίζουμε να ζούμε και να κινούμαστε ανάλογα με το τι μας εκφράζει και τι πιστεύουμε. Αν, ας πούμε, εννοείς για παράδειγμα πως για να είμαστε με τον σύντροφό μας θα πασχίσουμε πρώτα να χορέψουμε τον χορό του Ησαΐα για να πάρουμε και το αντίστοιχο χαρτί, όχι κάτι τέτοιο μπορεί και να μη γίνει. Αν από την άλλη μεριά βέβαια, αν το θέλουμε πραγματικά, μπορεί και να γίνει. Οπότε είναι όλα σχετικά…
-Διαβάζοντας κατά καιρούς συνεντεύξεις σας, έχω διαπιστώσει πως φροντίζετε να λέτε τα πράγματα με το όνομά τους…
-Μάριος-Πηνελόπη: Δεν έχουμε κάτσει να σκεφτούμε το τι λέμε και το πώς εκφραζόμαστε είτε όταν βρισκόμαστε σε μια εκπομπή, είτε όταν δίνουμε μια συνέντευξη. Μας ρωτούν και απαντάμε ως κανονικοί άνθρωποι αυτό που πιστεύουμε. Από τη στιγμή που αυτό που θα πούμε δεν θα προσβάλλει κανέναν, γιατί θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει το αν θα αρέσει, ή το αν θα γίνει αποδεκτό από όλους;

Πηγή: TV Εθνος


Read More

And More