Ο ΑΝΤ1 τιμά από σήμερα το Θείο Πάθος με δύο θρησκευτικές υπερπαραγωγές!

Σύμφωνα με το πένθιμο κλίμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας προσαρμόζει για ακόμα μία χρονιά το πρόγραμμά του ο ΑΝΤ1, φιλοξενώντας δύο τηλεοπτικές υπερπαραγωγές, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να τιμήσει το Θείο Πάθος.
Έτσι, από σήμερα ξεκινά παραδοσιακά η μετάδοση της κλασικής πια, αριστουργηματικής σειράς του Φράνκο Τζεφιρέλι , «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ» (9.15 μ.μ.) , αλλά και για πρώτη φορά η μετάδοση της επικής σειράς του «History Channel», «Η Βίβλος» (10.15 μ.μ.).

Ξεκινώντας από την «Βίβλο», πρόκειται για ένα 10ώρο επικό docudrama θρησκευτικού περιεχομένου, το οποίο προβλήθηκε τον Μάρτιο του 2013 στο History Channel και σημείωσε τεράστια επιτυχία. Η σειρά έχει χαρακτηριστεί ως ένα τηλεοπτικό “blockbuster”, αφού από το πρώτο επεισόδιο καθήλωσε στους δέκτες περισσότερους από 13 εκατομμύρια τηλεθεατές σε ΗΠΑ και Καναδά. Αριθμός ρεκόρ για κοινό καλωδιακής τηλεόρασης! Όταν δε, κυκλοφόρησε σε DVD από την πρώτη εβδομάδα βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων στην κατηγορία “miniseries” και αναδείχτηκε ως το πιο επιτυχημένο Blu-ray και HD Digital όλων των εποχών! Τηλεοπτικά, η σειρά έχει προγραμματιστεί να προβληθεί και στην Αγγλία το φθινόπωρο του 2013 μέσω του Channel 5.

Η «Βίβλος» – όπως ίσως φαντάζεστε- βασίζεται στην τελευταία αναθεωρημένη έκδοση της Βίβλου και καλύπτει με εμπεριστατωμένες περιγραφές τα σημαντικότερα γεγονότα που αναγράφονται στα Ιερά Κείμενα, όπως η Κιβωτός του Νώε, η Έξοδος, η ζωή του Ιησού από τη Γέννησή του, έως τη Σταύρωση και την Ανάσταση. Από τη “Γένεση” μέχρι την “Αποκάλυψη” όλα τα γεγονότα παρουσιάζονται μέσα από μία λεπτομερή και άρτια αφήγηση. Οι πρώτες πέντε ώρες παρουσιάζουν ιστορίες από την Παλαιά Διαθήκη, ενώ οι υπόλοιπες πέντε από την Καινή.

Μέσα από μια διαφορετική σκηνοθετική ματιά, οι επιβλητικές σκηνές και οι σεκάνς, τα αριστουργηματικά εφέ με την υποστήριξη της πιο σύγχρονης τεχνολογίας, αλλά και οι κορυφαίες ερμηνείες των ταλαντούχων πρωταγωνιστών διεθνούς βεληνεκούς όπως η Ρόμα Ντουάνι, προκαλούν έντονα συναισθήματα και καθηλώνουν τον θεατή, από την αρχή έως το τέλος.

Σκοπός των συντελεστών ήταν να αποδώσουν και να παρουσιάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο με τη βοήθεια της τεχνολογίας όσο και με τις αφηγήσεις των Ιερών Κειμένων, την άρρηκτη σύνδεση μεταξύ της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης. Υπάρχει όμως κι ένας ακόμα λόγος, να “περάσουν” ένα σπουδαίο μήνυμα στον θεατή, πώς «ο Θεός αγαπάει τον καθένα από μας σαν να είναι το μόνο πρόσωπο σε όλο τον κόσμο που υπάρχει για να χαρίσει την αγάπη του»!

Σε ότι έχει να κάνει τώρα με το θρησκευτικό δράμα του Τζεφιρέλι, παραγωγής 1977, έχει βραβευτεί ως γνωστόν με Emmy Award και θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες θρησκευτικές παραγωγές στην ιστορία της τηλεόρασης. Οι αναφορές της έχουν βασιστεί κατά κύριο λόγο στα Ευαγγέλια, στα Ιερά Κείμενα της Καινής Διαθήκης και της Βίβλου, ενώ τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στους αυθεντικούς χώρους όπου περιγράφονται τα γεγονότα.

Η ζωή και τα Πάθη του Ιησού ξεκινώντας από τη Γέννηση, μέχρι τη Σταύρωση και την Ανάσταση, αποδίδονται με ακρίβεια, ενώ την ίδια στιγμή οι εκπληκτικές ερμηνείες των καταξιωμένων ηθοποιών καθηλώνουν και συγκινούν. Ανάμεσα στο εξαιρετικό cast βρίσκονται κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, όπως: ο Ρόμπερτ Πάουελ στον ρόλο του Θεανθρώπου, ο Σερ Λόρενς Ολίβιε, η Αν Μπάνκροφτ, ο Έρνεστ Μποργκνάιν, η Κλαούντια Καρντινάλε, ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, ο Στέισι Κιτς, ο Τζέιμς Μέισον, ο Ντόναλντ Πλέζανς, ο Κρίστοφερ Πλάμερ, ο Άντονι Κουίν, ο Ραλφ Ρίτσαρντσον, ο Φερνάρντο Ρέι, ο Ροντ Στάιγκερ, ο Πίτερ Ουστίνοφ, ο Μάικλ Γιόρκ, η Ολίβια Χάσεϊ, ο Ιαν Χολμ.

Read More

And More