Πίσω στην κορυφή της σελίδας
02.05.2013 | 08:05
Νάνσυ Νικολαΐδου

Ρολά κατεβάζει η ΕΡΤ για τέσσερις ολόκληρες μέρες!

Ρολά κατεβάζει η ΕΡΤ για τέσσερις ολόκληρες μέρες!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Γράφει η
Νάνσυ Νικολαΐδου

Ρολά κατεβάζει η ΕΡΤ και αυτή την φορά για τα καλά! Οι εργαζόμενοι της δημόσιας τηλεόρασης αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αυτή την φορά προχωρόντας ουσιαστικά σε απεργία διαρκείας, μιας και στην ΕΡΤ για τέσσερις ολόκληρες μέρες δεν θα υπάρχει live πρόγραμμα! 

Με άλλα λόγια, η ισχύ του νέου απεργιακού κύματος στην ΕΡΤ ξεκινά από τις 6.00 το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής και λήγει στις 6.00 το πρωί της Τρίτης του Πάσχα. 

Ιδού η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ : 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει:
 
Απεργία από τις 06.00 το πρωί της Μ. Παρασκευής, 3 Μαΐου 2013 έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης του Πάσχα, 7 Μαΐου 2013 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, καταγγέλλουν:
 
Κάθε απόπειρα χειραγώγησης με παρεμβάσεις της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης σε βάρος των συναδέλφων μας. 
Την καθυστέρηση στη λύση του προβλήματος των ΣΟΧ που στερεί έμπειρο προσωπικό εγνωσμένης επάρκειας και δημιουργεί κενά στη ενημερωτική λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
 
Την σκόπιμη άρνηση της διοίκησης να διεκδικήσει την κατάργηση, της πέρα ως πέρα παράνομης και παράλογης υπαγωγής της ΕΡΤ σε καθεστώς ΔΕΚΟ που οδηγεί σε παράλυση και ομηρία την εταιρεία.
 
Τη συνεχιζόμενη επιχείρηση απαξίωσης του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ, με τελευταίο κρούσμα την συρρίκνωση του Α' Προγράμματος της ΕΡΑ, που πλέον με απόφαση της Διοίκησης δεν μεταδίδει ενημερωτικό πρόγραμμα μετά τις 21:00.
 
Την προκλητική άρνηση της Διοίκησης να καταβάλει δεδουλευμένα στους εργαζόμενους από τον Νοέμβριο του 2012.
Καλούμε τη Δικαιοσύνη να παρέμβει και τους συναδέλφους δημοσιογράφους σε κάθε μέσο, να αντιδράσουν στην απαξίωση και την αδιαφάνεια που μεθοδευμένα προωθεί η διοίκηση της ΕΡΤ. 
 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10