Eurovision 2015: Η κλήρωση έγινε, σε ποια θέση θα διαγωνιστούμε και σε ποιο τελικό;

Σε μια τελετή που διεξήχθη χθες το πρωΐ στη Βιέννη και συμπεριελάμβανε και την τελετή παράδοσης των κλειδιών της φιλοξενούσας πόλης από το δήμαρχο της Κοπεγχάγης, ορίστηκαν μετά από κλήρωση οι χώρες από τις οποίες θα αποτελείται ο πρώτος Ημιτελικός του διαγωνισμού της φετινής Eurovision, της Eurovision 2015, που θα γίνει στις 19 Μαϊου. Ο Ημιτελικός αυτός όπως είχε ήδη οριστεί θα συμπεριλαμβάνει 16 συνολικά χώρες. Στον πρώτο αυτό ημιτελικό στη διαδικασία ψηφοφορίας συμμετέχουν και οι εξής 3 χώρες από τις λεγόμενες BIG 6 : Ισπανία, Αυστρία και Γαλλία.
Από αυτή την κλήρωση ,λοιπόν, προέκυψαν τα εξής μαντάτα… Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στο πρώτο Ημιτελικό και μάλιστα; Θα είναι και… πρώτη, πρώτη! Ναι, η χώρα μας κληρώθηκε να βγει πρώτη στη σκηνή την Ανοιξη στην Αυστρία, ανοίγοντας ουσιαστικά και την μεγάλη, λαμπερή αυλαία της βραδιάς, στην οποία θα είναι ως είθισται στραμμένα εκατομμύρια βλέμματα.

Οπως θα καταλάβετε διαβάζοντας παρακάτω και την λίστα με τις χώρες του πρώτου Ημιτελικού, δυστυχώς ούτε και φέτος θα είμαστε μαζί με την Κύπρο, η οποία θα εμφανιστεί στο δεύτερο ημιτελικό της βραδιάς.

Η λίστα των χωρών του Πρώτου Ημιτελικού είναι η εξής:

Πρώτο μισό πρώτου Ημιτελικού:
Ελλάδα
ΠΓΔΜ
Εστονία
Ολλανδία
Μολδαβία
Φινλανδία
Βέλγιο
Αρμενία
Δεύτερο μισό πρώτου Ημιτελικού:
Σερβία
Δανία
Λευκορωσία
Ρουμανία
Ρωσία
Αλβανία
Γεωργία
Ουγγαρία

Read More

And More