Πάμε φέτος Eurovision με… Μπετόβεν!

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά στην Αυστρία η προετοιμασία του φετινού διεθνή, μουσικού διαγωνισμού της Eurovision κατά την διάρκεια του οποίου λέει θα ακούσουμε φέτος μέχρι Μπετόβεν και Μότσαρντ!

Πιο συγκεκριμένα αυτή την εποχή ετοιμάζεται η σκηνή στο «Wiener Stadhalle», η οποία θα θυμίζει… μάτι και θα συνδέει καλλιτέχνες με το κοινό – σαν μια γέφυρα δηλαδή που ενώνει τους ανθρώπους με τον πολιτισμό της κάθε χώρας που θα λάβει μέρος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα έχει πλάτος 44 μ., ύψος 14,3 μ. και βάθος 22 μ. Οσον αφορά το μάτι, αυτό θα αποτελείται από 1.288 προβολείς LED, το δάπεδό του θα φωτίζεται από 11 μ. LED και το φόντο από φωτιστικά σώματα διαμέτρου 22 μ. και ύψους 8,5 μ.

Οσο για το τι θα ακούσουμε στη λαμπερή έναρξη της βραδιάς; Μα φυσικά Μότσαρτ, Μπετόβεν, όπως αποκάλυψαν τις προάλλες και οι ίδιοι οι διοργανωτές.

Συγκεκριμένα, θα προβληθεί ένα βίντεο για τη μουσική παράδοση της χώρας και σε αυτό θα πρωταγωνιστεί η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης, που θα παίζει μελωδίες του Μότσαρτ και του Μπετόβεν.

Read More

And More