Πίσω στην κορυφή της σελίδας
25.09.2013 | 13:30
Νάνσυ Νικολαΐδου

Νέοι κανόνες στην Eurovision!

Νέοι κανόνες στην Eurovision!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Γράφει η
Νάνσυ Νικολαΐδου

Αλλάζουν οι κανονισμοί της Γιουροβίζιον με αφορμή τις καταγγελίες για τις στημένες ψηφοφορίες στον περσινό διαγωνισμό του Μάλμε. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που θα ισχύσουν από τον Μάιο του 2014, τα ονόματα των μελών κάθε εθνικής επιτροπής θα ανακοινώνονται πριν από τον διαγωνισμό και όχι μετά την ψηφοφορία.
 
Επίσης η λίστα ψηφοφορίας κάθε μέλους των επιτροπών θα δημοσιοποιείται και για τις δύο ψηφοφορίες (ημιτελικού και τελικού) και πλέον θα γνωρίζουμε τα πλήρη αποτελέσματα επιτροπών και televoting έπειτα από κάθε διαγωνιστική βραδιά. Τα μέλη της επιτροπής ψηφίζουν όλα τα τραγούδια της κάθε βραδιάς δίνοντας τον υψηλότερο βαθμό στο καλύτερο τραγούδι και τον χαμηλότερο σε εκείνο που θεωρούν χειρότερο.

«Για να χτίσουμε ένα επιτυχημένο μοντέλο διαγωνισμού χρειάζονται αυστηρότεροι κανονισμοί και μεγαλύτερη διαφάνεια για να είναι όλοι σίγουροι, συμμετέχοντες, τηλεθεατές και φανς πως κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε ένα δίκαιο αποτέλεσμα» δήλωσε ο Jon Ola Sand εκ μέρους της EBU.
 
Αμέσως μετά το τέλος του διαγωνισμού, τον Μάιο, είχαν γίνει καταγγελίες για δωροδοκίες αποστολών που προσπάθησαν να «στήσουν» το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, με πιο τρανταχτή την περίπτωση του Αζερμπαϊτζάν, που φέρεται ότι αγόρασε 12άρια μελών των κριτικών επιτροπών έναντι μεγάλων ποσών για το τραγούδι «Hold me», με τον Φαρίντ Μαμάντοφ.

Η ΕΒU είχε προβεί τότε σε ανακοινώσεις, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά, καθησυχάζοντας τους φαν του θεσμού πως το σύστημα της ψηφοφορίας παραμένει αδιάβλητο και πως θα γίνουν οι κατάλληλες έρευνες σε σχέση με τις χώρες που εμπλέκονται στις καταγγελίες.

 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 19:22

Top 10