Πίσω στην κορυφή της σελίδας
20.01.2014 | 11:05
Νάνσυ Νικολαΐδου

Στις 2.00 το μεσημέρι η κλήρωση των ημιτελικών της φετινής Eurovision!

Στις 2.00 το μεσημέρι η κλήρωση των ημιτελικών της φετινής Eurovision!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Γράφει η
Νάνσυ Νικολαΐδου

Η καρδιά της Eurovision του 2014 ξεκίνησε να χτυπά γρήγορα, πολύ γρήγορα... Βλέπετε, ο χρόνος μέχρι τον Μάιο έχει ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα, οπότε όλες οι... Γιουροβιζιονολογικές εκδηλώσεις έχουν αρχίσει να κορυφώνονται σε όλη την Ευρώπη.

Ας αρχίσουν οι χοροί λέει το υπέροχο τραγούδι του Σαββόπουλου και οι χοροί της Eurovision 2014 ξεκίνησαν με τις 37 χώρες που θα συμμετέχουν να σέρνουν πρώτες τον χορό, προσκαλώντας για ακόμα μία χρονιά τους εκατομμύρια fans του εν ΄λόγω διαγωνισμού να τους ακολουθήσουν.

Και γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Γιατί κι εμείς εδώ στο TLIFE έχουμε ξεκινήσει να χορεύουμε σε ρυθμούς Eurovision, αλλά και γιατι σήμερα το μεσημέρι στις 2.00, πραγματοποιείται τη μεγάλη κλήρωση των ημιτελικών. Στην κλήρωση αυτή θα αποφασιστεί επίσης σε ποιόν ημιτελικό θα ψηφίσουν οι 6 χώρες που διαγωνίζονται κατευθείαν στον τελικό. Πρόκειται για τις Δανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Ισπανία. Η Γερμανία δε,έχει ήδη αποφασιστεί να μεταδώσει τον δεύτερο ημιτελικό, για λόγους προγραμματισμού του κρατικού καναλιού.
 
Ταυτόχρονα θα γίνει και μία έξτρα κλήρωση που θα τοποθετήσει τις χώρες κάθε ημιτελικού, στο πρώτο ή στο δεύτερο μέρος των show. Αυτό γίνεται μεταξύ άλλων και για λόγους οικονομίας, καθώς οι χώρες που παίρνουν μέρος στο δεύτερο μέρος των ημιτελικών, μπορούν να φτάσουν στην Κοπεγχάγη μία μέρα αργότερα, αφού οι πρόβες τους θα είναι προγραμματισμένες πιο μετά.
 
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια,  28 χώρες θα τοποθετηθούν σε 6 κληρωτίδες, μαζί με τις πιο φιλικά προσκείμενες σε αυτές χώρες των τελευταίων 9 χρόνων. Αυτές λοιπόν έχουν ως εξής:
 

 
Κληρωτίδα 1
 
Albania
FYR Macedonia
Montenegro
Slovenia
Switzerland

Κληρωτίδα 2
 
Estonia
Finland
Iceland
Latvia
Lithuania

Κληρωτίδα 3
 
Azerbaijan
Belarus
Georgia
Russia
Ukraine

Κληρωτίδα 4
 
Armenia
Belgium
Greece
Ireland
The Netherlands

Κληρωτίδα 5
 
Austria
Hungary
Poland
San Marino

Κληρωτίδα 6
 
Malta
Moldova
Portugal
Romania
 
 Η Νορβηγία και η Σουηδία έχουν ήδη τοποθετηθεί σε ξεχωριστούς ημιτελικούς για να αποφευχθεί τυχόν άνισος καταμερισμός εισιτηρίων σε κάποια από τις δύο βραδιές. Το Ισραήλ θα πάρει μέρος στον δεύτερο ημιτελικό λόγω της εθνικής τους γιορτής, η οποία συμπίπτει με την ημερομηνία του πρώτου ημιτελικού.

 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10