Πίσω στην κορυφή της σελίδας
17.06.2013 | 08:00
Νάνσυ Νικολαΐδου

Αντώνης Κανάκης : Τι αποκαλύπτει για το μέλλον του "Ράδιο Αρβύλα" και τις αποδοχές του στην τηλεόραση...

Αντώνης Κανάκης : Τι αποκαλύπτει για το μέλλον του Ράδιο Αρβύλα και τις αποδοχές του στην τηλεόραση...
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Γράφει η
Νάνσυ Νικολαΐδου

Τώρα που τα τηλεοπτικά φώτα και οι κάμερες έσβησαν για τον Αντώνη Κανάκη, ο γνωστός παρουσιαστής έδωσε μία συνέντευξη κατά την διάρκεια της οποίας μίλησε για όλους και για όλα και φυσικά και για το "Ράδιο Αρβύλα" και για το τηλεοπτικό του μέλλον. Εχει ,λοιπον, ενδιαφέρον να δούμε το τι σχεδιάζει για του χρόνου και όχι μόνο...

- Η τηλεόραση για σένα πάνω απ όλα είναι...
- Ενα μέσο, κενό από άποψη περιεχομένου. Το περιεχόμενο το δίνει ο οποιοσδήποτε το χρησιμοποιεί. Είναι ένα μέσο επικοινωνίας και έκφρασης στο οποίο μπορούν να γίνουν πολύ ωραία αλλά και πολύ άσχημα πράγματα, εξαρτάται από την προδιάθεση, την εντιμότητα, τις ικανότητες του καθενός.

- Η σάτιρα...
- Η σάτιρα ως τρόπος ζωής, τρόπος σκέψης, αντιμετώπισης της ζωής και του εαυτού σου, είναι επίθεση, καταφύγιο, τέχνη, σκέψη, προβληματισμός, διασκέδαση. Πέρα όμως απ' όλα αυτά είναι ένας θεμελιώδης λίθος της δημοκρατίας.

- Θα μπορούσες να σκεφτείς την τηλεοπτική ζωή σου άνευ σάτιρας;
- Δεν θα ήθελα. Νομίζω ότι ούτε τη ζωή μου γενικότερα θα ήθελα να σκεφτώ άνευ σάτιρας. Οπως είπα προηγουμένως είναι τρόπος ζωής η σάτιρα, είναι το πώς βλέπεις τα πράγματα, πώς τα διαχειρίζεσαι, οπότε όχι, δεν θα ήθελα να λείπει.

- Και αφού ήρθε η κουβέντα στη σάτιρα, το Ράδιο Αρβύλα θα συνεχιστεί και του χρόνου στον ΑΝΤ1;
- Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε ιδέα γιατί τη συνέντευξη αυτή την κάνουμε μόλις τελείωσε η φετινή σεζόν και όπως έχουμε πει και στον αέρα της εκπομπής, αφήνουμε πάντα λίγο χρόνο να περάσει μετά το τέλος κάθε σεζόν και αργότερα σκεφτόμαστε αν θέλουμε να συνεχίσουμε ή όχι.- Αν σας προταθεί ένα γενναίο κούρεμα αποδοχών, θα το δεχτείτε;
- Εξαρτάται από τους λόγους για τους οποίους θα μας ζητηθεί κάτι τέτοιο.

- Πολλοί πιστεύουν πως από την τηλεόραση έχεις γίνει πλούσιος...
- Είναι αναπόφευκτο, έπειτα από τόσα χρόνια ενασχόλησης με την τηλεόραση, να έχω αποκτήσει χρήματα από αυτήν την υπόθεση. Εξάλλου, δεν το έχω αρνηθεί και ποτέ. Ομως ούτε τα χρήματα, ούτε η τηλεόραση μπορούν να σε κάνουν πλούσιο στη ζωή.

- Οι απολαβές σου μαζί με τρία - τέσσερα ακόμα τηλε-πρόσωπα, αποτελούν αστικό μύθο. Σε ενοχλεί το γεγονός;
- Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτό το γεγονός, δεν με ενδιαφέρει ούτε ασχολήθηκα ποτέ με τις οικονομικές απολαβές άλλων ανθρώπων, εκτός βέβαια αν αυτοί είναι πολιτικά πρόσωπα που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, οπότε δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί κάποιος μπορεί να ασχολείται και να ενδιαφέρεται για τις δικές μου απολαβές.

- Πολλοί πιστεύουν πως αυτό που κάνετε με όλη την παρέα είναι μια εύκολη παρεΐστικη υπόθεση, σαν να μαζεύεστε όλοι μαζί και να τα λέτε. Τι τους απαντάς;
- Οι άνθρωποι που θεωρούν ότι όλο αυτό είναι μια εύκολη υπόθεση είναι ελάχιστοι, πιστεύω. Οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη δουλειά, που απασχολεί πάρα πολλούς ανθρώπους, που πολλές φορές μπορεί να γίνει έως και εξαντλητική και αυτός ήταν και ο λόγος που μειώναμε εως τώρα τις ημέρες μετάδοσης της εκπομπής, επειδή θέλουμε να κρατάμε τον πήχη ψηλά και επειδή από ένα σημείο και έπειτα είναι ανθρωπίνως αδύνατο να βγαίνει στη συχνότητα αυτή μια εκπομπή σαν το Ράδιο Αρβύλα.

Πηγή : TV Εθνος
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10