Ο αιρετικός Νίκος Καζαντζάκης μέσα από τα μάτια του Στέλιου Μάινα!

Ο αιρετικός Νίκος Καζαντζάκης, “ζωντανεύει” απόψε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο Νίκος Καζαντζάκης “ζωντανεύει” απόψε, μέσα από τα μάτια του Στέλιου Μάινα, ο οποίος μας παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του, στο πλαίσιο του προγράμματος “Ελληνες του πνεύματος και της τέχνης”.

Ο γνωστός ηθοποιός, περιδιαβαίνει το άγριο κρητικό τοπίο. Περπατά στο λιμάνι και στα τείχη του Ηρακλείου, αλλά και στην Αίγινα και στην Αθήνα. Καλεί όλους να ακολουθήσουν τα βήματα του Καζαντζάκη στο γεωγραφικό και πνευματικό ταξίδι της ζωής του. Αυτή η πορεία, μαζί με το σπάνιο φωτογραφικό, και οπτικοακουστικό υλικό και τις μαρτυρίες και συνεντεύξεις ανθρώπων που τον γνώρισαν και μελέτησαν τη ζωή και το έργο του, σχηματίζει τη «βασανισμένη» και ελεύθερη μορφή ενός σύγχρονου Οδυσσέα.

Ένας Οδυσσέας που ταξίδευε από τόπο σε τόπο και από ιδέα σε ιδέα χωρίς να στέκεται να ησυχάσει πουθενά. Για τον Νίκο Καζαντζάκη μιλούν: ο Γιώργος Γραμματικάκης, η ποιήτρια και βαφτισιμιά του Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, η συγγραφέας και καθηγήτρια βυζαντινών και νεοελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης Αγγέλα Καστρινάκη.

Read More

And More