Πίσω στην κορυφή της σελίδας
30.05.2013 | 16:00
Νάνσυ Νικολαΐδου

Συνάντηση κορυφής για τον Θ. Κυριακού και τον Ομιλο ΑΝΤ1!

Συνάντηση κορυφής για τον Θ. Κυριακού και τον Ομιλο ΑΝΤ1!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Γράφει η
Νάνσυ Νικολαΐδου

Συνάντηση κορυφής με τη συμμετοχή 100 εκ των σημαντικότερων ηγετικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Μαυροβούνιο με την παρουσία κορυφαίων πολιτικών προσωπικοτήτων, όπως οι πρωθυπουργοί της Σερβίας, της Βοσνίας, του Μαυροβουνίου, καθώς επίσης δεκάδων υπουργών και ηγετικών στελεχών από όλες τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης.

Ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ κ. Θοδωρής Μ. Κυριακού ήταν προσκεκλημένος στο συγκεκριμένο συνέδριο ως Keynote Speaker  και ανέλυσε την στρατηγική του Ομίλου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη ενώ σκιαγράφησε τα μελλοντικά επενδυτικά του σχέδια για την περιοχή. Aξίζει να σημειωθεί η συνεχής παρουσία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ σε κορυφαία διεθνή συνέδρια για την επιχειρηματικότητα στην συγκεκριμένη περιοχή, όπου δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία.

Ο κ. Κυριακού ξεκίνησε την ομιλία του εστιάζοντας στο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα ΜΜΕ στην οικονομική ολοκλήρωση της ευρύτερης περιοχής και  αναφέρθηκε στην εμπειρία  και δυναμική παρουσία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ σ’ αυτή , δίνοντας έμφαση σε ορισμένες βασικές στρατηγικές κατευθύνσεις που έχουν αποτελέσει τον οδηγό των επιτυχημένων επενδυτικών κινήσεων του Ομίλου. «Αναγνωρίζουμε τις πολύ μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης που παρουσιάζει η περιοχή καθώς πλησιάζουν πολλά και σημαντικά γεγονότα, όπως η ένταξη στην ΕΕ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Όμιλος AΝΤΕΝΝΑ δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία, επενδύοντας σε όλο το φάσμα των  Μedia, με διακρίσεις τόσο στο κομμάτι των Ενημέρωσης, όσο και σε αυτό της Ψυχαγωγίας. Οι δραστηριότητες του Ομίλου  στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις παραγωγές, τις εκδόσεις και την μουσική βιομηχανία εξασφαλίζουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς και του προσδίδουν συγκριτικά πλεονεκτήματα . Iδιαίτερη έμφαση στην στρατηγική του Ομίλου έχει η ανάπτυξη πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών στο Διαδίκτυο και τα ψηφιακά μέσα γενικότερα.

«Το κλειδί της επιτυχίας μας» σχολίασε ο κ. Κυριακού «είναι η επένδυση σε βασικές αξίες: στον τομέα της Ενημέρωσης, δίνουμε έμφαση στη δημοσιογραφική ακεραιότητα και αντικειμενικότητα. Στην Ψυχαγωγία, αναζητούμε την καινοτομία, την κορυφαία ποιότητα και την προσεκτική παρακολούθηση των τάσεων της αγοράς και του τηλεοπτικού κοινού. Αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε τις διαφορές της κάθε χώρας και προσαρμόζουμε την προσέγγισή μας ανάλογα. Διακρίνουμε πολύ μεγάλες δυνατότητες στη δημιουργία διεθνών brands, τηλεοπτικών παραγωγών και στην κατανομή των επενδύσεων  με στόχο την ανάπτυξη νέων καινοτόμων και δημιουργικών μοντέλων αγοράς για την επίτευξη ακόμα μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας».

Ο κ. Κυριακού πρόσθεσε πως τώρα εξετάζεται η επένδυση σε τηλεοπτικές παραγωγές που θα απευθύνονται σε ολόκληρη την περιοχή και θα διανέμονται και στις περισσότερες γύρω χώρες. Από τους βασικούς στόχους του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ είναι να γίνει  η  συγκεκριμένη περιοχή ένα μεγάλο κέντρο παραγωγής τηλεοπτικών παραγωγών τις οποίες θα παρακολουθεί το τηλεοπτικό κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο, λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Δημιουργούμε ένα Όμιλο ΜΜΕ ο οποίος θα δραστηριοποιείται σε μία περιοχή αλλά θα είναι σε θέση να καλύψει τις αυξανόμενες διαφημιστικές ανάγκες εταιρειών με παρουσία σε πολλές χώρες. Οι εταιρείες μπορούν να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι θα έχουν έναν media συνεργάτη με διεθνή εμπειρία που θα τους παρέχει κορυφαίες υπηρεσίες».

Αναφερόμενος στον πολύ σημαντικό ρόλο των ΜΜΕ όσον αφορά τη δυνατότητα έγκυρης  ενημέρωσης του κόσμου με αντικειμενικότητα, ακεραιότητα και ταχύτητα ο κ. Κυριακού έδωσε έμφαση στην ιδιαίτερη σημασία που δίνει ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, στο να εφαρμόζονται όλες αυτές οι αξίες στις Διευθύνσεις Ενημέρωσης όλων των σταθμών της περιοχής.

Τελειώνοντας την ομιλία του, ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ επεσήμανε: «Ο διεθνής επιχειρηματικός κόσμος αρχίζει να διακρίνει ότι κάτι έχει αλλάξει θεμελιωδώς στην περιοχή και νιώθω εξαιρετικά τυχερός που είμαστε μεταξύ αυτών που εντόπισαν τις τάσεις αυτές αρκετά νωρίς, ώστε τώρα να έχουμε ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις και να νιώθουμε κι εμείς οι ίδιοι ως τοπικοί εταίροι. Ένας διεθνής Όμιλος ΜΜΕ έχει την ευθύνη να επιδρά θετικά στην κοινωνία. Αυτή είναι μία ευθύνη την οποία λαμβάνουμε πολύ σοβαρά και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά και ενεργά στη προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή για ευημερία και ανάπτυξη».


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10