Ν. Κοντογεώργη – Μ. Θεοχάρης: Μιλούν για τον “Μανόλη”, την “Βίβιαν” και όχι μόνο!

Tα πάντα είναι έτοιμα στο Mega για ν’ ανοίξει η αυλαία του δεύτερου κύκλου επεισοδίων της σειράς φαινόμενο «Κάτω Παρτάλι», που περιμένουμε εναγωνίως. Με αφορμή, λοιπόν, τα ολοκαίνουργια επεισόδια της σειράς, κάναμε μια κουβέντα με τη Νάντια Κοντογεώργη και τον Μίνωα Θεοχάρη, οι οποίοι κατάφεραν να μας χαρίσουν δύο απολαυστικές ερμηνείες στους ρόλους της Βίβιαν και του Μανόλη και να κλέψουν τις εντυπώσεις!
-Αλήθεια είναι πως μετά την περσινή σαρωτική επιτυχία της σειράς πραγματικά ο πήχης της προσδοκίας είναι υψηλός. Αυτό λειτουργεί για σας αγχωτικά;
-Νάντια: Προσπαθώ πάντα στη ζωή μου να επικεντρώνομαι στα θετικά. Προσπαθώ πάντα να έχω θετική ματιά απέναντι σε ό,τι κι αν μου συμβαίνει. Ετσι, λοιπόν, και σε ό,τι έχει να κάνει με το «Παρτάλι», προσπαθώ να μην αγχώνομαι και να κρατώ τη θετική διάθεση που έχουμε όλοι μας απέναντι σε αυτήν τη δουλειά. Και όλοι εμείς οι συντελεστές, αλλά και ο κόσμος που το αγάπησε τόσο. Και φυσικά κρατώ και το απίστευτο κέφι που μας χάρισε απλόχερα η περσινή μας επιτυχία και τι να πω; Συνεχίζουμε ακάθεκτοι (γέλια)!
-Μίνως: Οταν ο πήχης έχει ανέβει τόσο ψηλά, σίγουρα υπάρχει και το άγχος. Το άγχος να μην απογοητεύσεις κανέναν. Ομως, από την άλλη μεριά έχουμε φέτος και μεγαλύτερη σιγουριά γιατί ξέρουμε επακριβώς πού πατάμε. Ολοι μας θέλουμε να τα καταφέρουμε και να προσφέρουμε στον κόσμο ένα άριστο αποτέλεσμα και μια δουλειά με την οποία θα περάσει και φέτος το ίδιο καλά.
-Η Βίβιαν και ο Μανόλης ήταν δύο από τους ρόλους που κατάφεραν να κάνουν από το πρώτο κιόλας επεισόδιο τη διαφορά και να κλέψουν τις εντυπώσεις. Ο φόβος τού να μη βγείτε καρικατούρες σας επηρέασε αρχικά;
-Νάντια: Δεν το σκέφτηκα ποτέ έτσι. Ερωτεύτηκα τη Βίβιαν κεραυνοβόλα και αφέθηκα απολύτως στη γοητεία της…
-Μίνως: Αυτός ο τόσο φοβερός και χαριτωμένος τύπος, όχι μόνο δεν με φόβισε, αλλά πιο πολύ με δελέασε και με προκάλεσε. Ο Μανόλης ήταν μια τεράστια πρόκληση για μένα και είμαι ευτυχής που ήρθε στον δρόμο μου.
-Στη φετινή σας προσέγγιση απέναντί τους νιώθετε πιο απελευθερωμένοι;
-Νάντια: Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ακόμα σαφή αίσθηση για το πώς έχω προσεγγίσει τη Βίβιαν φέτος. Αν δεν δω το πρώτο φετινό επεισόδιο, δεν μπορώ να καταλάβω πώς ακριβώς έχω λειτουργήσει. Μέσα από την αυτοπαρατήρηση απελευθερώνομαι.
-Μίνως: Αρχικά ήμουν πιο συγκρατημένος με τον Μανόλη, γιατί ήθελα σιγά σιγά να τον ανακαλύψω και να τον ξεδιπλώσω. Δεν ήθελα να βιαστώ. Στην πορεία φυσικά όσο τον ανακάλυπτα τόσο απελευθερωνόμουν. Ολα αυτά πάντα κάτω από τις οδηγίες του Λευτέρη Παπαπέτρου, που γνωρίζει πάρα πολύ καλά πώς να δημιουργεί δουλειές με ρόλους μικρά διαμάντια.

-Πιστεύετε πως είναι δύο ρόλοι που θα σημαδέψουν την πορεία σας και θα σας ακολουθούν για πάντα;
-Νάντια: Ολοι οι ρόλοι και όλοι οι άνθρωποι που συναντώ με σημαδεύουν. Σε ό,τι έχει να κάνει πάντως με την καριέρα μου γενικότερα, δεν τα σκέφτομαι έτσι τα πράγματα. Ονειρεύομαι και δουλεύω, δουλεύω και ονειρεύομαι… με στόχο μόνο τα όνειρά μου.
-Μίνως: Δεν ξέρω αν ο Μανόλης θα με ακολουθεί για πάντα, εγώ πάντως θα τον ακολουθώ! Εννοείται πως είναι κομμάτι μου και όλα τα κομμάτια μου θέλω να τα έχω για πάντα μαζί μου!
-Τη μετά «Παρτάλι» εποχή, οι πόρτες άνοιξαν πιο εύκολα; Οι προτάσεις που σας ήρθαν ήταν πιο πολλές και πιο σημαντικές;
-Νάντια: Σίγουρα, και μάλιστα νιώθω πως όλα έχουν έρθει την κατάλληλη στιγμή, τόσο στο θέατρο όσο και τηλεοπτικά.
-Μίνως: Μπορεί όλοι μας μέχρι το «Παρτάλι» να είχαμε διανύσει μια πορεία, να είχαμε αρχίσει να καταθέτουμε τις δικές καλλιτεχνικές προτάσεις στον χώρο, όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δουλειά μάς άνοιξε μια μεγαλύτερη πόρτα. Εχει διαφορά ο κόσμος να παρακολουθεί απλώς μια δουλειά στην οποία συμμετέχεις από το να φτάσει στο σημείο και να σε αναζητήσει για να σε δει. Ναι, στη μετά «Παρτάλι» εποχή θεωρώ ότι οι συνθήκες για όλους εμάς που συμμετέχουμε είναι καλύτερες.
-Υπήρξαν στιγμές που η μεγάλη φόρα της επιτυχίας να σας έκανε να νιώσετε πως χάνετε τον καλλιτεχνικό προσανατολισμό ή την ισορροπία;
-Νάντια: Σε ό,τι με αφορά, δεν κατάλαβα τίποτα από ολα αυτά, πήρα μόνο χαρά. Χαρά για μια υπέροχη δουλειά, χαρά που μου έδωσε την ευκαιρία για πολλές νέες συναντήσεις.
-Μίνως: Εχω μάθει να ακολουθώ τις καταστάσεις με… συγκράτηση και συγκρότηση. Προσπαθώ να μη χάνω τον στόχο μου, να μην απομακρύνομαι από τα όνειρά μου.

-Παρά την επιτυχία ανήκετε στην κατηγορία των καλλιτεχνών που εξακολουθούν να είναι χαμηλών τόνων, πάντα ευγενικοί και σεμνοί. Αυτό να υποθέσω είναι στάση ζωής;
-Νάντια: Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Προσπαθώ να είμαι αυτή που είμαι κι αν δεν είμαι ακόμα ακριβώς ο άνθρωπος που θα ήθελα, εύχομαι να τα καταφέρω και να γίνω.
-Μίνως: Αναμφισβήτητα για να μη χάσει κανείς τα πατήματά του χρειάζεται να έχει βρει τις εσωτερικές του ισορροπίες και να ξέρει τι θέλει και προς τα πού πορεύεται.
-Είστε ηθοποιοί της νεότερης γενιάς. Μήπως τα σταριλίκια και τα βεντετιλίκια του χθες για τη γενιά του σήμερα μοιάζουν πλέον ολίγον τι ντεμοντέ και παρωχημένα;
-Νάντια-Μίνως: Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε συναντήσει τέτοιες συμπεριφορές ή διαθέσεις σε φίλους και συναδέλφους της γενιάς μας.
-Το ότι είστε καλλιτέχνες της κρίσης και εμφανιστήκατε ουσιαστικά όταν τα πάντα εξαφανίστηκαν τηλεοπτικά σας κάνει να νιώθετε λιγάκι αδικημένοι;
-Νάντια–Μίνως: Κάθε εποχή έχει στοιχεία που αγαπάμε και άλλα που μας οδηγούν σε αναγκαστική ρετροσπεκτίβα! Το «Παρτάλι» δεν θα ήταν το ίδιο αν είχε γραφτεί σε άλλη εποχή, επομένως θα ήταν αχαριστία να νιώσουμε αδικημένοι.
Τυχεροί νιώθετε καθόλου;
-Νάντια: Αν νιώθω; Ευχαριστώ τον Θεό και τους ανθρώπους της ζωής μου κάθε μέρα!
-Μίνως: Θα ήμουν ανγώμων αν σου έλεγα το αντίθετο. Και νιώθω τυχερός και για ό,τι έχω καταφέρει και για τους φίλους μου και για τους δικούς μου ανθρώπους. Νιώθω τυχερός για όλα εκείνα τα όνειρα που κατάφερα να πραγματοποιήσω, έστω και για εκείνα που κατάφερα ακόμα και να πλησιάσω. Τα όνειρά μου είναι ο πλούτος μου.

-Ελα τώρα Νάντια, πες μας κάτι από τον νέο κύκλο… Θα είναι τόσο black όσο τον έχουμε λατρέψει; Και ο έρωτάς σου με τον Θανάση θα κρατήσει;
-Νάντια: Ο έρωτας με τον Θανάση θα κλονιστεί κι άλλο… Τι ζητά τελικά η Βίβιαν για να είναι ευτυχισμένη; Πόσο πληγωμένη είναι; Μήπως τελικά ο έρωτας με έρωτα περνάει (γέλια);
-Να υποθέσω βέβαια πως αυτό που δεν πρόκειται να διαταραχθεί ούτε στιγμή είναι η φιλία σου με τον Μανόλη. Ο Μανόλης είναι το βάλσαμο στην καρδία της Βίβιαν στα δύσκολα;
-Νάντια: Εδώ η τέχνη μιμείται απολύτως τη ζωη!
-Ο Μανόλης και η Βίβιαν είναι…
-Νάντια-Μίνως: Το alter ego της Βίβιαν είναι ο Μανόλης και το alter ego του Μανόλη είναι η Βίβιαν!
-Η φιλία για σας είναι…
-Νάντια-Μίνως: Η ενήλικη οικογένειά μας.
-Η νέα χρονιά τι θα ευχόσασταν να σας φέρει; Και τι εύχεστε να φέρει σε όλο τον κόσμο;
-Νάντια-Μίνως: Εύχομαι να ανακαλύψουμε καινούργια χρώματα, μυρωδιές, γεύσεις, μελωδίες, να ονειρευτούμε και να κατακτήσουμε νέους τόπους για να ταξιδέψουμε μαζί με τους ανθρώπους της ζωής μας.
Πηγή: TV Εθνος

Read More

And More