Παρελθόν για την ΕΡΤ και το “136” ο Ηλίας Μαμαλάκης! Τι λέει ο ίδιος…

Με… παρατράγουδα ξεκίνησε η νέα τηλεοπτική χρονιά για την ΕΡΤ ! Ναι, το 2013 τους μπήκε με γκρίνιες και αποχωρήσεις και αν πιστέψουμε και το έθιμο που θέλει την χρονιά να σου πηγαίνει έτσι όπως ακριβώς σε βρίσκει ο νέος χρόνος, τότε και το 2013 θα είναι μία δύσκολη χρονιά για την δημόσια τηλεόραση.

Οι γκρίνιες και οι αποχωρήσεις ,λοιπόν, έχουν να κάνουν με το καθημερινό, απογευματινό μαγκαζίνο της ΝΕΤ , “136”, από το οποίο και αποφάσισε να προχωρήσει σε ηρωική αποχώρηση ο Ηλίας Μαμαλάκης. Ο γνωστός chef φέρεται να είναι σφόδρα ενοχλημένος από τους ΕΡΤικούς και τους συντελεστές της εκπομπής, μιας και άλλα λέει είχαν αρχικά αποφασίσει και άλλα γινόντουσαν καθημερινά στο πλατό της εκπομπής.

Με άλλα λόγια; Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει, ο Ηλίας Μαμαλάκης αποφάσισε να αποχωρήσει από την εκπομπή, γιατί θεώρησε πως ο ρόλος του ήταν απίστευτα περιορισμένος και φυσικά αυτό ερχόταν σε απόλυτη αντίθεση με τις αρχικές συζητήσεις που είχε κάνει με την ΕΡΤ και από τις οποίες κατέληξε στο να πει το “ναι”.

Ο chef θεώρησε πως το να μαγειρεύει απλώς καθημερινά στο πλατό δεν του λέει τίποτα, με την έννοια ότι κάτι τέτοιο τηλεοπτικά το έχει κάνει και στο παρελθόν, οπότε επιθυμούσε και το… μάτι να ανάβει και συγχρόνως να έχει και πιο ενεργή συμμετοχή στο “136”, σε ότι έχει να κάνει με την διατροφή, τις διατροφικές συνήθειες και τα μυστικά γαστρονομίας. Ετσι, από την στιγμή που τα πράγματα δεν έγιναν έτσι, αποφάσισε στο να πετάξει την ποδιά του στο τραπέζι, να βάλει τον… σκούφο του στραβά και να αποχωρήσει !

Ο ίδιος ο Ηλίας Μαμαλάκης, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Internet, μιλά για την αποχώρησή του από το “136” :

“…Πριν μερικές εβδομάδες με κάλεσαν να συμμετάσχω στην εκπομπή 136 της ΝΕΤ. Μια πολλά υποσχόμενη εκπομπή κυρίως δημοσιογραφικού χαρακτήρα με εμπλεκόμενη ολίγη μαγειρική.

Ίσως δεν κατάλαβα καλά τι ακριβώς μου προτείνανε, αλλά βλέποντας τις πρώτες πρόβες ομολογώ ότι δεν μου άρεσε διόλου. Θεώρησα ότι η θέση που μου έδωσαν στην εκπομπή δεν ήταν η σωστή για μένα.

Έτσι αποφάσισα να μην συνεχίσω και να υποβάλλω την παραίτησή μου η οποία και έγινε δεκτή αμέσως. Εύχομαι ολόψυχα τόσο στην Ανθή Σαλαγκούδη όσο και στον Γιάννη Δάρρα να έχουν κάθε επιτυχία στη δουλειά τους και στην δημοσιογραφική ομάδα να βρει τον δρόμο της. Η τελευταία μέρα συμμετοχής μου ήταν η 28 Δεκεμβρίου 2012…”

Read More

And More