Ο Κώστας Μαρτάκης το ΄χει τελικά με την τηλε-παρουσίαση;

Αναμφισβήτητα είναι ένας κούκλος! Αναμφισβήτητα η ομορφιά του σε κάνει να τον…χαζεύεις είτε τον βλέπεις από την τηλεόραση, είτε τον βλέπεις πάνω στην πίστα, είτε τον βλέπεις από κοντά. Ναι, ο Κώστας Μαρτάκης είναι τόσο ωραίος, σαν να έχει πάρει κανείς ένα πινέλο και τον έχει ζωγραφίσει!

Σε αυτή ,λοιπόν, την ομορφιά πολλές φορές έχει υποκληθεί και ο φωτογραφικός φακός, αλλά και η τηλεοπτική κάμερα, γιατί ως γνωστόν η τηλεόραση πρώτα απ ΄όλα είναι… εικόνα! Αυτός ίσως να είναι και ο λόγος που συχνά-πυκνά οι άνθρωποι της τηλεόρασης σκέφτονται τον Κώστα και σε ρόλο παρουσιαστή. Ομως, αυτή η τόσο λαμπερή, η τόσο εκθαμβωτική εικόνα φτάνει; Φτάνει για να μπορέσει ο Κώστας να μας πείσει και σε ρόλο παρουσιαστή; Φτάνει για να μπορέσει να σταθεί στο ύψος των τηλεοπτικών περιστάσεων και προκλήσεων με μία τηλε-αξιοπρέπεια;

Ο νεαρός τραγουδιστής είπε αυτή την χρονιά να τολμήσει και να πει το “ναι” στην πρόταση του ΑΝΤ1 να αναλάβει την παρουσίαση των backstage του “Dancing”. Εκεί αν και αρχικά σε όλους μας άρεσε αυτή η ιδέα των Αντεννικών, στην πορεία δεν σου κρύβω πως οι περισσότεροι από όλους εμάς απογοητευτήκαμε μιας και ο Κώστας φάνηκε κατώτερος των προσδοκειών.

Κάθε φορά που έβγαινε στον αέρα ήταν αγχωμένος, ήταν “παγωμένος”, είχε μία απίστευτη αμηχανία, η οποία φυσικά τον οδηγούσε και σε πολλά σαρδάμ, αλλά και σε τετριμένες ατάκες και σχόλια τα οποία επαναλάμβανε κάθε τρεις και λίγο. Με άλλα λόγια; Αυτή η πρώτη επαφή του Κώστα με την τηλεπαρουσίαση δεν μπορεί κανείς να πει ότι στέφθηκε από επιτυχία.

Τώρα; Τώρα ο Κώστας Μαρτάκης ετοιμάζεται να πάει γι ΄άλλα! Βλέπετε, ο Κώστας είπε να επιμείνει και να συνεχίσει να δοκιμάζει την τύχη του στη τηλεόραση, γι΄αυτό και είπε το μεγάλο “ναι” στο “E” απ ΄όπου και λίαν συντόμως θα τον δούμε με δική του εκπομπή.

Βέβαια, αυτή τη φορά έχει μία μεγάλη ευκαιρία για να τα καταφέρει και τηλεοπτικά, μιας και το συγκεκριμένο φορμάτ – αν δεν κάνω λάθος – θα βγαίνει στον αέρα μαγνητοσκοπημένο, πράγμα που σημαίνει πως θα μπορεί χάρη στο μοντάζ και στα μαγικά που μπορεί κανείς να κάνει εκεί, να αποφύγει όλες τις τηλε-κακοτοπιές και επίσης; Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ συγκεκριμένο παιχνίδι, το “Super Buzz”, όπου θα κληθεί να υπηρετήσει μία πολύ συγκεκριμένη διαδικασία, σε ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο, μιας και ο ρόλος του θα είναι απόλυτα καθορισμένος.

Παρόλα αυτά, θεωρώ πως ο Κώστας για να καταφέρει να μας πείσει πως το… ΄χει και τηλεοπτικά, θα πρέπει να δουλέψει πολύ και με ειλικρίνεια. Θα πρέπει να μην υπερτιμήσει την όποια τηλεοπτική δύναμη που μπορεί να πιστεύει ότι έχει, όπως επίσης και να μην υποτιμήσει την αξία και την σημαντικότητα της πρότασης που του έκαναν οι άνθρωποι του “E”, γιατί το να σε πιστεύει κανείς και να σου δίνει απλόχερα ευκαιρίες, δεν είναι ότι και πιο συνηθισμένο στις τόσο δύσκολες μέρες που ζούμε.

Αν είναι έξυπνος (που αυτό μας έχει δείξει η μέχρι τώρα πορεία του) και θέλει πραγματικά να κατακτήσει και τον χώρο της τηλεόρασης για να μπορέσει να έχει πάντα στη διάθεσή του και ένα…plan-b εκτός από το τραγούδι, θα πρέπει να φροντίσει πάνω απ ΄όλα να εμπιστευτεί ανθρώπους που ξέρουν, να πάρει από την πολύτιμη εμπειρία που μπορεί να διαθέτουν και ν ΄ακούει στωικά, ότι του λένε. Γιατί δεν ξέρω αν το ξέρει ο Κώστας, αλλά η τηλεόραση απαιτεί στρατιώτες.

Απαιτεί στρατιώτες που με απίστευτη πίστη και αφοσίωση προσπαθούν να κάνουν το κάθε βήμα. Αν δεν είσαι στρατιώτης και αν πιστέψεις πως μπορείς να το ΄χεις έτσι εύκολα και… αβασάνιστα, είναι σίγουρο πως θα χάσεις. Και αν έχουμε δει κατά καιρούς διάφορους διάττοντες, τηλεοπτικούς αστέρες να περνούν μπροστά από τα μάτια μας και να εξαφανίζοται με την ίδια ακριβώς ταχύτητα που μας πρωτοσυστήθηκαν.

Επίσης, είναι σίγουρο και το γεγονός πως το γυαλί θα σε καταπιεί, αν δεν είσαι αληθινός, αν δεν είσαι απόλυτα αφοσιωμένος. Ο τηλεθεατής που έχει πάντα και την τελευταία λέξη, οτιδήποτε ψεύτικο, προσποιητό, μη έντιμο, το αναγνωρίζει και το… φτήνει από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Τέλος να το πω κι αυτό επειδή τον τελευταίο καιρό έχουν δει πολλά τα μάτια μας κι έχουμε νιώσει τρόμο με διάφορες τηλε-συμπεριφορές διακαναλικά, πως στην τηλεόραση κερδίζει εννοείται ο ταλαντούχος και ο χαρισματικός άνθρωπος, αλλά και εκείνος που το πάει… σεμνά και ταπεινά. Τα πολλά… μποφόρ και τηλε-βεντετιλίκια μόνο παρατράγουδα έχουν προκαλέσει, ίντριγκες και γενικότερα μόνο απαξίωση και γέλια.Πολλά γέλια…

Και επειδή ο Κώστας αυτό το… σεμνά και ταπεινά το είχε πάντα, όπως και μία βαθιά ευγένεια, θέλω να πιστεύω πως δεν κινδυνεύει να τηλε-μεταλλαχθεί γιατί δεν θα το αντέξω!!!

ΥΓ: Ασχετο, αλλά επειδή έχω προσωπική εμπειρία, η δισκογραφική σου και οι παρατρεχάμενοι γύρω σου, ας σε βγάλουν από την γυάλα αποστείρωσης που σε έχουν και από το… σελοφάν! Μόνο καλό θα σου κάνει και στο τρόπο που λειτουργεί η τηλεόραση, επιβάλλεται!


Read More

And More