Μενεγάκη, Μελέτη ή Λαμπίρη; Πώς ανακατεύτηκε η τράπουλα της τηλεθέασης στη μεσημεριανή ζώνη;

Πρεμιέρα έκανε χθες η Ελένη Μενεγάκη και όπως ήταν φυσικό η τηλεοπτική της επανεμφάνιση τάραξε για τα καλά τα τηλεοπτικά νερά. Και αυτό γιατί; Γιατί η πρεμιέρα της “Ελένης” ήταν η αιτία για να μοιραστεί με διαφορετικό τρόπο η πίτα της μεσημεριανής τηλεθέασης.

Η χθεσινή μάχη δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν… μάχη κυριών μιας και στ’ αλώνια της τηλεθέασης διασταύρωσαν τα ξίφη τους την περισσότερη ώρα η Ελένη Μενεγάκη, η Ελεονώρα Μελέτη και η Χριστίνα Λαμπίρη.

Σε ότι έχει να κάνει ,λοιπόν, με την επανεμφάνιση της Ελένης, μπορώ να σας πω πως ο κόσμος της επιφύλασσε ένα… χλιαρό καλοσώρισμα. Μετά από τρεις μήνες η Ελένη είπε και πάλι το πρώτο της “καλησπέρα” στον κόσμο και η εκπομπή στο σύνολο κατάφερε να σημειώσει μόλις 19,3%, ενώ σε άλλες εποχές τέτοια μέρα η ξανθιά παρουσιάστρια είχε στο… τσεπάκι της τα 30άρια!

Βέβαια, η πρώτη της εκπομπή για φέτος τα πήγε σαφέστατα πολύ καλύτερα και γενικώς πολύ καλά στα νεανικά κοινά, στα κοινά από 15-44 ετών, όπου και άγγιξε κατά μέσο όρο το 26,2% !

Την ίδια ώρα η Ελεονώρα Μελέτη σαφέστατα και δέχτηκε τις ισχυρές πιέσεις της πρεμιέρας της Ελένης, όμως, κατάφερε να κρατηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα σε ότι έχει να κάνει και με το σύνολο και με τα νεανικά κοινά, μιας και το “Μελέτησέ το” στο σύνολο κινήθηκε στο 14,6%, ενώ στο 15-44 στο 15,8%.

Εκείνη που δεν τα κατάφερε να σταθεί στο ύψος των τηλεοπτικών περιστάσεων στους πίνακες τηλεθέασης λόγω της πρεμιέρας της Ελένης, ήταν η Χριστίνα Λαμπίρη, όπου και το “Excellent” κατρακύλησε κάτω από την… βάση της τηλεθέασης της Nielsen, φτάνοντας το 7,0% στο σύνολο και το 5,4% στα νεανικά κοινά.

Read More

And More