Μαρία Μπεκατώρου: Ανοίγει όλα τα χαρτιά της για το πρωινό που ετοιμάζει στον ΑΝΤ1! Πότε κάνει πρεμιέρα;

Αναμφισβήτητα πρόκειται για το πρόσωπο των ημερών… Αναμφισβήτητα αυτή την εποχή είναι στραμμένα πάνω στη Μαρία Μπεκατώρου όλα τα φώτα της τηλεοπτικής επικαιρότητας, αφού λίαν συντόμως ετοιμάζεται να μας προσφέρει τον δικό της… πρωινό καφέ μέσα από την αντίστοιχη ζώνη του ΑΝΤ1 τα Σαββατοκύριακα.

Γεγονός το οποίο σαφέστατα και έχει προκαλέσει ιδιαίτερο mediaκο ντόρο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που έχω, όχι ακόμα δεν έχουν βρεθεί το ποιοι θα πλαισιώνουν την Μαρία και θα πίνουν μαζί της πρωινό καφεδάκι, μιας και τα οριστικά δοκιμαστικά αναμένεται να λάβουν χώρα στα στούντιο ΚΑΠΑ, αμέσως μετά το Πάσχα.

Ετσι, όπως καταλαβαίνεις επειδή πολλές είναι ακόμα οι εκκρεμότητες η πιθανή ημέρα πρεμιέρας της Μαρίας δεν είναι το Σάββατο 18 Απριλίου όπως αρχικά είχε ακουστεί, αλλά το Σάββατο 9 Μαίου, μιας και είναι αδύνατον μέσα στον Απρίλιο να είναι έτοιμοι για να μας πουν το πρώτο “καλημέρα”.

Κατά τα άλλα; Η Μαρία Μπεκατώρου μου έδωσε στο “TV Εθνος” μία συνέντευξη όπου άνοιξε όλα τα τηλεοπτικά χαρτιά της και για το fresh πρωινό της, αλλά και για το μέλλον της στα “Καρντάσιανς”!

-Τελικά, δεν τα έχουµε… δει όλα φέτος. Περίπου τρεις µήνες πριν από το φινάλε της σεζόν, µάς αιφνιδιάζεις και ετοιµάζεσαι να µας προσφέρεις πρωινό το Σαββατοκύριακο.
-Γιατί, νοµίζεις πως µε αυτό το πρωινό εγώ δεν αιφνιδιάστηκα (γέλια); Δεν είχα την παραµικρή ιδέα, δεν είχα την παραµικρή υποψία πως πριν τελειώσει η χρονιά θα ερχόταν στον δρόµο µου µια τέτοια πρόταση.
-Σε φωνάζει ο γενικός διευθυντής προγράµµατος του ΑΝΤ1, ο Γιάννης Λάτσιος και σου προτείνει την παρουσίαση µιας πρωινής, ψυχαγωγικής εκποµπής για τα Σαββατοκύριακα. Ποια είναι η πρώτη σου αντίδραση;
-Μένω µε το στόµα ανοιχτό, γουρλώνω τα µάτια και καταφέρνω να ψελλίσω «ναι» ύστερα από τρία λεπτά απόλυτης σιωπής (γέλια).
-Μη µου πεις ότι κατάλαβες ευθύς εξαρχής πως η πρόταση αφορά στη φετινή χρονιά και όχι στον ερχόµενο Οκτώβρη, γιατί δεν θα σε πιστέψω.
-Καλέ, εννοείται πως αρχικά πίστευα ότι µιλούσαµε για του χρόνου. Οταν στην πορεία κατάλαβα πως µιλούσαµε για µια εκποµπή που θα έβγαινε στον αέρα τριάντα µέρες αργότερα έµεινα παγωτό (γέλια). Βλέπεις, αλλιώς τα είχα στο µυαλό µου. Θεωρούσα πως µέχρι το τέλος της σεζόν θα πηγαίναµε µε τα «Καρντάσιανς» και πως του χρόνου τον Οκτώβρη θα ερχόταν το «Familiar» και όλα καλά και τακτοποιηµένα. Οµως υπολόγιζα χωρίς τον ξενοδόχο.
-Και;
-Ε, τι και; Τι άλλο θέλεις να σου πω; Το βράδυ δεν κοιµήθηκα από το άγχος και την αγωνία µου. Ηταν όλο αυτό τόσο ξαφνικό και οι σκέψεις που έκανα χιλιάδες, που ήταν αδύνατον να µε πάρει ο ύπνος.

-Πώς αισθάνεσαι που επιστρέφεις και πάλι στις πρωινές τηλεοπτικές σου συνήθειες;

-Υπέροχα. Βέβαια, αυτή η εκποµπή όπως καταλαβαίνεις θα βγει στον αέρα κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες και υπό άλλες προϋποθέσεις, µε άλλο φυσικά ύφος, όµως εννοείται πως πρόκειται για ένα καθαρόαιµο ψυχαγωγικό πρωινό.
-Τα πρωινά είναι το κάρµα σου;
-Δεν υπάρχει σεζόν που να µην έρθουν στον δρόµο σου, είτε άµεσα είτε έµµεσα. Και πέρυσι σε είχε προσεγγίσει το Mega για το δικό του πρωινό… Εντάξει, µια πρώτη προσέγγιση είχε κάνει… Οµως, τώρα που το λες, µπορεί και το πρωινό να είναι το τηλεοπτικό µου κάρµα. Εχω δε µεγάλη χαρά που αφορά στο Σαββατοκύριακο, γιατί ο κόσµος το Σάββατο και τις Κυριακές έχει καλύτερη διάθεση, είναι πιο χαλαρός, και πιστεύω πως παρέα θα τα καταφέρουµε να περάσουµε τέλεια.
-Υποθέτω πως µιλάµε για ένα πρωινό που θα είναι εντελώς… Μαρία. Που θα έχει τη δική σου… σφραγίδα;
-Ολοι µας αυτό έχουµε πει, να κάνουµε ένα πρωινό στο οποίο να είµαι ο εαυτός µου, να είµαι εγώ, που να µου ταιριάζει και να µου δώσει έτσι την ευκαιρία να µοιραστώ πολλά µε τον κόσµο.
-Πιστεύεις ότι τα «Καρντάσιανς» έχουν κάνει τον κύκλο τους;
-Δεν ξέρω αν τα «Καρντάσιανς» έχουν κάνει τον κύκλο τους. Θαρρώ πως και του χρόνου θα µπορούσαν να συνεχίσουν, απλά δεν γνωρίζω αν υπάρχουν πια τόσοι καλεσµένοι που να έχουν καιρό να µιλήσουν και που δεν δίνουν συχνά συνεντεύξεις για να έρθουν στην εκποµπή, µια και αυτό είναι ένα βασικό της κοµµάτι. Οπως και να ‘χει, όµως, ο Γρηγόρης είναι αυτός που έχει τον πρώτο λόγο στην εκποµπή, πρόκειται για µια δική του ιδέα, οπότε κι εκείνος θα πρέπει να συζητήσει µε το κανάλι.
-Εσύ έχεις κάνει τον κύκλο σου στα «Καρντάσιανς»;
-Δεν ξέρω αν έχω κάνει ή όχι τον κύκλο µου, αυτό που ξέρω είναι ότι κάθε βράδυ που βρίσκοµαι στην εκποµπή περνάω καλά και πως ό,τι είχα να δώσω τηλεοπτικά σε αυτή την προσπάθεια το έχω δώσει και δεν υπάρχει κάτι άλλο.
-Το συζήτησες µε τον Γρηγόρη για το πρωινό;
-Οχι, δεν το συζήτησα µαζί του, γιατί αρχικά η συνάντηση ήταν κεκλεισµένων των θυρών και δεν είχε διαρρεύσει τίποτα, πουθενά. Οταν όµως άρχισαν κάποια πράγµατα να ακούγονται προς τα έξω, τότε κάναµε µια κουβέντα και πιστεύω πως χάρηκε για µένα και µου είπε πως θεωρεί ότι αυτό είναι ένα σπουδαίο βήµα για να προχωρήσω παρακάτω.
-Εχουν υπάρξει στιγµές που να έχεις νιώσει πως καταπιέζεσαι στα «Καρντάσιανς»;
-Όχι, δεν έχω νιώσει καταπιεσµένη. Απλά κάποιες φορές µε κάποιους συγκεκριµένους καλεσµένους έχω νιώσει πως δεν έχω κάτι να πω, γι’ αυτό και δεν µιλάω. Ευτυχώς, δεν έχω τον πανικό της ατάκας (γέλια).
-Πολλοί είπαν πως σε αυτήν τη συνεργασία δεν διεκδίκησες ίσως ό,τι σου αναλογούσε. Οτι δεν διεκδίκησες τον δικό σου ξεχωριστό χώρο…
-Πρέπει να ξέρεις πως δεν διεκδικώ ποτέ. Είναι ο χαρακτήρας µου αυτός. Σε όλα τα επίπεδα δεν διεκδικώ τίποτα και αν χρειαστεί κάνω και ένα βήµα πίσω.

-Τι είναι αυτό, ανασφάλεια;
-Ισως να είναι ανασφάλεια, δεν ξέρω, πάντως έτσι λειτουργώ και δεν το µετανιώνω…

-Και µε το «Your Face Sounds Familiar» τι γίνεται; Αν πάνε όλα καλά και το πρωινό πάει και του χρόνου, ταυτόχρονα θα έχεις και το «Face»;
-Ετσι έχουµε πει.Το ένα µε το άλλο δεν έχει καµία σχέση. Θα έχουν παράλληλη, ταυτόχρονη πορεία.
-Τον ανταγωνισµό του Σαββατοκύριακου πώς τον βλέπεις;
-Μια χαρά… Πραγµατικά χαίροµαι που τα Σαββατοκύριακα έχουν πάλι ζωντανέψει, γιατί αυτή η ζωντάνια και αυτός ο συναγωνισµός, θα σου έλεγα εγώ, είναι δηµιουργικός. Μου αρέσει που ο κόσµος µπορεί να κάνει και τις επιλογές του.
-Θεωρείς πως είσαι τυχερό κορίτσι;
-Φυσικά… Η τυχερή νεραϊδούλα µου άργησε να µε αγγίξει µε το ραβδάκι της, αλλά η καθυστέρηση µου έκανε καλό.
-Γιατί το λες αυτό;
-Γιατί η ζωή µου άλλαξε και τα όνειρά µου έγιναν πραγµατικότητα όταν έφτασα σε ένα σηµείο που να µπορώ όλα αυτά να τα διαχειριστώ όπως ακριβώς έπρεπε.
-Αυτή η… χρονοκαθυστέρηση σε βοήθησε στη συνέχεια να µην αλλοτριωθείς τηλεοπτικά;
-Σαφέστατα, γιατί ήξερα πού ακριβώς πατάω και τι µου γίνεται. Βέβαια αυτό έχει να κάνει και µε το σπίτι σου, και µε τον τρόπο που έχεις µεγαλώσει.
-Αν και µοναχοπαίδι, δεν σε είχαν η µαµά κι ο µπαµπάς στη… γυάλα;
-Μπορεί να µεγάλωσα στα πούπουλα µε την έννοια της προσοχής και της αγάπης, όµως όχι, δεν µε έκαναν κακοµαθηµένη και τους ευγνωµονώ γι’ αυτό. Με έµαθαν να αντιµετωπίζω τα πράγµατα όπως ακριβώς πρέπει.
-Ποιοι σε… προσγειώνουν ανώµαλα όταν χρειάζεται;
-Και η µαµά µου και ο Αντώνης (ο σύζυγός της).
-Δεν θεωρούν ότι είσαι… βασίλισσα και δεν σου στρώνουν κόκκινα χαλιά για να περάσεις;
-Μα δεν θα ήθελα ποτέ και κανένας να µε αντιµετωπίζει έτσι. Είµαι ένα απλό κορίτσι που έτυχε να του χαµογελάσει η τηλεοπτική του τύχη και να κάνει αυτό που αγαπά. Για παράδειγµα, η µαµά µου χαίρεται για µένα όταν τη σταµατούν και της µιλούν στη λαϊκή ή όταν της λένε κάτι οι φίλες της, αλλά µέχρι εκεί.
-Συνηθίζεται οι παρουσιάστριες – σταρ να έχουν µια αυλή και καµιά εικοσαριά… αυλικούς γύρω γύρω. Εσύ πώς το απέφυγες;
-Προσωπικά πιστεύω πως έχω καταφέρει να µην κολλήσω αυτή την… τοξικότητα του χώρου και θεωρώ πως πολλοί αξιόλογοι παρουσιαστές και παρουσιάστριες έχουν οδηγηθεί στην καταστροφή και στην αποµόνωση λόγω της… αυλής και των γύρω.Το να είναι διαρκώς γύρω µου άνθρωποι που να µου λένε πόσο όµορφη είµαι και εγώ µπορεί εκείνη τη στιγµή να είµαι χάλια και πόσο υπέροχα τα κάνω όλα είναι κάτι που µπορεί να µε οδηγήσει στη παράνοια. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να υποτιµά τη νοηµοσύνη µου.
-Μοιάζεις σαν ένα κορίτσι που έχει βγει µέσα από µια άλλη εποχή. Είσαι ροµαντική, ευαίσθητη, καλόπιστη…
-Η αλήθεια είναι πως είµαι λίγο… ρετρό γενικότερα. Και στο τρόπο που ζω και που ντύνοµαι και στα πάντα, και µ’ αρέσει πολύ αυτό. Είµαι ρετρό µέχρι και στη µουσική που ακούω (γέλια).

Read More

And More