Η Κάτια Νικολαΐδου μιλά για τον ολοκαίνουργιο ρόλο της στην πολυαναμενόμενη σειρά του Mega, “Δικαίωση”!

Η ηθοποιός Κάτια Νικολαΐδου αυτό τον χειμώνα επιχειρεί τη δική της τηλεοπτική επιστροφή, μέσα από τη νέα φιλόδοξη σειρά του Mega «Δικαίωση» και μας μιλάει για τον ρόλο της Ερμιόνης, που θα τη δούμε σύντομα να υποδύεται.
-Το τηλεοπτικό σου πεπρωμένο… φυγείν αδύνατον, από τον Δημήτρη Αρβανίτη. Μετά τις «Τολμηρές ιστορίες», το «Μια στιγμή, δύο ζωές» και τόσες άλλες σημαντικές συνεργασίες, έφτασε και η ώρα της «Δικαίωσης»…
-Ναι και είμαι πανευτυχής που συνεργάζομαι με τον Δημήτρη, που είμαι σε αυτήν τη συγκεκριμένη σειρά. Με τον Δημήτρη συνεργάζομαι μαγικά… Ακόμα και με ένα βλέμμα μπορούμε να συνεννοηθούμε. Είναι εκπληκτικός δημιουργός και σκηνοθέτης. Ξέρεις κάτι; Σε αυτήν τη δουλειά είναι πολύ σημαντικό με τον άλλο να μιλάς την ίδια γλώσσα.
-Σε γοήτευσε πρώτα η «Δικαίωση» ως συνολική δουλειά και στη συνέχεια ο ρόλος της Ερμιόνης ή το αντίστροφο;
-Με τη «Δικαίωση» είχα έναν κεραυνοβόλο έρωτα. Είναι μια δουλειά που με κέρδισε από το πρώτο λεπτό. Ξεκίνησα να διαβάζω το σενάριο και δεν μπορούσα να σταματήσω. Είχα απίστευτη αγωνία και περιέργεια για να μάθω το παρακάτω και αυτό πιστεύω πως θα πάθουν και οι τηλεθεατές.

-Και με την Ερμιόνη τι έγινε;
-Τι να σου πω για την Ερμιόνη; Είναι μια καταπληκτική ηρωίδα. Μια ηρωίδα που πιστεύω πως θα με ακολουθεί για πάντα.
-Οταν ξεκίνησες να την πρωτο-ανακαλύπτεις, υπήρξαν κάποια σημεία της που να τα «φοβήθηκες»;
-Επειτα από επτά χρόνια στη «10η Εντολή», σε αυτή την υπέροχη, αλλά παράλληλα και τόσο… ψυχεδελική σειρά του Πάνου Κοκκινόπουλου, δεν με φοβίζει τίποτα (γέλια). Θέλω να πω ότι έχω μάθει πια να προσεγγίζω και να μελετώ τους ρόλους μου με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Βέβαια, κάθε νέο τηλεοπτικό ταξίδι έχει απίστευτο κόστος, μέχρι να καταφέρεις να κερδίσεις την ηρωίδα ή τον ήρωα που μπορεί να έχεις στα χέρια σου. Σε ό,τι έχει να κάνει μ’ εμένα προσωπικά, τόσο η Ερμιόνη όσο και όλοι οι υπόλοιποι ρόλοι γίνονται κομμάτι της ζωής μου, η καθημερινότητά μου. Ζω μαζί τους…

-Σύστησέ μας λίγο καλύτερα την Ερμιόνη.
-Η Ερμιόνη είναι μια γυναίκα που ζει στη Σύρο. Είναι παντρεμένη από πολύ μικρή και έχει και ένα παιδάκι. Με τον άνδρα της ήταν και εξακολουθεί να είναι παράφορα ερωτευμένη, γι’ αυτό και πραγματικά υπομένει και ανέχεται την άθλια συμπεριφορά του. Μπορεί να περνά δίπλα του τα χίλια μύρια όσα, όμως εξακολουθεί να στέκεται εκεί σαν βράχος. Πρόκειται για μια γυναίκα η οποία από τη μια μπορεί να μην την αφήνουν τα συναισθήματά της να φύγει, μπορεί να μην έχει το θάρρος να φύγει, αλλά από την άλλη κρύβει και έναν απίστευτο δυναμισμό. Θα τη δούμε ξαφνικά να κοιτάει με άλλη ματιά τη ζωή. Για την ώρα,όμως, δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα.
-Ποιο στοιχείο της σε έχει γοητεύσει περισσότερο;
-Το πόσο πολύ αγαπά την οικογένειά της και το πόσο έτοιμη νιώθει μέχρι και να θυσιαστεί για εκείνους αν χρειαστεί.
-Με τη «Δικαίωση» επιστρέφεις έπειτα από αρκετό καιρό στην τηλεόραση. Σου είχε λείψει;
-Πραγματικά αγαπώ την τηλεόραση και μου έχει δώσει κατά καιρούς πολλά και σημαντικά πράγματα. Η τηλεόραση μου φέρθηκε με γενναιοδωρία, με την έννοια ότι μου χάρισε αρκετά μεγάλη δόση επιτυχίας. Δεν ήταν… τσιγκούνα μαζί μου, οπότε κι εγώ εξακολουθώ να πετάω για χάρη της τη σκούφια μου.
* Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Μεγάλου Καναλιού, η σειρά του Δημήτρη Αρβανίτη «Δικαίωση» θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Οκτωβρίου. Στο μεταξύ, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα γυρίσματα, ενώ σύντομα όλοι θα φύγουν και πάλι για Σύρο, καθώς η δράση της, ως γνωστόν, εξελίσσεται ανάμεσα στο κυκλαδίτικο νησί και την Αθήνα.

Πηγή: TV Εθνος

Read More

And More