Αλήθεια, θυμάσαι ποιοί μας έχουν σερβίρει… πρωινό καφέ το Σαββατοκύριακο;

Tα πρωινάδικα ποτέ δεν πεθαίνουν, μόνο για λίγο καιρό ξαποσταίνουν και ξανά προς τη δόξα τραβούν! Γι’ αυτόν τον λόγο, και με αφορμή το brand-new πρωινάδικο της Μαρίας Μπεκατώρου που ψήνεται αυτή την εποχή στον ΑΝΤ1, κάνουμε μία γρήγορη αναδρομή στα πρωινά ψυχαγωγικά προγράμματα που κατά καιρούς μάς έχουν κρατήσει συντροφιά.
Πρώτος τον χορό των πρωινάδικων του Σαββατοκύριακου αποφάσισε να σύρει ο Alpha! Κάπου πριν από 10-12 χρόνια, το κανάλι της Κάντζας καινοτομεί και παίρνει το ρίσκο να βάλει κάθε Σάββατο και Κυριακή μία πρωινή, ψυχαγωγική εκπομπή, η οποία είναι στημένη ακριβώς πάνω στην ίδια τηλεοπτική… κοσμοθεωρία των πατροπαράδοτων πρωινάδικων.

Με άλλα λόγια, να στήσει μία ανάλαφρη εκπομπή του τύπου… «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου» ή σαν να λέμε «λίγη μαγειρική, λίγα άστρα, μία συνεντευξούλα κι έξω από την πόρτα». Κάπως έτσι γεννιέται το 2004 το «Αυτό μας έλειπε» με τη Σοφία Αλιμπέρτη και τον Θανάση Πάτρα. Μία εκπομπή η οποία εμφανίζεται στους δέκτες μας και κάνει τέτοιο “πάταγο” που μετά από τρία χρόνια μάς οδηγεί στην… απαγωγή της ωραίας Σοφίας από τον ΑΝΤ1, μεσούσης της σεζόν.

Η Σοφία σπάει το συμβόλαιό της με την Κάντζα και αναλαμβάνει την παρουσίαση του «Fame Story», αφήνοντας τους πάντες… μπουκάλα στον Alpha και τον Θανάση Πάτρα μέχρι το τέλος της σεζόν 2006-2007 μόνο του στο τιμόνι.

Φυσικά, μετά το σουξέ της Σοφίας, εννοείται πως οι Αντεννικοί πέρασαν στην τηλε-αντεπίθεση και «ξεκλείδωσαν» κι αυτοί την πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου, βγάζοντας το 2005-2006 τους «Σπιτόγατους» με τη Νίκη Κάρτσωνα και τον Μάκη Πουνέντη, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να αναπτύξουν την ίδια φόρα που είχε αναπτύξει η Σοφία Αλιμπέρτη στον Alpha με το «Αυτό μας έλειπε».
Ως αποτέλεσμα, το 2007-2008 ξεκινά στον ΑΝΤ1 το πρωινάδικο του Σαββατοκύριακου «Καλομελέτα κι έρχεται» δια χειρός… Σοφίας Αλιμπέρτη. Η ηθοποιός και παρουσιάστρια κρατά τα σκήπτρα της τηλεθέασης και στον ΑΝΤ1, με αποτέλεσμα να καταβαραθρώσει τον Ανδρέα Μικρούτσικο και τη Δήμητρα Ρουμπέση, οι οποίοι ανέλαβαν στη μετα-Θανάση Πάτρα εποχή την παρουσίαση του «Αυτό μας έλειπε» στον Alpha.

Το κανάλι της Κάντζας βλέπει πως η συγκεκριμένη εκπομπή δεν πάει στον Ανδρέα και στη Δήμητρα και οι ιθύνοντες προχωρούν στη δημιουργία ενός fresh πρωινάδικου. Το «Μες στην καλή χαρά» είναι γεγονός, με τη Ναταλία Γερμανού να αναλαμβάνει χρέη οικοδέσποινας τη σεζόν 2008-2009. Δίπλα της έχει τη Σίσσυ Χρηστίδου. Αυτή η συνεργασία για τη Ναταλία εξελίσσεται σε… καρμική υπόθεση, μια και θα κρατήσει μέχρι και τη σεζόν 2012-2013.

Μία εκπομπή την οποία λάτρεψε η ίντριγκα, αφού σχεδόν όλα τα χρόνια που ήταν στον αέρα, την ακολουθούσε πάντα ένα έντονο παρασκήνιο. Το παρασκήνιο οποίο…φούντωσε από το 2011 και μετά που αποφάσισε να αποχωρήσει η Σίσσυ, για να δούμε στη θέση της την Ελενα Παπαβασιλείου για τη σεζόν 2011-2012, ενώ το 2012-2013 τη συγκεκριμένη θέση αρχικά νόμιζε πως κέρδισε η Ευαγγελία Αραβανή, η οποία στη συνέχεια εκθρονίστηκε εν μία νυχτί από την πρωτοεμφανιζόμενη, νεόκοπη τηλεπερσόνα Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.

Η… παρουσιάστρια δεν εκτοπίζει μόνο την Ευαγγελία, αλλά φτάνει μέχρι και τη Ναταλία και έτσι με δόξα και τιμή χρίζεται βασική παρουσιάστρια το 2013-2014, έχοντας για συμπαρουσιάστρια την Κατερίνα Καραβάτου!

Τι να κάνουμε, όμως, που η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο; Την επόμενη σεζόν η Κατερίνα φεύγει τρέχοντας από την εκπομπή (λόγω της καλοπέρασης, καταλαβαίνετε…) και αναλαμβάνει στα «Καλά Καθούμενα» την παρουσίαση του πρωινάδικου του «Ε», το οποίο καταφέρνει μέσα από ένα νεοσύστατο μικρό κανάλι να κλέψει τις εντυπώσεις και υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, κάνοντας την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και το «Σπίτι της σπιτάκι της» στον Alpha να τρέμουν από τα… Ρίχτερ της επιτυχίας των απέναντι.
Η συνέχεια επί της οθόνης, μετά και την πρεμιέρα της Μαρίας Μπεκατώρου, κάπου εκεί μετά το Πάσχα…

Πηγή: TV Εθνος

Read More

And More