Η Μαίρη Συνατσάκη μιλά στο TLIFE για το “Master Chef” και όχι μόνο!

Εχουμε αρχίσει να μετράμε αντίστροφα για την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του “Master Chef”. Μία ανάσα, λοιπόν, πριν την πρεμιέρα, αποφασίσαμε να κάνουμε μία μικρή κουβέντα με την Μαίρη Συνατσάκη, η οποία ως γνωστόν έχει αναλάβει την παρουσίαση του συγκεκριμένου φορμάτ. Η Μαίρη ευγενική και χαλαρή – όπως πάντα – μας μίλησε για όλα… Για το “Master”, το “Πρωινό Mou”, το “Dancing”, όπως επίσης και για τον Μύρωνα Στρατή και βεβαίως – βεβαίως και για την ίδια την Μαίρη!

Αλήθεια, το πιστεύεις; Η ώρα της πρεμιέρας έφτασε για το “Master Chef”…
Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι να το πιστέψω… Παρόλα αυτά είμαι τρελά χαρούμενη που επιτέλους βγαίνουμε στον αέρα. Εχω και εγώ μία απίστευτη περιέργεια να δω το αποτέλεσμα όλης αυτής της δουλειάς που κάναμε πέρσι στον αέρα. Εχω και περιέργεια και αγωνία.

Δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω… Οταν ξεκίνησες πέρσι γυρίσματα, με τι αγχώθηκες περισσότερο;
Αγχώθηκα με τα πάντα (γέλια). Και το λέω αυτό με την έννοια, ότι ήθελα να κάνω το καλύτερο, έτσι ώστε να τα καταφέρω και να προσαρμοστώ αρμονικά μέσα στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, το οποίο ήδη μετρά δύο άκρως επιτυχημένες τηλεοπτικές εκδόσεις και προσωπικά δεν ήθελα να φαντάζω αταίριαστη με όλους τους υπολοίπους και με την όλη επιτυχημένη ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί.

Το ότι το “Master Chef” λόγω κρίσης έμεινε σε στάση αναμονής για ένα πλέον χρόνο είναι κάτι πιστεύεις πως λειτούργησε υπέρ ή κατά του; Δηλαδή, πιστεύεις πως αύξησε την προσδοκία του κόσμου για την πρεμιέρα ή μήπως όλη αυτή η αναμονή κούρασε;
Το ότι δεν βγήκε στον αέρα πέρσι, πιστεύω πως του έκανε σίγουρα καλό, γιατί έτσι μπόρεσε να πάρει μία μεγάλη ανάσα από το “Master Junior”, του οποίου η προβολή είχε προηγηθεί. Τώρα σε ότι έχει να κάνει με την φετινή χρονιά, νομίζω ότι ο κόσμος καταλαβαίνει και ξέρει καλά πια, το πόσο η κρίση έχει επηρεάσει και την τηλεοπτική αγορά και έτσι όλοι κατανοούν ότι χρειάζεται κάτι μεγάλη προσπάθεια για να βγει στον αέρα.

Εκτός από το “Master” ,όμως, στον δρόμο σου ήρθε και το “Πρωινό Mou”. Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό της Φαίης και του Γιώργου ως συνεργάτες;
Το ότι δεν εφησυχάζουν ποτέ ! Μπορεί να είναι πρώτοι, μπορεί να σημειώνουν απίστευτες τηλεθεάσεις, όμως, η κάθε μέρα γι ΄αυτούς στο πλατό είναι μία καινούργια μέρα και δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη τους.

Πέρασες καλά δίπλα τους ;
Πέρασα φανταστικά. Η περσινή χρονιά, ήταν μία από τις καλύτερες τηλεοπτικές δουλειές μου. Μέσα από αυτή την εκπομπή μου δόθηκε η ευκαιρία να γίνω καλύτερη, να γίνω πλουσιότερη τηλεοπτικά, να αυξήσω τα αντανακλαστικά μου.

Η τηλεόραση – παρά τις απίστευτες δυσκολίες της – είναι κόσμος μαγικός. Η Μαίρη δεν ένιωσε πως υπήρξαν στιγμές που να εγκλωβίζεται μέσα σε όλο αυτό τον μαγικό, γυάλινο κόσμο;
Όχι, γιατί από φύση μου είμαι άνθρωπος που δεν μου αρέσει να εγκλωβίζομαι. Πάντα φροντίζω να έχω τις εναλλακτικές μου.

Δηλαδή, έχεις πάντα… plan-b ;
Και plan-b και plan-c, αν χρειάζεται (γέλια).

Με άλλα λόγια έχεις plan-b σε περίπτωση που κάποια στιγμή αναγκαστικά βρεθείς μακριά από τα πλατό;
Θέλει και ρώτημα; Μου αρέσει και η αρχισυνταξία, μου αρέσει πολύ και να γράφω, επίσης λατρεύω και τις σπουδές ψυχολογίας που έχω τελειώσει.

Δεν σε φοβίζουν τα νέα ξεκινήματα;
Τα νέα ξεκινήματα ούτε με φοβίζουν, ούτε με μελαγχολούν. Αν χρειαστεί κάποια στιγμή να λοξοδρομήσεις από τις αρχικές επιλογές σου, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι κακό. Φροντίζω να έχω πάντα εναλλακτικά σχέδια στην ζωή μου, για να μπορώ να χαμογελώ.

Είσαι από τους ανθρώπους που κυνηγούν τα όνειρά τους;
Θεωρώ πως οι άνθρωποι πρέπει να κυνηγούν τα όνειρά τους. Δεν υπάρχει άλλη λύση… Δεν μπορείς να κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια και να κλαις απλά την μοίρα σου και να ελπίζεις μόνο σε ένα θαύμα, αν θες να αλλάξεις την ζωή σου… Αλλωστε, η ιστορία έχει δείξει, ότι μέσα από τις μεγάλες κρίσεις οι άνθρωποι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μεγάλα πράγματα.

Η Μαίρη ,δηλαδή, είναι… πολεμίστρια;
Ναι, δεν εγκαταλείπω τα όπλα. Ασε που η ιστορία έχει δείξει πως μέσα από τις μεγάλες κρίσεις οι άνθρωποι δημιουργούν απίστευτα πράγματα. Τι να πω; Είμαι πολεμίστρια, είμαι και αισιόδοξη

Είσαι τόσο αισιόδοξη, που αν ζούσες στα ΄70s θα ήσουν σίγουρα παιδί των λουλουδιών !
Πως το κατάλαβες ; Λατρεύω την δεκαετία του 1970, με εκφράζει απόλυτα. Αν ζούσα τότε, θα ήμουν ένα τρισευτυχισμένο παιδί των λουλουδιών!

Πες μου τώρα και δύο – τρία εκνευριστικά χαρακτηριστικά σου…
Είμαι ψυχαναγκαστική και ξεροκέφαλη.

Και πως σε αντέχει ο Μύρωνας (Στρατής);
Μα κι εκείνος έχει αυτά τα χαρακτηριστικά (γέλια)!

Ε, τότε πως τα καταφέρνετε να ζείτε κάτω από την ίδια στέγη;
Εχουμε μάθει να κάνουμε πίσω… Ετσι κι αλλιώς, όταν ζεις με τον άλλο, τον μαθαίνεις και από την καλή και από την ανάποδη και αν όντως τον αγαπάς αυτό τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, εννοείται πως πρέπει να κάνεις και τις υποχωρήσεις σου και τους συμβιβασμούς σου.

Ας γυρίσουμε ,όμως, στα τηλεοπτικά σου… Είσαι κι εσύ της… σχολής του “Dancing”, μιας και ως γνωστόν πρόπερσι είχες αναλάβει την παρουσίαση του “Green Room”. Φέτος “Dancing” βλέπεις;
Φυσικά και το έχω δει…

Και;
Εχω μείνει άναυδη με αυτά τα κορμιά που έχω δει… Που πας βρε κοριτσάκι μου με το κορμί-φέτες, άσε μας κι εμάς Κυριακή βράδυ να φάμε μία πίτσα ή μια μακαρονάδα χωρίς να πεθάνουμε από τις τύψεις (γέλια); Βέβαια, έχω μείνει άναυδη και με τις χορευτικές ικανότητες των παικτών. Εχουν ανεβάσει απίστευτα το επίπεδο.

Θα ξανά πήγαινες στο “Dancing” ;
Ούτως ή άλλως είμαι στο Mega, οπότε δεν θα μπορούσα να αναλάβω και πάλι κάποιο κομμάτι παρουσίασης…

Θα χόρευες;
Επειδή η αλήθεια είναι πως λατρεύω τον χορό, ίσως και να χόρευα. Πάντως, σίγουρα δεν θα το έκανα σε μία περίοδο που το Mega, θα είχε απέναντι κάποιο αντίστοιχο, ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Read More

And More