Η τηλε-εκστρατεία αγάπης της Unicef στη Δημόσια Τηλεόραση!

Μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης διοργανώνουν η Δημόσια Τηλεόραση και η Ελληνική Επιτροπή της Unicef τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου από τις 19.00 έως τη 01.00, με θέμα την αντιμετώπιση του υποσιτισμού των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Με τη συμμετοχή και τη στήριξη όλων, η Unicef θα καταφέρει να βοηθήσει τα παιδιά στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, αναπτύσσοντας ανθρωπιστικές δράσεις παντού όπου υπάρχει ανάγκη. Φέτος ο Τηλεμαραθώνιος Αγάπης υιοθετεί τρία ορφανοτροφεία στην Ελλάδα με σκοπό να καλύψει κάποιες από τις μεγάλες τους ανάγκες σε σίτιση και σε άλλο εξοπλισμό.

Η Ελληνική Επιτροπή της Unicef , κατανοώντας τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που βιώνει ο ελληνικός λαός, απευθύνεται στα αλληλέγγυα αισθήματα όλων και τους ζητά να ανταποκριθούν στο ετήσιο κάλεσμα της.

Ο Τηλεμαραθώνιος θα μεταδοθεί από τη συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης στα στούντιο της Κατεχάκη και την παρουσίαση θα κάνουν γνωστοί καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάματος.

Οι ρίζες του υποσιτισμού βρίσκονται στη φτώχεια, την έλλειψη εκπαίδευσης και τις ανισότητες και χρειάζεται κάτι περισσότερο από την απλή παροχή τροφίμων για να καταπολεμηθεί. Τα στοιχεία της Unicef είναι αδιάψευστα:

Ο υποσιτισμός συντελεί σε περισσότερους από το ένα τρίτο όλων των θανάτων παιδιών κάτω των πέντε ετών. Πάνω από το ένα τρίτο των παιδιών που πεθαίνουν από πνευμονία, διάρροια και άλλες ασθένειες θα μπορούσαν να είχαν επιβιώσει, αν δεν ήταν υποσιτισμένα.

Περίπου το 40% των παιδιών στον αναπτυσσόμενο κόσμο – πάνω από μισό δισεκατομμύριο παιδιά – αγωνίζονται να επιβιώσουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα.

Τα παιδιά που επιβιώνουν από υποσιτισμό συχνά έχουν ασθενή υγεία σε όλη τη ζωή τους και μειωμένες νοητικές ικανότητες που περιορίζουν τη δυνατότητά τους να πάνε σχολείο και να κερδίσουν όταν μεγαλώσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Έτσι παγιδεύονται σε ένα φαύλο κύκλο ασθενικής υγείας και φτώχειας από γενιά σε γενιά.

Στην Ελλάδα, πρόσφατη έκθεση της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF, έδειξε ότι περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Read More

And More