Πίσω στην κορυφή της σελίδας
16.06.2011 | 11:05
Νάνσυ Νικολαΐδου

Μέχρι και 5 εκατομμύρια κέρδος από την συρρίκνωση της πρωινής ζώνης !

Μέχρι και 5 εκατομμύρια κέρδος από την συρρίκνωση της πρωινής ζώνης !
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Γράφει η
Νάνσυ Νικολαΐδου

Ολο και πιο επιτακτικά εμφανίζεται το θέμα της συρρίκνωσης της πρωινής ζώνης σε συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα ανάμεσα στα ιδιωτικά κανάλια. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη υπολογιστεί ότι η περικοπή μίας ώρας από το ημερήσιο ζωντανό πρόγραμμα των καναλιών θα συνεπάγεται εξοικονόμηση που αγγίζει περίπου τα 5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Με απλά λόγια, αν ληφθεί κοινή απόφαση να ξεκινούν όλες οι ζωντανές εκπομπές της ιδιωτικής τηλεόρασης στις 8 το πρωί αντί για τις 7, τα κανάλια θα γλυτώσουν συνολικά 5 εκατομμύρια ευρώ . Πιο αναλυτικά, δεδομένου ότι δεν είναι απολύτως ομοειδείς οι εκπομπές που παρουσιάζονται στην πρωινή ζώνη των σταθμών, κατ’επέκταση έχουν και άλλο κόστος, υπολογίζεται ότι η περικοπή ανά κανάλι σε ετήσια βάση μπορεί να κυμανθεί από 800.000 ευρώ έως και 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τελική συμφωνία δεν έχει ακόμα επιτευχθεί, ωστόσο... στις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη η άποψη που κυριαρχεί (και οδηγεί σχεδόν νομοτελειακά στο «κούρεμα» της πρωινής ζώνης) είναι ότι οι σταθμοί έχουν αγγίξει τα όριά τους σε ότι αφορά περικοπές σε επιμέρους μπάτζετ αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό και πλέον το μόνο που μένει να «κόψουν» είναι …ώρες.

Πηγή : real.gr
 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10