“Μη με σκας”! Λαμπερή πρεμιέρα απόψε στον Alpha…

Αναμφισβήτητα αυτή η τηλεοπτική συνύπαρξη θα είναι η συνύπαρξη του χειμώνα… Αναμφισβήτητα αυτή η τηλεοπτική συνύπαρξη θα γράψει τηλεοπτική ιστορία… Γιάννης Μπέζος και Πέτρος Φιλιππίδης, ή Πέτρος Φιλιππίδης και Γιάννης Μπέζος!

Οι δύο λατρεμένοι κωμικοί ενώνουν για πρώτη φορά τις υποκριτικές τους δυνάμεις και το τεράστιο ταμπεραμέντο τους για τα μάτια μας μόνο και το αποτέλεσμα είναι… «Μη με σκας»!
«Μη με σκας», αυτός είναι ο τίτλος της ολοκαίνουργιας κωμωδίας του Alpha, που πολλοί πιστεύουν και ίσως να μην έχουν άδικο, πως αυτή θα είναι η κωμωδία του χειμώνα και η οποία κάνει πρεμιέρα απόψε με δόξα και τιμή μέσα από το κανάλι της Κάντζας.

Πρόκειται για το fresh τηλεοπτικό βήμα του επιτυχημένου συγγραφικού διδύμου Βασίλη Ρίσβα και Δήμητρας Σακαλή, το οποίο εκεί στο κανάλι της Κάντζας – και οι περισσότεροι τηλεθεατές θαρρώ…- περιμένουν πως και πως.

Κεντρικοί ήρωες της σειράς είναι ο «Σωκράτης» (Γιάννης Μπέζος) και ο «Αιμίλιος» (Πέτρος Φιλιππίδης), οι οποίοι είναι ζευγάρι και μάλιστα; Μένουν παρέα κάτω από την ίδια στέγη πάνω από τριάντα χρόνια! Και αν νομίζετε πως έχουμε να κάνουμε με την μεταφορά αλά ελληνικά του ξένου φορμάτ «Vicious», απατάσθε. Το «Μη με σκας» είναι μία σειρά made in Greece από το πρώτο της μέχρι και το τελευταίο της λεπτό! Με άλλα λόγια; Έχουμε να κάνουμε και πάλι με την παλιά, αγαπημένη ελληνική μυθοπλασία.

«Η αλήθεια είναι πως υπήρξε κάποια στιγμή ένα τέτοιο μπέρδεμα και όλοι θεώρησαν πως μεταφέρουμε αλά ελληνικά την ξένη σειρά “Vicious”, γιατί βάση του “Vicious” ξεκίνησαν όλα», αποκαλύπτει στο “TV Έθνος” ο Βασίλης Ρίσβας και σπεύδει να συμπληρώσει:

«Στον Alpha ήθελαν να έρθει το “Vicious” – στο οποίο πρωταγωνιστεί ένα γκέι ζευγάρι ηλικιωμένων ανδρών – στην Ελλάδα, αλλά όταν συναντηθήκαμε όλοι μαζί και ξεκινήσαμε να το συζητάμε, είπαμε πως δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί είχαμε την δυνατότητα να φτιάξουμε μία δική μας σειρά κανονικά από την αρχή μέχρι το τέλος. Άλλωστε και εγώ και η Δήμητρα είχαμε μία σειρά στο συρτάρι που είχε για πρωταγωνιστές ένα γκέι ζευγάρι. Έτσι, είπαμε να κάνουμε κάτι δικό μας ευθύς εξ ΄αρχής»

Όσο για το πώς ακριβώς μας προέκυψε ο συνδυασμός Πέτρου Φιλιππίδη και Γιάννη Μπέζου; «Έχω την εντύπωση πως… αλληλο-προτάθηκαν μεταξύ τους (γέλια). Αυτή τη σειρά ξεκινήσαμε να την κάνουμε με τον Πέτρο γιατί εδώ και αρκετά χρόνια θέλαμε να ξανά συνεργαστούμε και είχαμε πει από πέρσι πως ίσως αυτός ο χειμώνας μας έβρισκε και πάλι παρέα, οπότε όταν καταλήξαμε και τα πράγματα άρχισαν να μπαίνουν σε ένα δρόμο, θεωρώ πως ο Πέτρος το συζήτησε με τον Γιάννη και με αυτό τον τρόπο εγένετο συνεργασία. Μία συνεργασία για την οποία όλοι μας είμαστε πανευτυχείς».

Ο Γιάννης Μπέζος μετά από είκοσι και πλέον χρόνια και από την εποχή των θρυλικών «Απαράδεκτων» και από τον ρόλο του «Γιάννη», ο οποίος του χάρισε απλόχερα την επιτυχία και σημάδεψε την τηλεοπτική, καλλιτεχνική του πορεία για πάντα, τολμά ξανά να βουτήξει μέσα σε έναν τέτοιο ρόλο, ο οποίος φυσικά θα είναι εντελώς διαφορετικού στυλ, ύφους και φιλοσοφίας.

Ο Γιάννης Μπέζος ,λοιπόν, υποδύεται τον «Σωκράτη». Έναν περίεργο τύπο, πεισματάρη, ξεροκέφαλο, συνταξιούχο πιλότο από την αξιωματική αεροπορία. Είναι γεννημένος στο Περιστέρι, ευθύς, ευέξαπτος και έχει ένα πολύ ιδιαίτερο χιούμορ και φυσικά το όνειρο της ζωής του είναι να γραψει τα… απομνημονεύματά και τις εμπειρίες του, από τα χρόνια εκείνα που πετούσε. Κάπως έτσι γνώρισε και τον «Αιμίλιο» (Πέτρος Φιλιππίδης).
Ο «Αιμίλιος» πάλι είναι από μία μεγαλοαστική οικογένεια, ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου, στον οποίο πάει ο «Σωκράτης» για να μπορέσει να εκδώσει το βιβλίο του. Κάπως έτσι ξεκινάει και η γνωριμία τους. Είναι πιο εκλεπτισμένος και χαριτωμένος, με… φαρμακερή ατάκα. Μέσα στο σπίτι του «Αιμίλιου» και του «Σωκράτη» ζει και μία γυναίκα, η οικιακή βοηθός τους η «Λουκία», την οποία υποδύεται η Μαρία Αντουναλάκη. Η «Λουκία» δεν μπορεί να αποδεχτεί με τίποτα το γεγονός ότι οι δυο τους είναι ζευγάρι. Απλά δεν το δέχεται, κάνει πως δεν το βλέπει. Παράλληλα βέβαια είναι και στο στήριγμά τους και ο κυματοθραύστης τους. Η «Λουκία» δε έχει κι έναν γιο, τον «Θέμη», τον οποίο υποδύεται ο Δημήτρης Μοθωνέος και ο οποίος γίνεται το μήλον της έριδος ανάμεσα στο «Σωκράτη» και τον «Αιμίλιο».
Βέβαια, στο στενό φιλικό κύκλο του ζευγαριού υπάρχει ακόμα μία γυναίκα, η «Ελσα» (Γιάννα Παπαγεωργίου), κολλητή φίλη του «Σωκράτη», αποτυχημένη ζωγράφος και θέλει μανιακά να παντρευτεί και να γίνει μάνα.
Το… παζλ των βασικών ηρώων συμπληρώνεται και με μία οικογένεια που μετακομίζει δίπλα τους. Ο «Τάσος» (Χρήστος Σπανός) και η «Στέλλα» (Κατερίνα Μισιχρόνη). Εκείνος είναι οδοντίατρος ο οποίος ,όμως, ήθελε να ήταν καρδιοχειρουργός και εκείνη είναι πρώην μοντέλο. Η συνέχεια επί της μικρής οθόνης του Alpha!

Πηγή: TV Εθνος


Read More

And More