Ν. Χατζηνικολάου : “Οσο υπάρχει έστω και 1,0% ελπίδα να σωθεί το Alter, εγώ θα είμαι εκεί” !

“Οσο υπάρχει ακόμα και 1,0% ελπίδα για να σωθεί το Alter, εγώ θα είμαι εκεί…” Με αυτά τα λόγια θέλησε για ακόμα μία φορά ο Νίκος Χατζηνικολάου να τοποθετηθεί δημόσια για όλες αυτές τις τραγικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα αυτό τον καιρό στο κανάλι του Περιστερίου.

Εξελίξεις τραγικές, οι οποίες οδηγούν – για την ώρα τουλάχιστον – με μαθηματική ακρίβεια το Alter στην απόλυτη καταστροφή. Ετσι, ο ισχυρός άνδρας μέσα από την ραδιοφωνική του εκπομπή στον “Real Fm”, θέλησε και πάλι να σχολιάσει τα όλα όσα συμβαίνουν στο κανάλι στο οποίο εργάζεται, μιας και για το Alter και το… μέλλον του (αν μπορούμε να θεωρήσουμε πως του έχει απομείνει ακόμα κάποιο μέλλον για το κανάλι…) ρωτούν με επιμονή και ενδιαφέρονται να μάθουν και οι ακροατές.

Μάλιστα, ο Νίκος Χατζηνικολάου, δεν δίστασε μέσα από την συχνότητα του “Real Fm”, να επιρρίψει και ευθύνες στη διοίκηση του Alter, για τη σημερινή του κατάσταση και με την μαύρη τρύπα των 570.000.000 ευρώ, η οποία σιγά – σιγά φαίνεται πως “καταπίνει” τις 700 οικογένειες των εργαζομένων, που όλα αυτά τα χρόνια δούλευαν σκληρά, προκειμένου το Alter να βρίσκεται στον αέρα και να έχει μία άκρως δυναμική εικόνα στο τηλεοπτικό ραλι του ανταγωνισμού.

Σε διαφορετικό μήκο κύματος σε σχέση με το Alter, κινήθηκε σήμερα το πρωί και ο Γιώργος Τράγκας, ο οποίος φρόντισε να διευκρινίσει στους ακροατές του, πως ο ιδιος δεν πρόκειται να ξανά συνεργαστεί με το κανάλι, κάτι το ο οποίος είχε δηλώσει σε όλους τους τόνους και τις προηγούμενες μέρες.

Μάλιστα, ο Γιώργος Τράγκας μέσα από τον “Real Fm”, προσπάθησε να παρουσιάσει την “πυραμίδα” του χρηματοπιστωτικού “γόρδιου δεσμού” στο Alter, μετά τα δημοσιεύματα της “Αυριανής” για τις ευθύνες τόσο του Κ. Γιαννίκου, όσο και των διαφημιστικών εταρειών.

Απαντώντας σε ερωτήματα για το κανάλι, ο παρουσιαστής της εκπομπής, είπε πως ο Γιώργος Κουρής έχει στα χέρια του τιμολόγια και στοιχεία. Σύμφωνα με αυτά οι διαφημιστικές(;) αγόραζαν ταινίες και πρόγραμμα από την Modern Times του Κ.Γιαννίκου και μετά τα πουλούσαν(;) στο Alter με εμπορικό κέρδος 10%.

Στο ερώτημα όμως πως προέκυψε το χρέος των 150 ως 180 εκατ. ευρώ (δεν έχει ακόμη, όπως είπε, υπολογισθεί πλήρως) προς τις διαφημιστικές εταιρείες, ο Γ. Τράγκας δεν απάντησε. Είπε ότι το Alter δεν είχε ρευστό και οι επιταγές μετακυλίθηκαν στις τράπεζες στο όριο των πλαφόν.

Χθες δε, ο γνωστός δημοσιογράφος με τον χαρακτηριστικό τρόπο έκφρασης που διαθέτει, είχε δηλώσει για την κατάσταση στο Alter : “Τον π…λο το Alter. Δύσκολο να βρει 520 εκ. ευρώ. Κλείνει το μαγαζί», ενώ για την απόφασή του να μην ξανά ενμφανιστεί στο συγκεκριμένο κανάλι, είπε : “Όπως σας τα έχω πει κατά καιρούς. Δεν πήγαινε άλλο. Πλήρωνα και από την τσέπη μου. Πάει και αυτό το μαγαζί. Μας τελείωσε!”

Οσο για το τι γίνεται αυτή την στιγμή στο κανάλι του Περιστερίου; Μετά απο χθεσινή γενική συνέλευση που είχαν οι εργαζόμενοι, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η επίσχεση εργασίας, ενώ αποφασίστηκε επίσης να γίνει νέα γενική συνέλευση την Παρασκευή με την παρουσία της ΕΣΗΕΑ και νομικών συμβούλων, προκειμένου να εξετάσουν και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Το πιθανότερο δε σενάριο είναι, να κατατεθούν αγωγές – ώστε οι εργαζόμενοι να διασφαλίσουν τα χρήματά τους. Στη διαβούλευση που υπήρξε, έπεσε και ως ιδέα να προβάλλεται και ένα απεργιακό αντιδελτίο το οποίο θα δίνει βήμα όχι μόνο στους εργαζόμενους του ALTER αλλά και σε άλλα κοινωνικά στρώματα τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά εργασιακά προβλήματα.

Και ενώ η μάχη των εργαζομένων συνεχίζεται, οι διοικητικοί και πολλοί από τους παρουσιαστές της πρώτης γραμμής του καναλιού, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους προεξοφλούν την πτώχευση του καναλιού ή στην καλύτερη περίπτωση την υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Read More

And More