Να γιατί η “Πέππα” είναι μεγαλύτερη star από την Ελένη και την Φαίη!

Δεν είναι μία απλή… star! Είναι η απόλυτη star! Έχει δε καταφέρει με τα νάζια της να αποκτήσει ολόκληρες στρατιές ορκισμένων οπαδών! Βρίσκεται μπροστά από τα φώτα πάρα πολλά χρόνια κι παρόλα αυτά, όχι μόνο δεν έχει φθαρεί η εικόνα της, αλλά όπου κι όποτε κι αν εμφανιστεί, προκαλεί φρενίτιδα!

Όχι, μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα… Δεν σας μιλάω για την Ελένη Μενεγάκη, ούτε καν για την Φαίη Σκορδά! Σας μιλάω για την αληθινή, για την… global star, “Πέππα”! Για την “Πέππα το γουρουνάκι”, η οποία εκτός του ότι συνηθίζει να χοροπηδάει στους νερόλακους, είπε αυτά τα Χριστούγεννα να κάνει κι ένα διάλειμμα, να βάλει τα καλά της, να βάψει την βλεφαρίδα-κάγκελο και σαν παγκόσμια star, να φωταγωγήσει το έλατο γνωστού εμπορικού κέντρου, κάτω από τα κλαδιά του οποίου κάθε χρόνο έχουν τραβήξει τις τρέσες τους και η Ελένη και η Φαίη και η Δέσποινα Βανδή και, και, και…
Και αν νομίζετε πως το κάνουν γιατί τους πιάνουν οι… γιορτινές ευαισθησίες τους, απατάσθε. Ας μην ξεχνάμε πως όλη η εγχώρια σόου-μπιζ όταν επιστρατεύεται για να βάλει το… φις στη πρίζα, αμείβεται με χιλιάδες ευρώ! Όχι για να τα λέμε κι αυτά.
Ετσι, αφού για χρόνια ολόκληρα δοξάσαμε κι αποθεώσαμε σε γιορτινό κλίμα τις τρέσες, τα ντεκαπάζ και το μανικιούρ χιλιόμετρο, μάλλον έφτασε η στιγμή να δούμε τα Χριστούγεννα αλλιώς.

Γιατί δεν σας κρύβω πως κάθε χρόνο αναρωτιόμουν το τι μήνυμα ήθελαν όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες να προβάλουν προς τα έξω, φωνάζοντας μόνο πρόσωπα με… ιλουστρασιόν περιτύλιγμα. Πρόσωπα που είναι μόνο εικόνα, μόνο επιφάνεια, ακριβώς μόνο περιτύλιγμα.

Αλήθεια, τα Χριστούγεννα είναι μία τόσο… ρηχή και φθηνή γιορτή; Είναι μόνο η γιορτή της κατανάλωσης και του… κουραμπιέ;
Δεν είναι η γιορτή που πρεσβεύει πάνω απ ΄όλα την αγάπη και την ελπίδα; Δεν είναι η γιορτή ύμνος στην αγνότητα και αν μη τι άλλο δεν είναι μία γιορτή για τα παιδιά;
Και σε τέτοιες εποχές που όλοι έχουμε ανάγκη την δύναμη, την αγάπη, την ελπίδα γιατί να μην επιλέγονται πρόσωπα που σε αυτά αντικατοπτρίζονται οι πραγματικές αξίες; Γιατί ποτέ δεν καλέστηκε για παράδειγμα ένας παρα-ολυμπιονίκης πραγματικός μαχητής και νικητής της ζωής; Η΄ένας άλλος άνθρωπος που επιτελεί κοινωνικό έργο; Γιατί να εξακολουθούμε να υποκλινόμαστε στη… μπούκλα; Φτάνει, για αρκετό καιρό την χειροκροτήσαμε και την αποθεώσαμε.
Ας ελπίσουμε ,λοιπόν, πως μετά την “Πέππα” (η οποία αν μη τι άλλο ήταν μία μεγάλη έκπληξη για όλα τα παιδάκια) θα αρχίσει να ανατέλλει μία άλλη, μία νέα, πιο ουσιαστική εποχή σε όλα τα επίπεδο. Με άλλα λόγια; Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η “Πέππα”!!!

Read More

And More