Νάντια Μπουλέ : “Καταπληκτικό να με ρωτάς αν είμαι σνομπ…” !

Από σήμερα η Νάντια Μπουλέ μαζί με τον Θανάση Πάτρα μας λένε “Elatte” ως οι νέοι παρουσιαστές της καλοκαιρινής infotainment εκπομπής του ΑΝΤ1. Καθημερινά 7 με 11 το πρωί και για όλο το καλοκαίρι θα… βουτήξει στα άγνωστα νερά της ενημέρωσης. Κι ύστερα από το “θρίλερ” της επιλογής των προσώπων, η παρουσιάστρια δίνει την πρώτη της συνέντευξη για το νέο της εγχείρημα. Τη ρωτήσαμε, βέβαια, και για όλα όσα έγιναν τη χρονιά που μας πέρασε… “Τοπ Σεφ”, “Dancing”, αν είναι σνομπ και αν αισθάνεται αδικημένη από τον Τύπο…

– Από σήμερα Δευτέρα μας λες “Elatte”. Το κόνσεπτ θα είναι ίδιο;

Παραμένει η λογική της ενημέρωσης μαζί με ψυχαγωγία. Το πρώτο μέρος της εκπομπής (7-9) θα είναι ενημερωτικό και το δεύτερο (9-11) θα είναι ψυχαγωγικό. Γιατί και τα δύο είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ενημέρωση αυτήν την περίοδο. Και με όλες τις εξελίξεις στο κομμάτι το ενημερωτικό που θα υπάρχουν μες στο καλοκαίρι, αλλά και μέσα σε αυτήν τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί και μας επηρεάζει όλους ψυχολογικά, χρειάζονται και περισσότερες αισιόδοξες πινελιές μες στην καθημερινότητα και στα πρωινά.

– Θα είσαι με γνώριμα πρόσωπα, όπως ο Θανάσης Πάτρας.

Με τον Θανάση Πάτρα είμαστε εδώ και κάποια χρόνια φίλοι και μάλιστα τον γνώρισα πρώτη φορά όταν είχε αναλάβει το βασικό κομμάτι της παρουσίασης στο πρωινό του Alpha και με είχε φωνάξει για να μιλήσουμε για να είμαι στην ομάδα της εκπομπής. Δεν είχε προκύψει συνεργασία, αλλά έτσι και αλλιώς η σχέση μας είναι πολύ φιλική και στενή και με τη γυναίκα του επίσης, οπότε γνωρίζω πολύ καλά τον Θανάση και είναι πολύ μεγάλη μου χαρά που θα συνεργαστούμε μπροστά στις κάμερες.

– Είχες λόγο στην επιλογή των συνεργατών ή ήταν αποφάσεις του καναλιού;

Οχι, ήταν του καναλιού. Αλλά πίστεψέ με, χάρηκα πάρα πολύ για τον Θανάση και θεωρώ ότι είναι εξαιρετική επιλογή και εμένα προσωπικά με ευχαριστεί πάρα πολύ.

– Παρότι έχεις σπουδάσει Επικοινωνία και ΜΜΕ, μέχρι στιγμής η πορεία σου δεν ήταν στον ενημερωτικό τομέα, ο κόσμος δεν σε έχει γνωρίσει ως δημοσιογράφο. Οπότε φαντάζομαι περιμένεις την ερώτηση “τι σχέση έχεις σε μια εκπομπή που θα έχει και ενημέρωση”.

Κατ’ αρχάς, ναι μεν όντως έχω πτυχίο στο κομμάτι αυτό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι δημοσιογράφος γίνεσαι μόνο με πτυχίο. Εγώ και ο Θανάσης θα είμαστε οι οικοδεσπότες της εκπομπής, η οποία στο πρώτο της δίωρο θα περιλαμβάνει ενημέρωση γύρω από την επικαιρότητα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα υπάρχουν εξαιρετικοί δημοσιογράφοι στην ομάδα της εκπομπής που παρακολουθούν τα πολιτικά και οικονομικά γεγονότα και θα είναι εκεί για την πλήρη ενημέρωση των τηλεθεατών.

– Οπότε θα πλαισιώνεσαι από τη δημοσιογραφική ομάδα του Γ. Παπαδάκη και του σταθμού, αλλά εσύ πιστεύεις ότι μπορείς να αντεπεξέλθεις στη δύσκολη πολιτικά και οικονομικά περίοδο που διανύουμε; Δεν φοβάσαι; Π.χ. αν προκηρυχθούν εκλογές, θα είναι ένα δύσκολο κομμάτι να διαχειριστείτε…

Δεν έχω λόγο να φοβάμαι από τη στιγμή που οι δημοσιογράφοι που θα πλαισιώνουν την εκπομπή θα μας βοηθούν να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Από κει και πέρα για οτιδήποτε έκτακτο προκύψει στην ειδησεογραφία, ο σταθμός θα κινηθεί ανάλογα.

– Και πάλι, όμως, δεν φοβάσαι μη στην “πέσουν”;

Γιατί και πέρυσι η Ράνια Θρασκιά, που είχε προϋπηρεσία στην ενημέρωση, σχολιάστηκε για τη διαχείριση του ενημερωτικού κομματιού της εκπομπής. Αν ήταν να αποφασίζω κάθε φορά πώς θα κινηθώ με βάση το κομμάτι του φόβου, δεν θα έπρεπε εγώ και κανένας άλλος να κάνουμε τίποτα.

– Κλείνεις τα αυτιά σου, δηλαδή, σε όποια κριτική μπορεί να έρθει;

Οχι. Δεν κλείνω τα αυτιά μου ή άλλα όργανα απέναντι στην κριτική (γέλια), σε καμία περίπτωση. Απλώς θα είμαστε εκεί για να κάνουμε κάτι που συνδυάζει την ενημέρωση με την ψυχαγωγία, γιατί χρειάζεται και το ένα κομμάτι και το άλλο πάρα πολύ, σαν αντίβαρο στην όλη κατάσταση που είναι πολύ βαριά και αυτό θα γίνει με την παρουσία εξειδικευμένων ανθρώπων πάνω στο αντικείμενο.

– Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι θα παρουσιάζεις το “Elatte” με τον Θανάση Πάτρα, στο Ιντερνετ ήδη γίνεται αναφορά ότι είναι φίλος και συνεργάτης του Γρηγόρη.

Μη με βάλεις σε αυτήν τη διαδικασία, γιατί όπως και τις άλλες φορές δεν ήθελα να πω κάτι πάνω σε αυτό, ούτε τώρα θέλω. Σου εξήγησα ποια είναι η προσωπική μου σχέση με τον Θανάση. Δεν μου αρέσει να σχολιάσω κάτι τέτοιο. Δεν έχω να απαντήσω κάτι πάνω σε αυτό. Αν θέλει κάποιος να ερμηνεύει τα πάντα μέσα από ένα πρίσμα, είναι δικαίωμά του. Τι να πω;

– Σε έχει κουράσει να σχολιάζονται τα επαγγελματικά σου βήματα σε σχέση με έναν πρώην σου δεσμό;

Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργείται μία τέτοια συζήτηση, η οποία δεν έχει καμία απολύτως βάση. Με ενδιαφέρει μόνο το κομμάτι των δικών μου κινήσεων και των ανθρώπων που είναι γύρω μου.

– Το όνομά σου ακουγόταν και για το πρωινό από τον Οκτώβριο. Η συνεργασία σου με τον ΑΝΤ1 θα είναι… διευρυμένη;

Προς το παρόν έχουμε συζητήσει μόνο για το κομμάτι της καλοκαιρινής εκπομπής, οπότε για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να σου πω κάτι. Υπάρχει καλή πρόθεση, καλή διάθεση και πολύ καλό κλίμα.

– Αρα να θεωρήσουμε ότι το “Elatte” είναι πρόβα τζενεράλε για να κάνουμε και λίγο ίντριγκα…

Οχι, να μην κάνεις ίντριγκα (γέλια) κατευθείαν. Απλώς είναι μια πολύ ωραία καλοκαιρινή κίνηση, γιατί πάρα πολύς κόσμος θα μείνει στην Αθήνα -απ’ ό,τι φαίνεται- και η τηλεόραση έχει πολύ σημαντικό ψυχαγωγικό ρόλο και αν μπορέσουμε να τον καλύψουμε αυτόν καλά, θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.

– Είσαι από τα δεκαοκτώ σου χρόνια στην τηλεόραση. Από νεαρή ηλικία μπήκες σε αυτόν τον χώρο…

Δεν κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια στο κομμάτι της τηλεόρασης. Δεν μπορείς να κινηθείς σε μία τέτοια λογική και κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να εξαρτάσαι απόλυτα από αυτό το πράγμα, γιατί είναι κάτι που χρειάζεται πραγματικά να αγαπάς, να είσαι ο εαυτός σου και να δίνεις το κομμάτι του εαυτού σου με την καλή έννοια και να είσαι εσύ. Φυσικά και δεν μπορώ να κάνω μεγάλα σχέδια και κανένας μας δεν μπορεί να το κάνει. Ειδικά τώρα, όπως και στις υπόλοιπες δουλειές. Δεν νομίζω ότι η τηλεόραση διαφέρει από τους άλλους κλάδους. Πλέον ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι, αν θέλεις, που είναι η κατηγορία που υποτίθεται έχει την πιο σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Ούτε καν οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να είναι σίγουροι με τα πράγματα όπως είναι. Πόσω μάλλον σε έναν χώρο όπως είναι η τηλεόραση. Εμένα με ενδιαφέρει όσο μείνω, όσο και αν είναι αυτό και όσο το θέλει ο κόσμος, να είμαι μέσα σε αυτό γιατί από εκείνον εξαρτάται και όσο αισθάνομαι κι εγώ ότι μπορώ να είμαι μέσα σε αυτό το κομμάτι, να κάνω πράγματα τα οποία με ικανοποιούν και μπορώ να αντεπεξέλθω. Αμα τελειώσει, είναι μέσα στο πλαίσιο της δουλειάς.

Υπήρξαν δημοσιεύματα ανακριβή που με στενοχώρησαν

– Φέτος δεν έχεις προλάβει να πάρεις ανάσα. “Τοπ Σεφ”, “Dancing” και τώρα “Elatte”. Βρέθηκες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Αισθάνεσαι ότι ήταν η χρονιά σου;

Η χρονιά ήταν πάρα πολύ γεμάτη και πολύ δημιουργική. Ηταν και για μένα μεγάλη δοκιμασία, και σωματική αν θέλεις, με το “Dancing”. Ηταν μια χρονιά μέχρι στιγμής, όπως έχει εξελιχθεί και ελπίζω να συνεχιστεί, πολύ σημαντικών τηλεοπτικών εμπειριών για μένα. Και με το “Τοπ Σεφ” και με το “Dancing”, που ήταν πρωτόγνωρο και ξένο για μένα.

– Γιατί όλες οι δηλώσεις σου θεωρούνται προκλητικές; Εχεις αδικηθεί από τον Τύπο;

Καταπληκτική ερώτηση και θέλω να σου την επιστρέψω (γέλια). Γιατί; Πλάκα κάνω. Δεν αισθάνομαι ότι έχω αδικηθεί.

– Για το “Τοπ Σεφ” άκουσες αρνητικά σχόλια, στο “Dancing” ότι σε βοηθούσε το κανάλι, σου έχουν προσάψει υπεροψία, σνομπισμό. Σε πίκραναν όλα αυτά που άκουσες;

Υπήρχαν πράγματα που άκουσα τα οποία και φυσικά δεν μου άρεσαν και με στενοχώρησαν γιατί ήταν τελείως ανακριβή και αναληθή. Αλλά όχι, δεν έχω αδικηθεί.

– Δηλαδή είσαι σνομπ; Είσαι υπερόπτης;

Α! Καταπληκτικό να με ρωτάς! (γέλια) Αυτό είναι κάτι που πρέπει να απαντήσουν άνθρωποι που με γνωρίζουν και έχουν συνεργαστεί μαζί μου. Από κει και πέρα για το τι ακούγεται και λέγεται δεν μπορώ να κάνω κάτι. Γιατί, όπως είπες, έχω ακούσει και πολλά και διαφορετικά και πολλές φορές αντικρουόμενα. Δεν μπορώ να μπω, λοιπόν, σε αυτήν τη διαδικασία, γιατί δεν νομίζω ότι αφορά και κανέναν σε τελική ανάλυση. Θα θεωρούσα ότι είμαι σε έναν μικρόκοσμο αν έμπαινα στη διαδικασία να απαντήσω σε καθετί που έχω ακούσει. Σου ξαναλέω ότι δεν θεωρώ ότι είμαι αδικημένη. Και δεν μου αρέσει να αντιμετωπίζω μίζερα τα όσα συμβαίνουν και τα όσα λέγονται. Πράγματι και εγώ φέτος αισθάνομαι ότι άκουσα πολλά και ανακριβή πράγματα.

Πηγή : TV Εθνος

Read More

And More