Ντορέττα Παπαδημητρίου: Εδωσε το “φιλί της ζωής” στη πρωινή… αισθητική του Mega!

Πρωινών συνέχεια… Μετά τις πουρνό-πουρνό πρεμιέρες του περασμένου Σου-Κου, είχαμε και την πολυσυζητημένη πρεμιέρα του πρωινού του Mega , «Καλημερούδια», με την Ντορέττα Παπαδημητρίου, την οποία εννοείται πως δεν έχασα.

Το fresh πρωινό του Mega βγήκε στον αέρα και ένα έχω να πω… «μπράβο καλώς ήρθατε» ή μάλλον για να ακριβολογώ «μπράβο καλώς ήρθες». Η Ντορέττα Παπαδημητρίου ήταν μία μεγάλη, ευχάριστη έκπληξη για μένα και πιστεύω πως δικαίωσε τους ανθρώπους του Mega που την πίστεψαν και επέμεναν στην επιλογή της.
Βγήκε στον αέρα και ήταν άμεση, ζεστή, οικία, φιλική, είχε απίστευτη φόρα και όρεξη γι ΄αυτό το νέο ξεκίνημα και αυτό φάνηκε από το πρώτο κιόλας πρωινό! Και η αλήθεια είναι πως λείπουν από τους δέκτες μας οι άνθρωποι που έχουν όρεξη για δουλειά και που δεν αντιμετωπίζουν την τηλεόραση σαν την μεγάλη ευκαιρία της απόλυτης αρπαχτής, στοχεύοντας μόνο στα φώτα και την προβολή.
Η Ντορέττα ήρθε στους δέκτες μας κουβαλώντας μαζί της ένα αναζωογονητικό, τηλεοπτικό αεράκι. Ηρθε κι έφερε στους δέκτες μας νιάτα, μία δροσιά και ένα χαμόγελο.
Η Ντορέττα ήρθε ,όμως, στους δέκτες μας και κατάφερε και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Έδωσε το φιλί της ζωής – σε ότι έχει να κάνει με την… αισθητική – στη πρωινή, ψυχαγωγική ζώνη του Mega. Μία ζώνη η οποία πέρσι σε αυτό ακριβώς τον τομέα δοκιμάστηκε τα μάλλα. Ναι, η Ντορέττα ήρθε στους δέκτες μας και ευτυχώς δεν μπορεί να συγκριθεί σε τίποτα και σε κανένα επίπεδο με το ζεύγος Σεφερλή-Τζαβαλιά.

Και επειδή δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να πουν πως το πρωινό φέτος ξεκίνησε με 20άρια και 25άρια, ενώ πέρσι ο Μάρκος έκανε 60άρια, να αναφέρω έτσι για την ιστορία πως στην αρχή σαφέστατα και ο αγαπημένος ηθοποιός έκανε 60άρια. Μόνο που στο τέλος της σεζόν το 60άρι είχε προσγειωθεί στο 20%! Αλλωστε και οι του Mega δεν θαρρώ πως περίμεναν η Ντορέττα να τους φέρει 50άρια ή να καταφέρει να κατατροπώσει από την μια μέρα στην άλλη τον ανταγωνισμό. Θαύματα δεν γίνονται, ούτε υπάρχει κάποιο μαγικό ραβδάκι…

Το σίγουρο ,όμως, είναι ένα. Η Ντορέττα είναι εκείνη η τηλεοπτική παρουσία με την οποία οι γυναίκες μπορούν να ταυτιστούν. Μπορούν να την κάνουν κολλητό τους φιλαράκι και για ένα πρωινό πρόγραμμα το μεγάλο στοίχημα είναι να καταφέρει όντως να κερδίσει το γυναικείο κοινό.
Η Ντορέττα και η νέα ομάδα του Mega είναι η… ευγενική πλευρά της πρωινής τηλεόρασης. Τα «Καλημερούδια» είναι η επιλογή όσων θέλουν ένα πρωινό χωρίς ίντριγκα, σκληρό gossip, παρασκήνια. Τα «Καλημερούδια» είναι ένα πρωινό για όσους θέλουν μία χαλαρή, ευχάριστη παρεούλα.
Πέρα από τη Ντορέττα τώρα η οποία πραγματικά παίρνει άριστα αυτή τη πρώτη της εβδομάδα στο πρωινό του Mega, υπάρχει δίπλα της και μία ομάδα… Μια όμαδα η οποία θέλει πολύ δουλειά, γιατί εκεί το γλυκό δεν έχει δέσει. Μία ομάδα η οποία μπορεί να έχει την θέληση, δεν δείχνει ,όμως, να τα καταφέρνει.
Το πλατό έχει «καταπιεί» τόσο τη ταλαντούχα Μιριέλλα Σαββίδου, όσο και την Σοφία Μανωλάκου, οι οποίες δεν έχουν καταφέρει να βρουν τον χώρο τους μέσα στην εκπομπή και τα τηλεοπτικά τους πατήματα.

Ο Βαγγέλης Χαρισόπουλος από την άλλη μεριά σαφέστατα και σου δίνει να καταλάβεις πως είναι εκεί για τα δύσκολα ,όμως, είναι απίστευτα «παγωμένος», «κουμπωμένος» και πρέπει να ενεργοποιηθεί τηλεοπτικά περισσότερο, να λυθεί, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως χρειάζεται είτε να μαγειρεύει, είτε να… χορεύει. Γιατί το είδαμε κι αυτό. Τον Βαγγέλη που είναι δημοσιογράφος τον εχεις σε αυτή την παρέα για άλλους λόγους και όχι για να λικνίζεται στους ρυθμούς του Γιώργου Σαμπάνη. Άλλωστε, σε αυτή την τόσο καλλιτεχνική παρέα υπάρχει κόσμος που τα πάει καλά με το λίκνισμα!

Ο Κώστας Μαρτάκης από την άλλη πλευρά σαφέστατα και φαίνεται να είναι κατώτερος των αρχικών τηλεοπτικών προσδοκιών του καναλιού. Αν εξαιρέσεις την εκθαμβωτική ομορφιά του και την λάμψη του η οποία κυριαρχεί στο πλατό, η γενικότερη τηλεοπτική του παρουσία περνά εντελώς αδιάφορη. Όσες φορές κι αν έχει ανοίξει το στόμα του, δεν έχει καταφέρει να έχει μία πετυχημένη τοποθέτηση, δεν έχει καταφέρει να πει κάτι που να είναι εύστοχο. Ίσως γιατί τον έχει πιάσει ο πανικός να μιλά και προκειμένου να μιλά (θέλοντας να αποδείξει πως αυτή τη φορά δεν είναι μία απλή κούκλα σε βιτρίνα) δεν ξέρει τι λέει… Για παράδειγμα; Τον συγκλόνισε λέει που έσπασε από την… ενέργεια η καρέκλα στην παράσταση «Για όνομα», την οποία και παρακολούθησε για το χατίρι της εκπομπής. Ντόιιινγκ…

Επίσης, ενοχλητικό είναι και το γεγονός ότι προσπαθεί να βρίσκεται διαρκώς παντού και μέσα σε όλα τα πλάνα. Και στο gossip και στο μαγείρεμα και στη συνέντευξη και στη μουσική… Εντάξει, δεν πειράζει που και που η Ντορέττα να ζει και λίγο την… μοναξιά της παρουσιάστριας.

Α, και τώρα που είπα συνεντεύξεις, οφείλω να ομολογήσω πως η Ντορέττα τα πήγε πολύ καλά και σε αυτό το κομμάτι, μιας και με όσους έχει φιλοξενήσει μέχρι τώρα έχει καταφέρει να κάνει μία γρήγορη, άμεση και ενδιαφέρουσα κουβέντα, κάτι που πέρσι δεν το ΄χε καθόλου ο Μάρκος Σεφερλής.

Read More

And More