Πίσω στην κορυφή της σελίδας
24.02.2016 | 20:20

Ο ANT1 εξαγόρασε μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες παραγωγής του Hollywood

Ο ANT1 εξαγόρασε μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες παραγωγής του Hollywood
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Μια ακόμη επιτυχία για τον Όμιλο ANTENNA στο πλαίσιο της στρατηγικής για διεθνή επέκταση. Σε συνεργασία με τον Όμιλο Raine προχώρησε σε μια σημαντική επένδυση με την εξαγορά μιας από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες παραγωγής του Hollywood, της Imagine Entertainment. Ο Όμιλος Raine που πραγματοποίησε την επένδυση είναι μια επενδυτική τράπεζα και fund, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές παγκοσμίως στους κλάδους των media, του αθλητισμού, της ψυχαγωγίας και του internet. Έχει έδρα τη Νέα Υόρκη και συνεπενδυτές – πέραν του Ομίλου Antenna – είναι ο Sir Martin Sorrell (CEO ενός από τα μεγαλύτερα διαφημιστικά δίκτυα παγκοσμίως, της WPP), η China Media Capital, o σεϊχης του Abbu Dabbi κλπ. Ο Όμιλος Antenna είναι από τους βασικούς μετόχους στην Raine (μαζί με τον Sorrell και άλλους μεγάλους επενδυτές) και ως εκ τούτου ο κ. Θοδωρής Κυριακού είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Η εξαγορά της Imagine από την Raine αποτελεί στρατηγική κίνηση, καθώς αποσκοπεί στην επέκταση της δυναμικής της παρουσίας και στη διεύρυνση της παραγωγής περιεχομένου. Η Imagine Entertainment είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρείες παραγωγής του Hollywood, ιδρύθηκε το 1986 από τους Ron Howard και Brian Grazer και έχει κερδίσει πάνω από 60 διεθνή βραβεία, μεταξύ των οποίων 10 βραβεία Όσκαρ και 40 βραβεία Emmy. Συγκεκριμένα, Όσκαρ έχουν λάβει παραγωγές της, όπως οι ταινίες A Beautiful Mind, 8 Mile, Apollo 13, American Gangster, The Da Vinci Code, Liar- Liar, Backdraft και Parenthood

- θα κυκλοφορήσει στο ερχόμενο διάστημα τις ταινίες: Inferno, American Made, Lowriders and The Dark Tower

- προβάλει τις σειρές Fox’s Empire, Shot’s Fired, NatGeo’s Breakthrough and Mars, ενώ προγενέστερες τηλεοπτικές παραγωγές της είναι οι NBC’s Parenthood, NBC’s Friday Night Lights, Fox’s 24 and 24: Live Another Day, Fox’s και Netflix’s Arrested Development, PBS’s Curious George

- οι ιδρυτές της Howard και Grazer έχουν κερδίσει βραβείο Emmy για την εκπληκτική HBO’s μίνι σειρά From the Earth to the Moon.Κατά το παρελθόν, ο Όμιλος Antenna και ο Όμιλος Raine έχουν επενδύσει σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως όπως οι Jagex Games Studio, C3, Important Studios (που έχει τα δικαιώματα και προωθεί τη Zumba παγκοσμίως), Nitro Circus, Draft Kings fantasy sports καθώς και το Vice. Επισημαίνεται ότι η συνεργασία του Ομίλου Antenna και του Vice χαρακτηρίστηκε ως μια από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματικές κινήσεις, καθώς δημιούργησε δείκτες ανάπτυξης που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρόσφατη ομιλία του στους εργαζομένους του Ομίλου στην Ελλάδα ο κ. Θοδωρής Κυριακού είχε αναφερθεί ακριβώς στις επενδύσεις του ομίλου σε συνεργασία με την Raine, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Επενδύσαμε στη Spotify, τη μεγαλύτερη εταιρία music streaming παγκοσμίως. Μέσω του Raine, του fund που συμμετέχουμε στη ΝΥ, επενδύσαμε σε δεκάδες νέες εταιρίες digital media στην Αμερική. Στη Ρουμανία, ξεκινήσαμε το Vice και στη Σερβία εξαγοράσαμε έναν ακόμα τηλεοπτικό και έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Στη Σλοβενία διπλασιάσαμε την τηλεθέαση του σταθμού μας και ενταχθήκαμε στην European Media Alliance, στη συμμαχία των μεγαλύτερων ομίλων media της Ευρώπης με στόχο να επενδύσουμε από κοινού στις καλύτερες εταιρίες digital media της Ευρώπης».

Στην ίδια ομιλία ο κ. Θ. Κυριακού παρουσιάζοντας την στρατηγική του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ για περαιτέρω διεθνή επέκταση σε επτά νέες χώρες (πέραν των 14 που ήδη δραστηριοποιείται) τόνισε: «Σήμερα, δραστηριοποιούμαστε σε 14 χώρες, σε 12 διαφορετικούς κλάδους. Οι εργαζόμενοί μας ξεπερνούν τους 2.500. Το κοινό που απευθυνόμαστε ξεπερνά τα 46 εκατομμύρια στην ελεύθερη τηλεόραση και έχουμε κάλυψη σε 85 εκατομμύρια σπίτια μέσω καλωδιακών και δορυφορικών δικτύων», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία τα οποία έχουν καταγραφεί. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «έχουμε τη δεδομένη στιγμή πάνω από 4.100 διαφημιζόμενους σ’ όλο τον κόσμο. Έχουν παραχθεί όλα τα χρόνια λειτουργίας μας πάνω από 220 τηλεοπτικές σειρές και πάνω από 150.000 ώρες τηλεοπτικών προγραμμάτων. Διαβάζουν τα περιοδικά μας πάνω από 700.000 αναγνώστες το χρόνο. Έχουν αποφοιτήσει περισσότεροι από 4.600 φοιτητές από τις σχολές μας. Δέκα εκατομμύρια ακροατές ακούν τα ραδιόφωνά μας κάθε βδομάδα. Ένα εκατομμύριο προϊόντα έχουν πωληθεί από site μας, όπως η Brands Galaxy. Έχουμε δημιουργήσει και πουλήσει τουλάχιστον 18.000 τραγούδια. Έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες μας από την Audiotex 3.300.000 άνθρωποι. Τέλος το 2015, είχαμε 470.000.000 επισκέψεις στα sites μας ανά τον κόσμο».
 

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 22:13

Top 10