“Πήγασος” ώρα μηδέν! Στο σφυρί αυτή την στιγμή όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ιστορικού Ομίλου…

Με τον πιο οδυνηρό τρόπο γράφεται σήμερα το μεγάλο φινάλε… Με τον πιο οδυνηρό τρόπο πέφτουν σήμερα οι τίτλοι του τέλους σε έναν από τους ιστορικούς εκδοτικούς ομίλους της χώρας… Το τέλος εποχής του κάποτε κραταιού “Πήγασου” είναι πια γεγονός κι ας μην έχει συννηδειτοποιήσει κανείς ακόμα απ ΄όλους όσους εργαστήκαμε εκεί για δεκαετίες ολόκληρες, πως ο “Πήγασος” δεν υπάρχει, πως η καρδιά του “Εθνους” έχει σταματήσει να χτυπά.

Όσο κι αν προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω πως η εφημερίδα στην οποία δούλεψα με πάθος σχεδόν είκοσι χρόνια δεν υπάρχει πια, στην πίσω μεριά του μυαλού μου δεν υπάρχει μέρα που να μην “συλλάβω” τον εαυτό μου να βιάζεται, γιατί έφτασε το μεσημεράκι κι εγώ πρέπει να πάω στο γραφείο μου, εκεί στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου…

Μπορεί να είναι πλέον αργά για δάκρυα, αλλά σήμερα τουλάχιστον όλοι εμείς οι 430 εργαζόμενοι του “Πήγασου”, πονάμε πραγματικά που το επαγγελματικό μας σπίτι βγαίνει στο σφυρί και μαζί με αυτό ένα κομμάτι της ζωής μας και της καριέρας μας. Από την άλλη μεριά δεν είμαι καθόλου σίγουρη για το αν πονά το ίδιο ο Φώτης Μπόμπολας το “μαγαζί” του. Μάλλον θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, μιας και γλίτωσε έναν δανεισμό ύψους 160.000.000 ευρώ κι αν άφησε όλους τους εργαζόμενους στο δρόμο χωρίς δεδουλευμένα κι αποζημιώσεις, αυτά είναι απλά λεπτομέρειες.

Κι αν έχει κι έστω και μία μικρή… στενoχώρια, σίγουρα θα την ξεπεράσει οργώνοντας όλο το καλοκαίρι το Αιγαίο και το Ιόνιο με το κότερό του!

Σήμερα ,λοιπόν, στις 4.00 το μεσημέρι ξεκίνησε ο πλειστηριασμός όλων των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Η διαδικασία προβλέπει δύο διαφορετικούς πλειστηριασμούς, όπου στον έναν θα πουληθούν τα σήματα του Έθνους, του Έθνους της Κυριακής και της Ημερησίας, ενώ με άλλο πλειστηριασμό θα πουληθούν ξεχωριστά η κάθε μια από τις συμμετοχές της «Πήγασος», πλην των μετοχών του Mega.
Οι πιστώτριες τράπεζες που διενεργούν τους πλειστηριασμούς προσδιορίζουν την τιμή πρώτης προσφοράς για το «Έθνος» στα 2,35 εκατ. ευρώ και για την «Ημερησία» στις 476.000 ευρώ!!!
Οι μετοχές του Έθνους που έχουν ενέχυρο οι τράπεζες πωλούνται έναντι 50.000 ευρώ, οι 16.446 μετοχές του Πρακτορείου ΕΥΡΩΠΗ 156.000 ευρώ, της «ΜΕΛΛΟΝ GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΣΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» 20.000 ευρώ, της «PEGASUS MAGAZINES PUBLICATIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» 20.000 ευρώ, το 50% του κεφαλαίου της εκτυπωτικής «Ίρις» ένα εκατομμύριο ευρώ, οι μετοχές της εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών Άνωση 20.000 ευρώ και οι μετοχές της «ΠΗΓΑΣΟΣ INTERACTIVE» επίσης 20.000 ευρώ.
Εκτός από τα σήματα των εφημερίδων, μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει τι θα γίνει με τις μετοχές της εκτυπωτικής «Ίρις» και του πρακτορείου διανομής «Ευρώπη».

Read More

And More