Πίσω στην κορυφή της σελίδας
16.01.2012 | 15:45
Νάνσυ Νικολαΐδου

Στο... off για δύο μέρες η τηλεόραση !

Στο... off για δύο μέρες η τηλεόραση !
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Γράφει η
Νάνσυ Νικολαΐδου

Τον... γενικό κατεβάζει η ελληνική τηλεόραση για τις δύο επόμενες μέρες, μετά την απόφαση των Π.Ο.Ε.ΣΥ., Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. και Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ., να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία, από αύριο Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 06:00 το πρωί, μέχρι και 06.00 το πρωί της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου. Ετσι,όπως καταλαβαίνετε δεν πρόκειται να βγει στον αέρα κανένα ζωντανό πρόγραμμα ή δελτίο ειδήσεων.

Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει :

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά και να μην πραγματοποιηθεί καμία νέα απόλυση συναδέλφου,
• Να προστατευτεί το δημόσιο αγαθό της Ενημέρωσης, από την επιχειρούμενη χειραγώγησή του,
• Να υπογραφούν αμέσως ΣΣΕ, και να μπει φραγμός στις αφόρητες πιέσεις για εκβιαστικές ατομικές συμβάσεις εργασίας,
• Να σταματήσει η ομηρία των συναδέλφων που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες,
• Να ενισχυθεί ο Περιφερειακός Τύπος και να διασφαλισθούν οι εργαζόμενοί του,
• Να ανακληθούν τα μέτρα εξοντωτικής φορολόγησης των εργαζομένων, τα οποία εξωθούν ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού στην εξαθλίωση και τη διαβίωση κάτω από το όριο της φτώχειας,
• Να μην πραγματοποιηθεί κανένα σχέδιο για κατάργηση ή περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, οποιαδήποτε μορφή και αν λάβει αυτή,
• Να προστατευτούν οι συνταξιούχοι και να επιστραφεί το εισόδημα που χάθηκε με τις κυβερνητικές αποφάσεις που επέβαλαν το πρωτοφανές ψαλίδισμα των συντάξεων.

Οι διοικήσεις των τριών Ομοσπονδιών αποδεχτήκαμε το αίτημα της ΕΤ3 για μετάδοση των αγώνων Άρης - Χιμκί Ρωσίας την Τρίτη, 19:45, και Λέστερ - Σίτυ Νότιγχαμ Φόρεστ στις 21:30, καθώς και του αγώνα Γουλφς -Μπέρμιχαμ την Τετάρτη στις 22:00, για να μην επιβαρυνθεί ο δημόσιος φορέας ενημέρωσης με τα σημαντικά πρόστιμα που θα επιβληθούν, αν δεν μεταδοθούν οι αγώνες. Eπίσης, θα μεταδοθεί ο αγώνας Ελλάδας-Ιταλίας για το Ευρωπαϊκό Πόλο Γυναικών από την ΕΤ1 την Τετάρτη στις 21:30.

Την υπεύθυνη στάση μας και αυτή τη φορά, επιθυμούμε να την εκτιμήσουν οι αρμόδιοι της ΕΡΤ και όσοι την κατευθύνουν και να μην συκοφαντούν τους απεργούς με ασύστατα και επιλεκτικά στοιχεία.
Ταυτόχρονα αποσαφηνίζουμε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε άλλο αίτημα εξαίρεσης, για μετάδοση οποιουδήποτε θέματος (πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού, αθλητικού κλπ).

Χαιρετίζουμε τον αγωνιστικό ενθουσιασμό όλων των εργαζομένων για την απεργία και τους καλούμε να πάρουν μέρος σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος αύριο, Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί..."

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10